KOKKAME KOOS # 22: KARJALA PIRUKAD

Qsti
Abikokk
2009-12-01 17:15:16
Meie pintseldasime sulavõiga üle, mees veel kõrval nostalgitses, et vanasti maal olevat piima-võisegusse kastetud.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-01 17:27:06
Qsti:
Meie pintseldasime sulavõiga üle, mees veel kõrval nostalgitses, et vanasti maal olevat piima-võisegusse kastetud.
Algretseptis soovitati ka kastmist. Ma valisin kuldse kesktee ja pintseldasin ahjusoojad pirukad sooja piima-võiseguga üle ning jätsin natukeseks rätiku alla hauduma.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ullike
Abikokk
2009-12-01 18:03:59
Kasutasin ilmselt vähe vale sõna. Tegin samamoodi - pintselasin piima/võiseguga üle ja ladusin siis suurde kaussi kihiti. Iga kihi vahele küpsetuspaber. Peale veel rätik. Muide - täitsa sooja hoidis ja muutusid pehmeks ka :) . Veel ratsisin veidi riisipudru osa. Tegin nimelt hommikul riisihelbeputru. See oli pirukates suurepärane. Eriti kui arvestada keemisaega :) Ja paar tükki sai tehtud kruubipudruga (oli veidi pära järgi jäänud). Segasin kruubipudru praetud soolaliha ja veidikese rasvaga - ja panin pirukasse. Nämm! Serveerisin (nojah - iseendale, sest meeslaps ei söö muna) kodujuustu-munavõiga. Kokkuvõtvalt olid väga head. Ma olen siiani kartnud ühiskokkamistest osa võtta. Seekord mõtlesin, et mässan siis veidi, kuid polnudki nii väga mässamist midagi. Kui kunagi õnnestub - katsun ka pildid lisada (mingid pildilaadsed asjad said tehtud. jääb ainult teha see ülejäänud - raskem osa :))

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Veronika
Abikokk
2009-12-01 19:11:37
Lubatud pildid ja postitus blogis karjala pirukate kohta SIIN.
Tziiki
Abikokk
2009-12-02 09:13:34
Katsetasin siis ka...kasutasin ühte Pille viidatud retseptidest, kus kasutatakse ainult rukkijahu... mul oli kodus Eesti Mahe sarja täisterarukkijahu. Siit ka küsimus, et mul ei õnnestunud neid servi eriti voltida, kuna taigen kippus katki minema (murenema)-kas see tuleneb mu jahuvalikust? ja üllataval kombel tuli mul pudrust puudus (tavaliselt jääb ikka igasugu täidist üle :) ) nii et ülejäänud "golfipallid" viskasin sügavkülma-kas tegin õigesti? on selline taigen veel kasutatav (või sobivad külmutamiseks ainult valmis vormitud pirukad? üks hommikupimeduses tehtud pildike ka :)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Katukatu
Kokaõpilane
2009-12-02 23:51:58
Nii, nüüd sai minulgi ära proovitud. (Ma ei suuda uskuda, et lõpuks-lõpuks õnnestuski pildi lisamine, ma arvasin, et kogu süsteem teeb koostööd, et mitte minu pilti üles saada :) :) Läksin nüüd Picasast Flickrisse üle) Eelmine päev olin teinud ekstra suure portsu kartuli-porgandi-odrakruubiputru ja see sinna täidiseks läkski. Pirukatainasse (nami-nami retsepti järgi) panin veel natuke meresoola ja Provance'i maitsetaimede segu - oh kui hästi sobib rukkijahuga! Munavõid tegin ka juurde ja koolis ja tööl on meil mõnus lõuna tulemas. :) Alguses olid need küll päris kõvad ja kolisesid kaussi pannes, aga pintseldasin korralikult või-piima seguga igatepidi üle ja jätsin veel sooja ahju söömist ootama veidikeseks. Läksid pehmemaks küll. Läheb kordamisele, minu arvates parim viis, kuidas kartuli ja muu pudru ülejääke järgmine päev ära korraldada.
Zoozi
Abikokk
2009-12-05 23:58:44
Minulgi nüüd tehtud. Oli ikka lihtne teha küll. Olin üllatunud, 'kui hästi andis tainast rullida. Ma millegi pärast arvasin, et on jube tüütu. Mis mulle eriti healt meelt tegi, et ka mu lapsed kiitsid heaks, kahju ainult, et väiksem ei saanud seda süüa. Tegin riisipudruga ja peale panime muna-kodujuustuvõid. Imehea!

Zoozi tegemised

Frieda
Abikokk
2009-12-06 15:30:52
Sain minagi karjala pirukad tehtud. Kasutasin retsepti raamatust "Head isu! Suur küpsetamisraamat", mis erineb Nami-nami retseptist vaid rukki- ja nisujahu vahekorra (4 dl rukkijahu, 2 dl nisujahu) ja lusikatäie rasvaine lisamise poolest. Tainas oli väga hästi rullitav ja tegelikult oli neid pirukaid lausa lust teha, kuigi servade kunstipärane voltimine ei õnnestunud mul absoluutselt. Kunagi, kui on rohkem aeg, plaanin igatahes neid veel teha. Täidiseks kasutasin riisi ja porgandit. Karjala pirukate kohta aga veel sedapalju, et mulle jäävad need vist alati seostuma ühe soomlasest sporditeadlasega, kes paari aasta tagusel konverentsil TÜ raamatukogu konverentsisaalis kohvipausi ajal klaverit mängis ja konverentsi lõpuõhtusöögil mulle Sibeliusest ja karjala pirukatest rääkis :).

Söömine on ainus töö, mis toidab

Triinpvr
Abikokk
2009-12-06 21:33:57
Sai ka natuke Karjala pikukaid tehtud :)

laualamp.wordpress.com

Eva
Abikokk
2009-12-06 22:26:36
Ja minulgi tehtud, asi, mida mitu aastat oli planeeritud. Sarnaselt Zoozile, oli üllatus, kui lihtne neid rullida oli ja pildilt paistab, et olen pisut teistsugust voltimistehnoloogiat kasutanud kui retsept ette nägi (retsept Nami-namist). See voltimise idee on hiina täidetud pelmeenide tegemisest ja kuna see on nii käe sees, siis ma ei osanudki kuidagi teisiti neid karjala pirukaid voltima hakata. Ma arvan, et kui ma teinekord midagi teisiti teen, siis seda, et rullin taina õhemalt. Täidis - riisipuder ja porgand.

http://www.perenaine.ee/

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>