Marju Abikokk 2009-01-26 18:13:07 |
Anu:
Tead, ma ei tea muidugi mida otsid, aga võin kinnitada, et see, mis mina tegin (eespool kusagil on kirjas), oli tõesti väga väga hea. Seni olen teinud kahel korral ja maitsenud on see teistelegi. Ma tahaks mingit imehead läätsesalatit teha, kuid pole ikka veel õiget retsepti leidnud. |
|
Pulavik Abikokk 2009-01-27 09:01:54 |
Proovisin samuti pr Kajaka blogist läätsehautist.. täitsa super! Lisaks retseptis olevatele ainetele lisasin ma veel veidi hakitud paprikat ja seeni. Järgmisena proovin supiga hakkama saada.. Läätsed on head :) | |
Merit Kokaõpilane 2009-01-27 10:36:18 |
Pille:
Lahe :)
Merit:
Nami-namis oli ka juba olemas, nädalavahetusel panin :) Aga nüüd saan Sinu pildi lisaks panna :)Sai proovitud Jamie Oliveri Ministry of Food kokaraamatust päris spinati-läätse suppi. Pilt ei ole ehk kõige õnnestunum, kuna tekkis kange tahtmine supp ära püreestada ja läätsesid ei ole eriti näha:) Samas maitses igati hea. Retsept saab siit |
|
Maris Abikokk 2009-01-27 12:42:35 |
Kas keegi midagi magusat on ka proovinud läätsedest teha? | |
Zoozi Abikokk 2009-01-27 13:15:09 |
Maris:
Päris magusat pole teinud, kuigi üks põnev retsept on plaanis nädalavahetusel teha. Aga see ananassi -läätsehautis on ka selline magusam.
Kas keegi midagi magusat on ka proovinud läätsedest teha? |
|
Uniquegirl Abikokk 2009-01-27 16:14:48 |
mina kui Jamie fänn avastades, et tema raamatus on läätsesupi retsept otsustasin ka siis ühiskokkamises kaasa lüüa. Poodi minnes ma ei kujutanud ettegi, mis need läätsed üldse on ja kust neid leida. Otsisin pikalt nii konservtomatite, -kurkide, -herneste juures kui ka värskete puu- ja köögiviljade seas. Lõpuks ikka küsisin järgi ja oh üllatust avastada need hoopis koos makaroni ja riisiga. Sinna poleks ma üldse vaadanud. Ostsin punased läätsed ära ja tegin täna ka supi. Tulemus on võrratu. Poleks tegelikult üldse uskunud, et nii hea on. Lisaks kasulik ka ju. | |
Zoozi Abikokk 2009-01-27 19:56:59 |
Meil täna õhtuks sidruni-läätsevorm. Retsept siit. Ei olnud minu jaoks midagi erilist. Kartul ja porgand ei tahtnud ka kuidagi pehmeks küpseda - 1,5 tundi ja ikka oli osa kõva. Aga muidu hea ja lihtne teha. | |
Tullia Abikokk 2009-01-27 20:06:05 |
Tegin täna suppi beluuga läätsedest. Tegemist oli improviseeritud toiduga, kus teised komponendid olid tomatipüree, porgand, väike juurseller, küüslauk ja sibul. Hea toekas supp sai. | |
Netcat Abikokk 2009-01-28 15:00:54 |
Sain siis ka lõpuks läätsedega käe valgeks. Kui asi algusest ära rääkida, siis minu läätse-kogemus on seni piirdunud paar korda paki läätsede ostmise (äkki läheb tarvis) ja hiljem ära viskamisega. Pluss mingi sodi maitsmine, mida Rimis läätselisandi pähe müüakse. Mitte just eriti julgustav.
Oli küll igasuguseid plaane, aga komponentide mittesaadavuse tõttu sai esimene üritus väga ebaoriginaalne - tegin suppi. Valik langes vürtsikale läätsesupile kalaga, kuna oli isu kalaroa järele ning kuna tomat on kahjuks kaassööja poolt kuumtoitudes rangelt verboten ja see oli üks vähestest tomatita supivariantidest.
Supp tuli hea. Kanapuljongikuubiku asemel kasutasin lusikatäie Herbamaret ja soola jätsin ära, ei tulnud liiga mage, pigem vastupidi. Vürtsikust oli samas minumeelest pisut vähe, kuigi tšillipurk käes vääratas ja tekitas katlasse väiksemat sorti kuhjakese. Ilmselt ongi Santa Maria tšillipulber suht maitsetu. Järgmine kord paneks vürtsköömneidki tiba rohkem sisse ja lisaks võibolla veel mõne köögivilja peale porru.
Kõrvale sõime chapati puudumisel gruusia leiba, mis sobis päris hästi. Nüüd alles vaatasin, et chapati meenutab pigem õhukest lavašši. No polnud sedasi ka viga.
Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
õunapuu Abikokk 2009-01-28 19:20:18 |
Täna õhtuks valmis nami-namist vürtsikas läätsehautis. Serveerisin omatehtud maitsestamata jogurtiga. Hautis oli hea, kuid kuna olen rohkem supi-usku, siis läätsesupp, mida tegin eelmisel nädalal maitses siiski rohkem. | |
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |