LÄÄTSED ja nende kasutamine köögis

Profa
Abikokk
2009-01-19 22:43:09
Nii, minulgi läätsetoit tehtud, loosi läks hautis Kajaka blogist. Väikeste muudatustega, särtsu andsin marineeritud pepperoniga ja kasutasin ka tšillipulbrit, mis sisaldab tšillit, vürtsköömenit, küüslauku ja punet. Kuna talvised tomatid on lootusetud, läks ka pisut tomatipastat. Hautis tuli igati söödav, olles üleüldse esimene toit mis ma olen läätsedest valmistanud.

Profa köögipool

Kardemon
Abikokk
2009-01-20 12:15:40
eile õhtusöögiks keetsin järele jäänud pool pakki punaseid läätsi rohkes (soolaga maitsestatud) vees. keemise lõpus lisasin hakitud porrut. kui kõik oli läbi keenud, tõstsin poti kõrvale ja lisasin võid. lasin natuke haududa. jäi natuke vedem püree-puder :) tegelikult oli ilus ja maitsev (fotokat pregu pole). kõrvale sõime riisihelvestes paneeritud kanafileed ja ahjus küpsetatud suvikõrvitsat. kui poodi satun, ostan veel läätsi! nii mõnus värske lõhn on ka märjaks saanud läätsedel!

http://kardemon.blogspot.com

Kika
Abikokk
2009-01-20 13:37:08
mina olen teinud lihtsat läätsehautist. panen punased läätsed veega keema, kui on poolpehmed, valan vee ära, lisan india läätsemaitseainet (üpris vürtsikas) ja paki rõõska koort ja keedan vaiksel tulel edasi. väga hästi sobib nt. ahjukana kõrvale, muidugi võib ka niisama süüa :)
Meriline
Kokaõpilane
2009-01-20 20:03:52
Tegin täna õhtuks väga maitsvat läätsehautist, mille retsepti leidsin Nipiraamatust (8/2008). Segasin 3,5 dl köögiviljapuljongi sisse pool tükeldatud punast paprikat ja ühe väikse sibula ning pressitud küüslauguküüne. Seejärel 1 dl punaseid läätsesid, 0,5 dl riisi ning natuke riivjuustu. Maitsestasin basiiliku ning musta pipraga. Tegu on poole kogusega, millest piisab ca 2 portsjoniks. Panin kogu selle kupatuse võiga määritud ahjuvormi ja küpsetasin 200kraadises ahjus ca 40-45 minutit, vahepeal segasin. Siis veel soojale hautisele riivjuustu peale. Igatahes ülimaitsev tuli! :) Pilti kahjuks ei teinud, ehk järgmine kord (mis tuleb kindlasti!).
Zoozi
Abikokk
2009-01-21 20:08:07
Tegin täna läätse-porgandikastet nuudlitega. Retsept pärit siit. Kaste oli mõnusalt terav, kergelt on tunda apelsini maitset, värv on ka ilus erk oranž. Soovitan proovida :)

Zoozi tegemised

Merit
Kokaõpilane
2009-01-21 20:46:24
Sai proovitud Jamie Oliveri Ministry of Food kokaraamatust päris spinati-läätse suppi. Pilt ei ole ehk kõige õnnestunum, kuna tekkis kange tahtmine supp ära püreestada ja läätsesid ei ole eriti näha :) Samas maitses igati hea. Retsept saab siit Kunagi varem tegin pärsiapärast lambahautist punaste läätsedega. Retsepti saab siit

www.heatoit.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-21 20:49:26
Merit:
Sai proovitud Jamie Oliveri Ministry of Food kokaraamatust päris spinati-läätse suppi. Pilt ei ole ehk kõige õnnestunum, kuna tekkis kange tahtmine supp ära püreestada ja läätsesid ei ole eriti näha:) Samas maitses igati hea. Retsept saab siit
Nami-namis oli ka juba olemas, nädalavahetusel panin :) Aga nüüd saan Sinu pildi lisaks panna :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

õunapuu
Abikokk
2009-01-21 23:09:40
Täna valmis minu elu esimene porgandi-läätsesupp. Mingit konkreetset retsepti ei jälginud. Väga maitsev sai. Kummaline, et pole varem läätsetoite teinud. Edaspidi kindlasti läätsed minu menüüs.
Ristl
Kokaõpilane
2009-01-22 16:07:08
Nii, ühinesin ka läätseteemaga ja ostsin elus esimest kordi läätsi (punaseid, kiirküpsevaid, muid ei leidnud Selverist) ja tegin Nami-Namist Kreeka läätsesuppi. Ausalt öeldes ei meeldinud see meie peres mitte kellelegi :( Ma ise arvan, et maitse rikkus ära see 0,5 dl punaveiniäädikat - muud maitset ei tundnudki. Hea oli see, et järgmisel päeval (sest sellest 4 inimese kogusest tuli ligi 2 liitrti suppi) ma lisasin supile veidi suhkrut, ohtrasti SM Vahemere maitseainet ja serveerimisel natuke parmesani ja oli täitsa söödav. mehe arvates lausa maitsev (ja teismeliste arvates õudne). Kuna pooled ostetud läätsed on veel alles, siis pean natuke vahet ja teen veel midagi. Mõtted liiguvad salati suunas...

Ablas miisu.

Spidur
Abikokk
2009-01-22 16:45:45
Mina tegin seda läätsesuppi eile. Laimi asemel panin poole sidruni mahla ja suhkrut panin ka pisut. Ei püreestanud. Täitsa hea supp oli.

Elina tegemised

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>