KEEDUTAINAS JA KEEDUTAINAKÜPSETISED

Tziiki
Abikokk
2009-11-10 21:12:09
nii teine katsetus siis :) retsept põhimõtteliselt sama, niipalju muutsin, et 2 tl kakaod lisasin (aga isegi rohkem oleks võinud panna)...seekord võtsin jahukoguse "õhuliselt" :D ja tuli veidi vedelam taigen küll-vähemasti õnnestus see kuumutamine peale jahu lisamist...ja lõpptulemus oli õhulisem kui eelmine kord... sisse teraline kohupiim+kakaoga kondenspiim ja peale niristatud ka seesama kondenspiim...nämm :P kui seest kipub õige pisut nätske jääma, kas siis tuleks küpsetamisaega pikendada? kas liiga kuivaks ei küpse nii?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Qsti
Abikokk
2009-11-10 21:32:03
Tziiki:
kui seest kipub õige pisut nätske jääma, kas siis tuleks küpsetamisaega pikendada? kas liiga kuivaks ei küpse nii?
Mina tegin viimati R. Alleni retsepti järgi ja jään ka edaspidi selle juurde, üheks tema nipiks oli see, et võtad taskud ahjust, torkad grilltikuga augu sisse ja siis uuesti mõneks minutiks (tal oli kirjas 5, mina lasin 3min ahjus olla), nii tuleb aur taskutest välja ja ei muuda taskut nätskeks.
Kardemon
Abikokk
2009-11-11 16:13:19
Munade lisamise kohta tean mina sellist õpetust: Et pärast iga muna lisamist tuleks katsetada, kas on piisavalt. Ehk siis panna lusikas taigna sisse, tõmmata üles. Kui tekkiv tipp on terav, tuleb muna lisada. Kui tipp vajub natuke longu, siis on mune parajalt. Kui tippu ei teki, vaid vajub alla, siis on mune liiga palju. Seljuhul tuleb juurde segada uuesti keedetud taigent.

http://kardemon.blogspot.com

Kairit
Abikokk
2009-11-11 16:27:27
Mina võtsin hoogu ja täna lõpuks sain hakkama! Tegin profitroole ja kohupiimataskuid. Taigna tegemisega polnud muret, ahjus kerkisid ka kenasti. Enne lõppu torkasin veel hambatikuga augud ka sisse, aga jahtudes vajusid ikka veidi rohkem kokku kui lootsin. No kokkuvõttes oli tulemus ikkagi imemaitsev. Pildid ja jutud blogis- profitroolid ja kohupiimataskud. Sorry, ei oska pilte siia panna.
Kardemon
Abikokk
2009-11-11 16:27:48
minul tulid sellised tuuletaskud. täidiseks kohupiim-vahukoor ja püreestatud astelpajumarjad. öeldi, et natuke magusamad oleks võinud olla :)

http://kardemon.blogspot.com

Kirsike
Abikokk
2009-11-11 20:12:43
Tegin täna kohupiima-kondenspiimatäidisega tuuletaskuid. Väga maitsvad. Suhkurt panin 0,5 dl vähem, kui retseptis, sest maitse tundus juba niigi magus. Aga väheke vedel tuli täidis, pärast külmkapis tõmbus kõvemaks, aga algul kippus mõnest taskuaugust välja voolama. Ei tea kas peabki nii olema? Kohupiimaks oli turult lahtiselt ostetud kohupiimapasta, väga vedel see küll ei olnud.

Lindude toitmine

Silx
Abikokk
2009-11-12 08:51:19
Mmmmm! Need kõik näevad nii suurepärased välja! :) Proovin varsti ka järgi. :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Teresake
Kokaõpilane
2009-11-12 16:29:06
Aitäh selle teema eest. Ma pole kunagi varem keedutainast midagi teinud ja seekord tuli võimalus mis kutsus järgi proovima. Poleks uskunud et nii lihtsast retseptist saab imemaitsva küpsetise mis väärib veel ja veel tegemist :) Minu ekläärid leiab siit.
Mari-Liis
Abikokk
2009-11-13 00:08:05
Tegin kohupiimataskuid ja eklääre. Tainaretsept ema retseptikaustast: 300 ml vett, 100 g võid, 125 g jahu, soola-suhkrut, 3 muna. Taskud täitsin Nopri vanilje-kohupiimakreemiga, ekläärid keedukreemiga. Maitsvad olid! 7-aastane poeg andis veel lisaks šokolaaditäidisega profitroolide (kunagi olid restorani Kadriorg magustoitude menüüs, lapsele on ilmselt kustumatu mälestuse jätnud :)) tellimuse sisse, nii et keedutainaküpsetistega pole veel selleks korraks ühel pool.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Kirsike
Abikokk
2009-11-13 15:39:15
Eile täitsin tuuletaskuid jäätise ja vahukoorega ning nende vahele panin alõtsamoosi. Teistesse taskutesse panin vahukoore-alõtsamoosisegu.

Lindude toitmine

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>