Postitusi: 6
Tiitel: Kokaõpilane
2009-01-20 20:03:52 |
Tegin täna õhtuks väga maitsvat läätsehautist, mille retsepti leidsin Nipiraamatust (8/2008). Segasin 3,5 dl köögiviljapuljongi sisse pool tükeldatud punast paprikat ja ühe väikse sibula ning pressitud küüslauguküüne. Seejärel 1 dl punaseid läätsesid, 0,5 dl riisi ning natuke riivjuustu. Maitsestasin basiiliku ning musta pipraga. Tegu on poole kogusega, millest piisab ca 2 portsjoniks. Panin kogu selle kupatuse võiga määritud ahjuvormi ja küpsetasin 200kraadises ahjus ca 40-45 minutit, vahepeal segasin. Siis veel soojale hautisele riivjuustu peale. Igatahes ülimaitsev tuli! :) Pilti kahjuks ei teinud, ehk järgmine kord (mis tuleb kindlasti!). |
2009-01-12 12:39:02 |
Minul läätsed alles eelmise aasta leid ja väga maitsevad. Siiani olen teinud vaid väga lihtsat (kuid maitsvat!) läätsesuppi. Lähiajal oligi plaanis taas mõnda läätserooga teha :) |
2009-01-11 10:28:40 |
Väga hea teema! Ja vanade kokaraamatute osas eriti, sest sain kunagi vanatädilt mõned vanad kokaraamatud ning olen juba pikka aega mõelnud, et võiks sealt midagi proovida ent pole selleni jõudnud. Nüüd on siis ikka põhjust kätte võtta ja sealt mõni retsept välja valida! Raamatud ise on sellised: 1. "Kartowli kokk ehk õpetus, kuda kartowelidest 125 rooga valmistada", aastast 1893 2. "Wäikene köögi-sõber", kokku seadnud Jaan Koor, kolmas parandatud trükk, 1904 3. Kasuline köögi ja söögi raamat, kokku säädnud Elise Anu, 1900 Nii, loodetavasti varsti annan siis ka tulemusest teada :) |
2009-01-07 12:58:08 |
Naasesin just lõunalt Raadiomaja kohvikust. Kõhtu läks ahjukala riisiga, oli ok. Magustoiduks tuleb mandariin. |
2009-01-06 13:13:38 |
Kuna täna mu vennal sünnipäev, siis olin vanematekodus ja meil oli enne tööle tormamist traditsiooniline pidulik sünnipäevahommikusöök, mis seekord koosnes väiksest ema valmistatud pitsast ning minu valmistatud Napoleoni koogist. Seda viimast ma ise ei jõudnud küll veel proovida, teen seda õhtul. |