Elis Abikokk 2010-11-05 09:26:20 |
Ma võtaks selle hiidubade teema jälle üles- kas sa Pille plaanid neid veel tellida või saab neid kuskilt ka väiksemas koguses kui six-pack osta? | |
Täpik Abikokk 2010-11-05 11:54:45 |
Elis:
Tartu Kaupmehes polnud kah, äkki saab miski nõudluse tekitada, hakkavad tellima ja regulaarselt müüma? Oleks vahva aeg ajal mõnda purki omada.... Ma võtaks selle hiidubade teema jälle üles- kas sa Pille plaanid neid veel tellida või saab neid kuskilt ka väiksemas koguses kui six-pack osta? |
|
Vike Abikokk 2010-11-05 19:22:18 |
Muide, jalutasin just eile Stockmannis ja seal on hiidoad täitsa müügis pisemates metallpurkides (tomatikastmes) ja siis klaaspurkides (äädikas vist olid). Nii et ma just mõtlesin et soetan endale ja siis vaatan kas õnnestub :). | |
Elis Abikokk 2010-11-06 11:28:19 |
Vike:
Lähen otsima. Aitähh, Vike! Muide, jalutasin just eile Stockmannis ja seal on hiidoad täitsa müügis pisemates metallpurkides (tomatikastmes) ja siis klaaspurkides (äädikas vist olid). Nii et ma just mõtlesin et soetan endale ja siis vaatan kas õnnestub :). |
|
Zoozi Abikokk 2010-11-08 15:38:12 |
Pille,kas novembris on ka koolitust oodata?:) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-11-23 09:06:43 |
Zoozi:
Zoozike, nii oleks tahtnud, aga vaim ja jõuvarud nõrgad hetkel :) Eile oli siiski üks Kreeka koolitus Nõmmel jälle - üks oktoobrikuisel koolitusel käinud inimene tellis oma sõprus- ja tutvuskonnale. Neil oli veidi erisoove - pähkleid ei tahtnud (seega jäid välja baklava-sigarid) ja kindlasti tahtsid LIHA (tegime lamba- ja sealihast souvlaki't). Menüü kujunes selliseks:
Marineeritud punased sibulad
Röstitud paprikasalat
Kartuli-fetakoogid
Tzatziki e. küüslaugune kurgi-jogurtidipp
Saganaki e. praetud juust
Horiatiki salata e. Kreeka salat
Dolmadakia e. riisi-rosinatäidisega viinapuulehed
Patates lemonata e. sidrunikartulid
Kotopitakia e. kanatäidisega filopirukad
Spanakopita e. spinati-fetapirukas a la Nami-Nami
Gigantes plaki e. hiidoad tomatikastmega
Moussaka (vegetaarne)
Souvlaki lambalihast ja sealihast (lavašši sisse keeratuna)
Hiidkrevetid feta, küüslaugu ja tšilliga
Rizogalo e. magus riisipuding
Lisaks jõime sel korral Kreeka veine - Lesvose saarelt pärit punast ja valget Methymneos'e veini. Olevat olnud hääd. (Kui keegi tahab kodus Kreeka õhtut korraldada ja neid veine proovida sooviks, aga ei raatsi neid Gloria veinikeldrist osta, siis kirjutage mulle ja ma suunan teid maaletooja juurde. 150 kr pudel).
Pille,kas novembris on ka koolitust oodata?:) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-06-05 21:55:59 |
Nõmmel asuvas Toiduakadeemias toimus täna järjekordne Nami-Nami kokandusõhtu, sel korral taas Gruusia köögi teemadel (viimased Gruusia õhtud olid märtsis 2010). Täna oli menüü selline (KÕIK oli imehea; * tähistab roogi, mida varasematel koolitustel menüüs ei olnud): - hatšapuri Imeruli - praetud suluguni juust - munasalat kreeka pähklitega - peedisalat kreeka pähklitega - adžapsandali - praetud pommuviilud ürtide ja granaatõunaseemnetega* - kana satsivi - spinati-jogurti-küüslaugusalat - vürtsidega hautatud šampinjonid - ürtidega praetud šampinjonid* - gupta veiselihakotletid võis praetud rosinatega - vürtsikas sealihahautis* - tomati-kurgisalat koriandriga* - lobio tkemali - gozinaki mee-pähklikommid - Georgia Pagari** ahjusoojad puri leivad Lisan uued retseptid ja kõiksugu retseptilingid peagi. ** Väga mõnus pagariäri Sadama turul ja Balti jaamas. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-11-16 19:09:03 |
Nii, on jälle üht-teist tulemas. :) Kunagi välja hõigatud Hiina köögi kursus leiab lõpuks ometi aset. Esimene sats juba sel pühapäeval (20.11), aga see on ühele Tartu-aegsele sõpruskonnale. Ülejärgmisel pühapäeval (27.11) tuleb aga avalik koolitus nami-namikatele. Ikka Nõmmel, Toiduakadeemias ja algus ilmselt ca kell 15. Hinda pean veel kalkuleerima - sel korral tuleb veidi rohkem liharoogi ja seetõttu võib hind paar eurot kallim olla (ilmselt 27-28 euri varasema 25 asemel). Kuna roogi, mida koos valmistada tahaks, on palju-palju, siis sel korral EI tee me erinevaid nuudliroogi ja riisiroogi. Põhiaur läheb erinevatele vokiroogadele ja hautistele. Menüüs on kindla koha leidnud juba vokitud vürtsikas seamaks, munaõiesupp (hiina kanapuljongi keedame muidugi ise), frititud pommupirukad hakklihatäidisega, mõned dim sumi-ampsud, midagi kalast, midagi krevettidest, midagi lambast ja midagi kanast :) Mõned köögiviljaroad ka. Parimate Wuxi ribide retsepti otsimine veel käib, täna katsetatud retsept ei olnud piisavalt hää teiega jagamiseks :( Toiduakadeemias mahub mugavalt süüa tegema 15 inimest. Olen valmis kuni 3 nime ootenimekirja panema, kui peaks huvi nii suur olema (ja kui huvi on väga suur, siis saab uuel aastal ühe lisakoolituse teha). 1. Tuuli 2. Vike 3. Mari-Liis 4. Epp-Mare 5. Mann 6. Zoozi 7. Ragne 7. Barbarella 8. Epu 9. Profa 10. Leoola 11. ErleS 12. Kätrin 13. Britt 14. Vernanda 15. Marju ------------ 16. Seenekas 17. Ilsu 18. Minusahver (Siin on nüüd kirjas need, kes on endast ühel või teisel moel või suhtluskanali kaudu teada andnud) | |
Profa Abikokk 2011-11-16 19:45:07 |
Pille, lisa palun ka mind. Ühtlasi avaldan kiitust lause eest "veidi rohkem liharoogi":) | |
Fre Abikokk 2011-11-16 20:25:07 |
Mina olen 27.11 Pariisis ja ei saa tulla kahjuks, kuigi väga tahaks .... | |
<< < 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 > >> |