Kohupiimajuust jõhvikatega

Kuivatatud jõhvikaid kohupiimajuustule lisades on tulemuseks veidi magusapoolne sõirasõsar, mis maitseb hea niisama kui ka väikese meenirega. Samuti sobiks see kohupiimajuust hästi erinevatesse salatitesse, kus tavaliselt kitsejuustu või fetajuustu kasutatakse.

NB! Soovi korral lisa veidi riivitud apelsinikoort - see sobib hästi jõhvikate maitsega.

Kogus
450-500 g
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

50 g kuivatatud jõhvikaid

1 l täispiima

450-500 g kohupiima

50 g magedat võid

2 muna

1 tl soola

Valmistamine

Kalla kuivatatud jõhvikatele keev vesi ja lase 10-15 minutit paisuda. Siis nõruta sõelal hoolega ja pane kõrvale.

Kuumuta rõõsk piim keemiseni, lisa kohupiim ja kuumuta, kuni eraldub vadak (ehk valge piima asemel on potis valkjaskollane läbikumav vedelik). Kalla marliga vooderdatud sõelale nõrguma (ära raskust peale pane, lase rahulikult nõrguda umbes 15 minutit).
Sulata potis või, lisa nõrgunud kohupiimamass ja kuumuta pidevalt segades, kuni moodustub ühtlane mass.

Sega juurde soolaga lahtiklopitud munad ning nõrutatud kuivatatud jõhvikad. Kuumuta pidevalt segades veel 3-5 minutit keskmisel kuumusel, aga ära keeda!

Pane külma veega kastetud vormi hanguma.

Nipid ja soovitused:

  • Rasvase kohupiimaga tehtud kohupiimajuust jääb kreemisem ja sõredam; väherasvase kohupiimaga tehtud tihkema ja veidi juustusema tekstuuriga. Maitselt on mõlemad head.
  • Kontrollige, et kohupiim ei sisaldaks želatiini või tärklist.
  • Ricotta e. vadakukohupiim asendamiseks EI sobi!
LISA KOMMENTAAR