Mari-Liis Abikokk 2009-11-27 16:23:27 |
Väga tore teema! Karjala pirukad on minu suured lemmikud- riisitäidise ja munavõiga maitsevad kõige rohkem. Ema juures Helsinkis alati sööme, nüüd on siis põhjust endal ka valmistamist proovida :) | |
Kiilike Abikokk 2009-11-27 16:31:13 |
Koopatibi:
250 kraadi täitsa piisav - täna järgi proovitud :) . Kasutasin küll u 6 minutit ka pöördõhku mis peaks tõstma temperatuuri 20 kraadi võrra. Grilli ei soovitaks kasutada, sest võib pealt ära kõrvetada.
Põnev teema! Ainuke hirmuäratav asi tundub 300-kraadine ahi. Nii kõrge temperatuuriga pole varem tegemist olnud. Olen praegu ema juures ja jooksin kööki vaatama, tema ahjul max temperatuur 250. Ma ei mäleta, mis mul kodus on, aga tean, et minu ahjul on olemas grillrežiim. Kas sellega sobiks küpsetada? |
|
Veronika Abikokk 2009-11-27 18:03:11 |
Väga hea teema! Ma saan ka vahelduseks öelda, et võtsin kooskokkamisest osa :) Alles teisipäeval tegin karjala pirukaid. Pildid veel aparaadis, kuid loodetavasti jõuavad üsna pea ka blogisse ning viitena foorumisse. Tegin nami-nami retseptikogus leiduva retsepti järgi. Ei mäleta hetkel, et oleksin retseptis midagi muutnud. Täidiseks oli riisipuder. Tulevikutegemisteks panin endale kirjale, et kasutan pudrus vähem soola. Minu maitse jaoks jäi liig soolane (aga ma üldse tarbin vähe soola). Katteks tahtsin teha munavõid, kuid kuna kodus oli või parasjagu otsa saanud, siis tegin muna-juustu-hapukoore katet hoopiski :) Oli ka hea! | |
Berit Abikokk 2009-11-27 19:51:45 |
Minu möödunud kevadel tehtud karjala pirukad Tegin siinse retsepti järgi, porgandi-riisitäidisega. Mäletan, et maitsesid, kuid midagi oleks tahtnud veidi teistmoodi teha. Nüüd on jälle põhjus proovida ja meelde tuletada :) | |
Kardemon Abikokk 2009-11-27 22:30:12 |
väga hea teema! (kuigi mul ka keedutaigna kohta raporteerimata..) :) tegin just kolmapäeval karjala pirukaid. enne sattusin ka youtube video peale, kus näitab kuidas neid ilusaks vormida. see on SIIN.
kastsime pirukad piima-või segusse kui ahjust tulid... aga ilmselt oleks piisanud ka pintseldamisest. põhi jäi natuke liiga pehme vist. kuidas teised küpsetajad selle kastmiseosa lahendanud on?
küpsetasin ka 250-kraadi juures. sõime munavõiga.
tõmbasin ruttu pildid arvutisse ka. minu blogipostitus
http://kardemon.blogspot.com |
|
Anu Abikokk 2009-11-28 01:04:55 |
Kas neid iseenesest võib sügavkümutada ka? Olen väga-väga ammu juba teha tahtnud, kuid elukaaslane neid ei söö ja üksi ei jõua palju korraga ära süüa. Samas kahe-kolme tegemine tundub liigne nikerdus ka. | |
Spidur Abikokk 2009-11-28 09:06:02 |
ohoo, põnev teema.olen ka 3-4 korda neid pirukaid teinud. aga alati riisiga. prooviks nüüd neid porgandi või kaalikaga variante ka. | |
Qsti Abikokk 2009-11-28 10:58:12 |
Anu:
Soomes igas poes mitu-mitu eri sorti külmutatud karjala pirukaid. Nendes pole ju midagi sellist, mida külmutada ei võiks, külmuta julgesti!
Meie eileõhtused "esimesed päris karjala pirukad" said sellised nagu allpool näha. Tegime riisi ja porganditäidisega. Kõrvale tegin kahte sorti munavõid; tavalist muna+või ja soomes viimasel ajal populaarset ning veidi tervislikumat versiooni muna+või+kodujuust.
Kas neid iseenesest võib sügavkümutada ka? Olen väga-väga ammu juba teha tahtnud, kuid elukaaslane neid ei söö ja üksi ei jõua palju korraga ära süüa. Samas kahe-kolme tegemine tundub liigne nikerdus ka. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-28 19:06:50 |
Qsti:
Tegin ka Karjala pirukaid täna. Tainasse läks peenelt jahvatatud rukki-täisterajahu ning speltanisu lihtjahu, täidisesse porru-kartulipuder. Väga maitsvad said! Serveerisin neid samuti kodujuustuga munavõiga (see juba ammu mu esimene valik munavõide seast).
Meie eileõhtused "esimesed päris karjala pirukad" said sellised nagu allpool näha. Tegime riisi ja porganditäidisega. Kõrvale tegin kahte sorti munavõid; tavalist muna+või ja soomes viimasel ajal populaarset ning veidi tervislikumat versiooni muna+või+kodujuust. |
|
Marju Abikokk 2009-11-29 12:34:14 |
Aplaus ja rõõmuhõisked ka minu poolt kooskokkamise teemale! :) Tahakski juba kohe proovida! | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |