Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-08 10:48:02 |
Triin:
Vanemates retseptides on kirjas, et "hõõru kohupiim läbi sõela" ja siis läheb retsept edasi. Ma oletasin, et selle vajalikkuses oli küsimus.
Aga jah, sõelale nõrguma panemine on muidugi vajalik. :)
Aga mis etapilt sa tahaksid kohupiima läbi sõela ajada? Mina küll ei ole ajanud. Pannakse peale vadaku eraldumist sõelale nõrguma - võibolla seda mõtlesid? See nõrgumine on küll oluline. |
|
Ilse Abikokk 2009-09-08 12:00:58 |
jah ma mõtlesin seda "hõõru kohupiim läbi sõela" igaljuhul hakkan nüüd kohe proovima :) aitäh! | |
Pinnu Abikokk 2009-12-13 23:34:17 |
Tegin täna elus esimest korda sõira. Traditsioonilist. Väga meeldiv kogemus. Lihtne teha ja maitses kõigile. Kasutasi 5% kohupiima ja 3,5 % piima. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-06-29 17:20:06 |
Sõir olevat olnud vanadel eestlastel jaanilaual ja seepärast tegin ka ise jaaniõhtuks sõira. Kasutasin sõira põhiretsepti, aga köömnete asemel panin tilli-piparrohtu-iisopit. Imehea sai. Ajaloo huvides panen kirja, et kasutasin sel korral olude sunnil Tere 5% kohupiima (Nopri/Saida/Pajumäe oma polnud kohalikus poes saada) ja töötas täitsa kenasti. |
|
Kirsike Abikokk 2010-06-29 21:18:19 |
Minu sõirategu. Millegipärast arvasin varem, et tegu on mingi ulmeteadusega ja ülikeeruka protseduuriga :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-23 09:44:41 |
Liisi tegi ka sõira ja mul on nüüd kohe väga-väga vaja seda juustuklotsi. Kas keegi on veel kuskil näinud? | |
Aire1 Abikokk 2011-03-23 11:32:14 |
Pille:
Liisi tegi ka sõira ja mul on nüüd kohe väga-väga vaja seda juustuklotsi. Kas keegi on veel kuskil näinud? Mina ka tahan :) |
|
Liisi Abikokk 2011-03-23 12:04:05 |
Aire1:
Minu blogipostituse kommentaaridest võib lugeda, kust sellist juustuvormi saab ;)
Pille:
Mina ka tahan :)Liisi tegi ka sõira ja mul on nüüd kohe väga-väga vaja seda juustuklotsi. Kas keegi on veel kuskil näinud? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-23 12:05:33 |
Liisi:
Aitäh, Liisi!!!
Aire1:
Minu blogipostituse kommentaaridest võib lugeda, kust sellist juustuvormi saab ;)Pille:
Mina ka tahan :)Liisi tegi ka sõira ja mul on nüüd kohe väga-väga vaja seda juustuklotsi. Kas keegi on veel kuskil näinud? |
|
Fre Abikokk 2011-08-02 15:26:10 |
Pille:
Kusjuures ma natuke pahane nende märgistuste osas. Seal on suurel hüüdlause peal, et "Meie ei müü vett, meie müüme kohupiima" ja tegelikult on see ju hoopis teine "kohupiim", kui me tavaline ja tuntud kohupiim. Teatud olukordades on need täiesti asendatavad (kohupiimakoogid ja -kreemid), aga teatud olukordades (sõirategu) minu arust mitte.. Plaanin ka esimest sõirategu ja lugesin hoolega postitusi, ei saa mainimata jätta et nimetet Ricotta peale olen suures pahameeles lausa Tarbijakaitsesse kaevanud, sest ähemalt vanasti oli paki peal kõige suuremas kirjas kohupiim ja ükskord ostsid mu vanemad seda näiteks pasha tegemiseks, sest nad ei tulnud selle peale et kohupiima pakis ei ole kohupiim. Vastus oli umbes selline et kuna inimesed ei tea mis on ricotta siis kirjutatakse paki peale lähima naabri nimi. Aga tegelikult tahtsin küsida et kas keegi on tavalise poekohupiimaga ka proovinud sõira teha ja kas tuleb välja? Lihtsalt pole jaksu minna elukohajärgsest tavapoest kaugemale kohupiima otsima. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |