Kokandusalane tõlkimisabi

Tiina
Abikokk
2011-03-26 15:06:29
Oliivipuu:
Kuidas kikerhernes oleks inglise keeles? Tänan ette!
Kikerhernes ilma jahuta on chickpea :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-03-26 17:24:30
Tiina:
Oliivipuu:
Kuidas kikerhernes oleks inglise keeles? Tänan ette!
Kikerhernes ilma jahuta on chickpea :)
Ja Ameerikas garbanzo :) Nami-Nami kokaraamatus on kikerhernes täitsa olemas koos oma ingliskeelsete vastetega.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Oliivipuu
Abikokk
2011-03-27 20:00:28
Suur tänu. Pean palju eestikeelseid nimetusi siin ümber mõtlema ja sättima kreeka keelde. Paljud on avastamata ja üks nendest oligi kikerhernes.Siin laialt kasutuses, kuid siiani eriti ei ole minule maitseelamusi pakkunud. Püüan kasutada Nami - Nami retsepte! Ehk muudan meelt.Tänan!
Zoozi
Abikokk
2011-04-03 08:58:22
Vajan abi, kuidas Teie saate sellest lausest aru? 1 pound small (26-30 count) shrimp, peeled and deveined, or rock shrimp Kas see on juba puhastatud krevettide kaal, toored?

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-03 10:52:29
Zoozi:
Vajan abi, kuidas Teie saate sellest lausest aru? 1 pound small (26-30 count) shrimp, peeled and deveined, or rock shrimp Kas see on juba puhastatud krevettide kaal, toored?
450 g keetmata krevette, siis koori ja eemalda soolikas.

Tziiki
Abikokk
2011-04-03 10:57:49
Zoozi:
Mõeldud on kooritud ja "veen" (ehk kreveti seedesüsteem) eemaldatud olekus krevette. 26-30 count näitab suurust (et mingis kaaluühikus pound või kg peab olema 26-30 tk) ja rock shrimp on miski liik (Sicyonia brevirostris).

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Zoozi
Abikokk
2011-04-03 11:00:08
450 g on siis veel koos koortega ? Ma tegin nii, aga läks mu terriin untsu, siis mõtlesin, et äkki on 450 g puhastatud tooreid krevette?

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-03 11:10:02
Tziiki:
Zoozi:
Mõeldud on kooritud ja "veen" (ehk kreveti seedesüsteem) eemaldatud olekus krevette. 26-30 count näitab suurust (et mingis kaaluühikus pound või kg peab olema 26-30 tk) ja rock shrimp on miski liik (Sicyonia brevirostris).
Me andsime Tziikiga täitsa vastupidist nõu :) Minu suur ja tark kokaraamatute kirjutamise õpik (jah, on ka selliseid :)) väitis minu arust seda, et on suur vahe sees, kas on kirjas: 1 pound small shrimp, peeled 1 pound peeled shrimp ja nt: 1 cup sifted flour 1 cup flour, sifted Toidu sisse lähevad loomulikult krevetid kooritud kujul, aga esimese fraasi järgi oleks vaja 450 g koorimata krevette, mis tuleb siis koorida esmalt (alles jääb vast ca 200 g?), teisel juhul peaks olema juba eelnevalt kooritud krevette 450 g. Jahu oleks ka esimesel juhul tassi sees vähem gramme kui teisel juhul. (Seepärast ma eelistangi grammides jahukoguseid anda).

Zoozi
Abikokk
2011-04-03 11:16:36
Pille:
Tziiki:
Zoozi:
Me andsime Tziikiga täitsa vastupidist nõu :) Minu suur ja tark kokaraamatute kirjutamise õpik (jah, on ka selliseid :)) väitis minu arust seda, et on suur vahe sees, kas on kirjas: 1 pound small shrimp, peeled 1 pound peeled shrimp ja nt: 1 cup sifted flour 1 cup flour, sifted Toidu sisse lähevad loomulikult krevetid kooritud kujul, aga esimese fraasi järgi oleks vaja 450 g koorimata krevette, mis tuleb siis koorida esmalt (alles jääb vast ca 200 g?), teisel juhul peaks olema juba eelnevalt kooritud krevette 450 g. Jahu oleks ka esimesel juhul tassi sees vähem gramme kui teisel juhul. (Seepärast ma eelistangi grammides jahukoguseid anda).
Aitäh Pille ja Tziiki! Ma veel mõtlen, mis valesti võis minna. Teen ühe katse veel :)

Zoozi tegemised

Tziiki
Abikokk
2011-04-03 22:18:10
oih...vabandan, mul polnud aimugi sellisest nüansist. Aga igati loogiline jah, nüüd olen ka targem :)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>