Sirliiz Abikokk 2009-05-11 11:27:22 |
No vähemalt sai minu esimese sõirateo müsteerium nüüd lahenduse. Ma ostsin ka esimesel korral ühe paki ricottat ja teise tavalist kohupiima :) Hilisemad katsetused Saida kohupiimaga on hoopis teist nägu olnud. |
|
Ullike Abikokk 2009-05-11 17:15:56 |
Ühinen siin siis ricotta-ämbrisse astunutega. Sõira asemel ikka puhta teraline ollus tuli - ei määrimist ega ka lõikamist praktiliselt. Mis muud - uus katse tuleb välja kuulutada. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Tullia Abikokk 2009-05-14 21:02:02 |
Selline sai minu sõir. Kasutasin Pajumäe piima ja kohupiima, Saaremaa taluvõid ning maa-naabrinaise antud super-kollaseid kodumune. Maitses minu meelst väga hästi. Üksnes soola läks pisut palju. Retsepti võtsin siit nami-namist (liiter piima ja 0,5 kg kohupiima). Maitseks panin hoopis majoraani, mis kodus potis kasvab. |
|
Eva Abikokk 2009-05-14 21:05:19 |
Tullia, nii ilus kollane :) | |
Ullike Abikokk 2009-05-15 19:41:56 |
Sain ka oma esimese (õnnestunud siis!) sõira tehtud. No hirmkahju, et pilte ei saa, aga välja tuli nii nagu olen parimat sõira lapsepõlves saanud. Järgmine proovimine tuleb basiilikuga - minu lemmikrohelisega. Muide - retseptiks kasutasin sedakorda Silvi Pihlaka õpetust, koguseid just poole võtta vähendades - pere pole suur. Pille - tahaks hirmsasti proovida ka kuivatatud jõhvikatega - ega seda retsepti pole veel timmitud? Nii palju kokaõpilane veel olen, et päris katsetada ei julge - eriti pärast ricotta-ämbrit :) Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Mann Abikokk 2009-05-16 07:49:39 |
Eilne sõirategu päikesekuivatet tomatite, tüümiani, peterselli ja küüslauguga. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-16 08:41:33 |
Ullike:
Retsept on siin, Ullike.
Pille - tahaks hirmsasti proovida ka kuivatatud jõhvikatega - ega seda retsepti pole veel timmitud? Nii palju kokaõpilane veel olen, et päris katsetada ei julge - eriti pärast ricotta-ämbrit :) |
|
Ilse Abikokk 2009-09-08 10:14:52 |
Mul tekkisid mõned küsimused :) Kas kohupiima läbi sõela ajamine on oluline? Kas siis kui kohupiima lisad kuumale piimale on segamine oluline või ei tohi segada? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-08 10:23:51 |
Ilsu:
Kas kohupiima läbi sõela ajamine on oluline? See oleneb kohupiimast. Minul läks üks sõirategu veidike untsu seepärast, et ei seganud Nopri 2% kohupiima esmalt läbi. Kui segasin kuuma piima hulka, siis hakkas segu enne kalgenduma, kui ma jõudsin kohupiima ühtlaselt "lahti" segada ning valmis sõira sisse jäid sellised valged kohupiimatükid. Aga jah, läbi sõela pole ma kohupiima ajanudki, lihtsalt esmalt läbi seganud. Ilsu:
Kas siis kui kohupiima lisad kuumale piimale on segamine oluline või ei tohi segada? Ikka tuleb segada. Muidu jääb Sul sinna keskele suur kohupiimaklimp ju? |
|
Triin Abikokk 2009-09-08 10:30:19 |
Aga mis etapilt sa tahaksid kohupiima läbi sõela ajada? Mina küll ei ole ajanud. Pannakse peale vadaku eraldumist sõelale nõrguma - võibolla seda mõtlesid? See nõrgumine on küll oluline. Aga segan alati kui olen kohupiima piima sisse pannud. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |