KOKKAME KOOS # 22: KARJALA PIRUKAD

Anita
Kokaõpilane
2009-11-29 14:40:07
Tere! Kirjutan teile esimest korda (algus nagu vanasti lastesaadetes). Proovisin ka karjalapirukad ära. Salaja nosisin esimese ise ära, et kas ikka kõlbavad süüa. Vaatan, mis mees ja laps ütlevad, ehk saab pildi ka.
Heleen
Abikokk
2009-11-29 14:49:15
Mulle maitsevad Karjala pirukad nii nii väga! Väga kaua olen tahtnud neid teha ka aga pole jõudnud.. siiralt loodan, et nüüd, kui see kooskokkamise raames on, võtan end käsile.

Armastus käib kõhu kaudu :)

Martiina
Abikokk
2009-11-29 20:03:31
Ma proovisin ka siis esimest korda elus ära need pirukakesed. Täidiseks riis, sest mees ütles, et riisiga on "see kõige õigem" :D Teha oli neid minu arvates lihtne ja maitsesid väga hästi. Eriti munavõiga.
Marju
Abikokk
2009-11-30 22:14:35
Kardemon:
kastsime pirukad piima-või segusse kui ahjust tulid... aga ilmselt oleks piisanud ka pintseldamisest. põhi jäi natuke liiga pehme vist. kuidas teised küpsetajad selle kastmiseosa lahendanud on?
Mina pintseldasin pärast küpsetamist hoopis või-vee seguga, nagu ühes Pille ülal antud lingis oli soovitatud. Toimis.
Marju
Abikokk
2009-11-30 22:22:17
Niisiis tegin ka mina Karjala pirukaid. Tainast rullides tundsin end totaalse äpardujana, aga tasapisi hakkas minema ja kokkuvõttes läks kõik hästi :) Blogis rohkem juttu (picasa on eestikeelseks tehtud, enam ei oska õiget lingi kopeerida :) )
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-01 09:55:02
Marju:
Kardemon:
kastsime pirukad piima-või segusse kui ahjust tulid... aga ilmselt oleks piisanud ka pintseldamisest. põhi jäi natuke liiga pehme vist. kuidas teised küpsetajad selle kastmiseosa lahendanud on?
Mina pintseldasin pärast küpsetamist hoopis või-vee seguga, nagu ühes Pille ülal antud lingis oli soovitatud. Toimis.
Ma nüüd pintseldasin lihtsalt piima-vee seguga ja sellest piisas. Muutsin selle põhiretseptis ka ära.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ullike
Abikokk
2009-12-01 14:44:27
Küsimus kogenud karjal pirukate tarbijatele...kas neid serveeritakse jahtunult või kuumalt/soojalt? Mul plaaditäis ootab ahjuminekut ja tekkis sehantne probleem...ehk peaksin ootama küpsetamisega õhtuni kui sööjad juba töölt koju jõudnud on?

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-01 15:07:25
Ullike:
Küsimus kogenud karjal pirukate tarbijatele...kas neid serveeritakse jahtunult või kuumalt/soojalt? Mul plaaditäis ootab ahjuminekut ja tekkis sehantne probleem...ehk peaksin ootama küpsetamisega õhtuni kui sööjad juba töölt koju jõudnud on?
Minule meeldivad ahjuleigelt :) St ei pea olema äsja ahjust tulnud, aga võiksid olla veel soojad :D Kui Sul võimalus on, siis rulliks-täidaks-vormiks karjala pirukad ära, kataks ahjuplaadi toidukile või rätikuga ning küpsetaks siis, kui sööjad koduteel..

Ullike
Abikokk
2009-12-01 15:10:31
hmh - hiljaks jäi - läksid ahju. Aga ma lugesin Pille sinu linkidelt nüüd asjad läbi ja selgub, et neid on parim nii öelda vettima panna kaussi - mis ühtlasi hoiab ka soojust. Ja neid võib pärast ilmselt ka soojendada?

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-01 15:29:55
Ullike:
hmh - hiljaks jäi - läksid ahju. Aga ma lugesin Pille sinu linkidelt nüüd asjad läbi ja selgub, et neid on parim nii öelda vettima panna kaussi - mis ühtlasi hoiab ka soojust. Ja neid võib pärast ilmselt ka soojendada?
Ma ise kaussi vettima neid küll ei paneks. Samas, kui pirukad juba valmis, siis võib tõesti need uuesti soojaks lasta ahjus ja enne seda korraks piima sisse kasta, et niiskust taastada..

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>