KEEDUTAINAS JA KEEDUTAINAKÜPSETISED

Marju
Abikokk
2009-11-23 10:37:48
Heleen:
Retseptis vaevalt viga oli, sest tegin Nami-nami tuuletaskute retsepti järgi, mida kõik kiidavad. Esiteks hakkas mul jahu juurde segades taigen kohe klimpi minema.. segasin siis jõulisemalt ja võtsin isegi sõela. Nahk vahutas nii mis hirmus ja peopesa valutas puulusikast. Lõpuks tuli üks suur käkk. Jahutasin maha arvates, et ehk on õige ikkagi. Lisasin ükshaaval kuus muna ja see taigen oli kohutava välimusega. tükkis ja väga jube. Ühesõnaga võtsin brauni :D :O sellega sai väga kenaks kõik. Arvasingi juba, et on lootust. Panin siis kenasti tordipritsi sisse ja hakkasin südamekesi ja tavalisi piklikuid kujusid tegema. Panin ahju 200 kraadi juures. Mul on ahjul tuli läbi ja siis istusin taskulambiga pliidi ees :/ Ühel hetkel vaatsin, et lõhenema hakkavad(lugeisn kusagilt, et suur kuumus järelikult). Keerasin kuuma vähemaks. mingi 180 kraadi. No ja sisi ühel hetkel hakkas see, mis hästi vähe oli kerkinud kokku kukkuma. Kas see siis puhtalt ahjutemperatuuri alandamisest? Ja kuus muna andis jubeda munamaitse!
Mul oli algus täpselt sama. Panin kogu jahu ja tainast sai üks suur käkk. Kas kuumutasid seda klimpi ikka edasi? Munade lisamisest läks mul samuti kainas tükiliseks, justkui selliseks limaseks tükiliseks, aga lõpuks nagu lahenes ühtlaseks. Liigse kuumusega võib lõheneda küll, nii palju kui mina olen aru saanud. Mul endal oli10 minutit 200 kraadi, pärast 180. Ja pritsisin tainast enne ahju panemist veega, ühes raamatus soovitati.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-23 10:48:26
Teresake:
Minu idee oli teha profitroole piparmündijäätisega. Maitselt olid "jumalikud" koogikesed. Pilti siia lisada pole veel õnnestunud aga huvilised võivad retsepti leida minu blogist.
Teresake, kuna Sul on oma veebikeskkond olemas, on piltide lisamine imelihtne. Tuleb minna hiirega foto peale, teha parema hiirega klõps ja valida "Copy image address" vms. See .jpg-lõpuline aadress tuleb siis panna fototeekide [img][/img] vahele.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Teresake
Kokaõpilane
2009-11-23 11:12:25
Küll ma uurisin ja otsisin foorumis teemat, kuidas pilte lisada, lugesin ja katsetasin. Ei õnnestunud. Tuleb suu lahti teha ja kõik ausalt ära rääkida, ning kohe abilised olemas. Aitäh Pille nüüd sain selgeks.
Infanta
Kokaõpilane
2009-11-23 12:53:37
Mina sain ka eile oma esimeste keedutainatoodetega ühele poole :) Hirm oli küll suur, aga lugesin hoolega erinevaid kogemusi ja tegin lõpuks Elina blogist saadud retsepti järgi. Minu tähelepanekud olid järgmised: 1) Kolme muna asemel läks vaja neli muna (pärast kolme muna lisamist oli tainas ikka ülipaks) 2) Temperatuur oli liiga kõrge (retsepti järgi tuli alustada 220 C juures ja 10 minuti pärast keerata 200 C peale 15 minutiks). Kuna osa tainast jagus veel teise plaadi peale, siis katsetaisn temperatuuridega 200 ja 180 ning see töötas minu ahjuga oluliselt paremini. Aga küpsetised kerkisid kenasti :) Täitsin need ricotta-vahukoore seguga (kuna kohupiima siinses kaubandusvõrgus ei ole). Ise jäin rahule ja teisedki eestlased ütlesid, et "nagu päris" ;)
Heleen
Abikokk
2009-11-24 00:36:58
Marju:
Heleen:
Retseptis vaevalt viga oli, sest tegin Nami-nami tuuletaskute retsepti järgi, mida kõik kiidavad. Esiteks hakkas mul jahu juurde segades taigen kohe klimpi minema.. segasin siis jõulisemalt ja võtsin isegi sõela. Nahk vahutas nii mis hirmus ja peopesa valutas puulusikast. Lõpuks tuli üks suur käkk. Jahutasin maha arvates, et ehk on õige ikkagi. Lisasin ükshaaval kuus muna ja see taigen oli kohutava välimusega. tükkis ja väga jube. Ühesõnaga võtsin brauni :D :O sellega sai väga kenaks kõik. Arvasingi juba, et on lootust. Panin siis kenasti tordipritsi sisse ja hakkasin südamekesi ja tavalisi piklikuid kujusid tegema. Panin ahju 200 kraadi juures. Mul on ahjul tuli läbi ja siis istusin taskulambiga pliidi ees :/ Ühel hetkel vaatsin, et lõhenema hakkavad(lugeisn kusagilt, et suur kuumus järelikult). Keerasin kuuma vähemaks. mingi 180 kraadi. No ja sisi ühel hetkel hakkas see, mis hästi vähe oli kerkinud kokku kukkuma. Kas see siis puhtalt ahjutemperatuuri alandamisest? Ja kuus muna andis jubeda munamaitse!
Mul oli algus täpselt sama. Panin kogu jahu ja tainast sai üks suur käkk. Kas kuumutasid seda klimpi ikka edasi? Munade lisamisest läks mul samuti kainas tükiliseks, justkui selliseks limaseks tükiliseks, aga lõpuks nagu lahenes ühtlaseks. Liigse kuumusega võib lõheneda küll, nii palju kui mina olen aru saanud. Mul endal oli10 minutit 200 kraadi, pärast 180. Ja pritsisin tainast enne ahju panemist veega, ühes raamatus soovitati.
Mul on hea meel, et ma pole ainus, kel sedasi on läinud :D Aga ma seda käkki eriti edasi ei kuumutanud, arvasin, et kõrbeb põhja vms. :/ See on üks viga siis jah? Igatahes Marju, sa suutsi mulle mingit positiivsust süstida ja on lootust, et ma neid ikkagi veel teha üritan. Esialgu ehk siis, kui ema kodus on :D Kõigil on nii võrratult kaunid tuuletaskud!

Armastus käib kõhu kaudu :)

Marju
Abikokk
2009-11-24 09:17:17
Heleen:
Mul on hea meel, et ma pole ainus, kel sedasi on läinud :D Aga ma seda käkki eriti edasi ei kuumutanud, arvasin, et kõrbeb põhja vms. :/ See on üks viga siis jah? Igatahes Marju, sa suutsi mulle mingit positiivsust süstida ja on lootust, et ma neid ikkagi veel teha üritan. Esialgu ehk siis, kui ema kodus on :D Kõigil on nii võrratult kaunid tuuletaskud!
:) Selle jaoks me siin oleme. Mul on hea meel, et abiks sain olla! Minusugusele kobakäpale on korduvalt oldud.. (muideks käsitsi segades vist on mõistlik seda teha tõepoolest mitmekesi, üksi lihtsalt ei jaksa ju. Meil kaks hoidsid kaussi, üks segas :) )
Gegegerda
Abikokk
2009-11-24 16:21:55
Annaks ka siis üle pika aja oma tuuletaskutest teada :)

www.gegegerda.blogspot.com

Katukatu
Kokaõpilane
2009-11-26 12:38:04
Ma tegin ka, esimest korda ja kukkus igati hästi välja. Kahjuks mul kaamerat ei ole ja mehe oma on üks paras vana loks ja ei oska käsitseda. Sellest on kahju, sest ma katsetasin mõnuga oma uud tordipritsi ja ehitasin tainakuhilaid, mis kerkisied väga veidrateks. Taina võtsin mina ka Maire Suitsu kokaraamatust, nagu Sirliizki. Sisse tegin aga samast raamatust apelsini keedukreemi, mis on apelsinisusside retseptis. Seal pannakse see küll lehttaigna peale. Väga-väga hea kreem. Taskud on juba rännanud kas kõhtu või kodust kaasa tööle jagamiseks :) Siin on retsept ka: 1dl aplesini mahla 3sl sidrunimahla 1,5 dl 35% rõõska koort 1 dl suhkrut 3sl kartulijahu 3 munarebu 2sl võid Klopi keedunõus kokku kartulijahu, koor, suhkur ja tsitrusmahlad ja lase segades keema tõusta. Tõsta pliidilt ja klopi juurde munarebud, kuumuta ettevaatlikult, aga ära lase keema tõusta. Seda juurde või ja lase jahtuda. Ma kuumutasin seda madalal kuumusel peale munade lisamist kloppides ikka 5 minutit, siis oli selline hea ja paks. Ma tegin plaaditäie tuuletaskuid ja tegin antud kreemi koguse kahekordselt. Siis jäi natuke üle, nii et tuleks teha vist nii 1,5-1,75 kordselt plaaditäie taskute jaoks.
Meringue
Abikokk
2009-11-27 09:28:24
Valmistasin oma esimese kooskokkamise jaoks tuuletaskuid kahe soolase täidisega. Nagu ikka, ei möödunud ka see söögitegu mul ilma äpardusteta. Lõpuks aga lahenes kõik väga hästi ning sain väga mõnusad õhulised taskud. Vahele tegin singi-ananassi ja sinihallitusjuustu-kreekapähkli kreemid. Külalised kiitsid. Siinkohal ka tänud laheda kooskokkamise teema eest, sest iseseisvalt poleks kunagi pähe tulnud neid teha! :) Pikemalt saab lugeda mu blogist.

Köögikatsed

Kätrin
Abikokk
2009-11-29 19:45:53
Mina tegin ka täna tuuletaskuid. Need on mul lapsepõlvest eredalt meeles- ema mul neid kunagi ei teinud, aga naabritädi sünnipäeval pakuti tuuletaskuid igakord. Olen ühekorra varem ka teinud, aga siis vajusid lössi - ära nad sõime, aga ilusad ei olnud, et pilti teha. Kogusin vahepeal julgust ja tegin täna uuesti - õnnestusid hästi (kasutasin Elina blogist retsepti, täitsin kohupiima-vahukoore kreemiga) Kerkisid 3kordseks küpsedes ja säilitasid kuju. Olid väga maitsvad. Ükskord varem olen siinse retsepti järgi Pierre Hermé eklääre ka teinud, aga need läksid nõks lörri. Pärast tänast õnnestumist julgen uuesti katsetada. Jõuaks ise kunagi sellise tulemuseni, nagu Imre Kose oma kohvikutes pakub - olin nendest hiigeltaskutest vahepeal sõltuvuses :) Pilti kah :

Kätrini kokkamispäevik

<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>