LÄÄTSED ja nende kasutamine köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-13 09:13:20
Eva:
Zoozi:
Eile sai tehtud läätsekotlette. Praadisin neid pannkoogipannil ja juurde pakkusin hapukoort. Väga mõnusad, pähklise järelmaitsega. Kindlasti läheb kordamisele! Soovitan proovida :)
See on huvitav retsept, vaatasin, et jahu polegi - kas tärklis võtab jahu ülesande enda kanda?
Jah, tärklis (võid kasutada tegelikult nii maisi- kui ka kartulitärklist) hoiab segu koos..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Veronika
Abikokk
2009-01-13 10:38:35
Eneselegi teadmata võtsin eile osa ühiskokkamisest :) Tegin india hautist punaste läätsedega. Väga mõnus tuli. Loodetavasti saan sellest varsti kirjutada ka oma blogis, kuhu panen ka pildi.
Kardemon
Abikokk
2009-01-13 19:27:32
tegin punast läätsesuppi. minu jaoks uue juurvilja - juurselleri maitse on domineeriv. kellele see maitseb, siis on hea kõhutäis! minu blogipostitus siin. läätsedest tahaks aga midagi veel proovida. pool pakki alles. aga küsimus:kuidas läätsed jääma peaks - kas pigem natuke "katki" või lihtsalt pehme aga enda välimuse säilitanud. pst! väga hea teema!!! :)

http://kardemon.blogspot.com

Tullia
Abikokk
2009-01-13 19:55:37
Tõesti väga tore teema! Olen varem ainult konservläätsesid söönud ja neidki mitte kodustes toitudes. Nüüd varusin erinevat värvi läätsesid kappi, seega ei jää tänane katsetus viimaseks. Alustasin siis roheliste läätsedega ja tegin neist hautise. Keetsin köögiviljapuljongis, lisasin koduse porgandi ja sibulaga tomatihoidise ning maitseks küüslauku. Minu meelest sai väga maitsev toit.

Tullia jutukesed

Kärt
Abikokk
2009-01-13 22:33:09
Tegime täna õhtul Maroko läätsesupp lambalihaga 'Harira'. Enamuse supiteost võttis enda peale meeslemmik sest ise olen palavikuga peaaegu siruli ja jaksu midagi kasulikku teha on ääretult vähe. Supp maitses hästi, kuigi usun, et oleksin seda rohkem nautinud tervena olles.

Kahekesi Kalamaja köögis

Leenilii
Abikokk
2009-01-14 15:20:19
Mina tegin ka läätsesuppi, aga nagu suppide puhul tavaks, ma ühtegi retsepti täpselt ei järginud, vaid võtsin ideid siit ja sealt. Supisse läksid kartulid, porgandid, sibul, küüslauk, roheline paprika, rohelised läätsed, tomatipasta ja eelnevalt ahjus küpsetatud toorvorstikesed naturaalsooles (tükeldatuna). Teisel päeval, kui vorste nappis, sest lapsed olid need ära söönud, lisasin lihaolluseks keedetud kitseliha ja mulle maitses nii isegi rohkem. Kuna mu fotokas on seebikas ja pildistamisannet mul pole ning läätsespp niikuinii üsna igav välja näeb, siis ma fotot ei hakanud seekord tegemagi. Aga läätsed on head. Olen pannud neid ka nt lasagnekastmesse hakkliha hulka.
Vandiste
Abikokk
2009-01-15 13:20:11
Vandiste:
Pole elus läätsedest midagi teinud, seega kunagi peab ju olema esimene kord. Homseks on plaanis hernesupp, aga pühapäevaks võib siis näiteks teha maitsemeeli käivitanud läätsesalatit.
No venis selle salati tegemine, andke andeks. Aga nüüd on ta ära proovitud. Retseptist kaldusin soola lisamisega kõrvale, kuna muidu oli mage mis mage. Ja järgmisel korral ma paki peal olevat keetmisõpetust ei usu. Nimelt öeldi seal, et keeta 45 minutit, ma keetsin 35 ja ikka olid pudrud. Õnneks maitse selle all ei kannatanud. Mekkis vägagi hästi :P.
Marju
Abikokk
2009-01-15 15:00:54
Khmm... üks magusa läätseroa retsept jäi näppu... ei teagi kohe, mis teha sellega ... :D
Marju
Abikokk
2009-01-16 10:48:41
Magusat läätserooga ei teinud eile, soolast küll. Olen tükk aega otsinud, aga ei suuda meenutada (jälle!!?), kust ma lugesin, et mingi eriliselt kasulik aine on läätsede see, mida organism niisama ei omasta, aga et vot riisi sees on jällegi seda ainet, mis seda läätseainet aitab omastada :) Nii et soovitati läätsed ja riis koos. Oli teisi variante ka, kuidas läätsest kõik kasulik kätte saada, aga rohkem pole meelde jäänud. Niisiis tegin eile lihtsalt läätserooga, kus sees olid läätsed, riis, porgand, sibul, karripulber ja siis lõpuks lisasin ka garam masalat. Väga väga väga mõnna roog jäi. Ja basmati riisi lõhn lihtsalt annab jõudu ja tekitab hea tunde. Ühesõnaga väga nö comfort food kokku.
Aurora
Abikokk
2009-01-16 10:56:36
Marju:
Niisiis tegin eile lihtsalt läätserooga, kus sees olid läätsed, riis, porgand, sibul, karripulber ja siis lõpuks lisasin ka garam masalat. Väga väga väga mõnna roog jäi. Ja basmati riisi lõhn lihtsalt annab jõudu ja tekitab hea tunde. Ühesõnaga väga nö comfort food kokku.
Selliseid koostisaineid sisaldab ka minu lemmik läätsesupp. Lisan vaid kodust tomatimahla ja tšillihelbeid, karri ja garam masala jätan küll välja.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>