Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Seenekas
Abikokk
2009-02-22 20:36:34
Leivategu oli meilgi. Kuna eilne leib väga hästi õnnestus, siis läks täna kordamisele, tegin kohe mitu, et homsele soolaleivale ka kaasa võtta. Eile sai küpsetatud toorjuustukooki ja täna valeri küpsiseid. Soolaseks sõime eilset kalkunikaela puljongist juurviljasuppi.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-02-22 21:40:41
Meil käisid jälle külalised-katsikulised. Alustuseks eilse suitsulõhepasteedi jäägid ciabattaga. Põhiroaks Nigella retsepti järgi praetud veise välisfileelõigud oliiviõli-tüümiani-sidrunimarinaadis, lisandiks spargelkapsas. Magustoiduks Nigella retseptist inspireeritud praetud pirnid Marsala ja meega, kreeka pähklid ja väga maitsev gorgonzola..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-02-22 22:05:24
Meil olid suuremad lapsed täna sõbral külas, seega meil mehega rahulikum. Lõunaks sõime kala puuviljaga. Et oleks toekam, siis juurde tegin kuskussi. Magusaks õuna-rosinahautis vahukoorega. Õhtuks juustupirukas. Kõik toidud on pärit raamatust Keskaja köök. No ikka väga maitsvad söögid olid sel ajal, ei oska midagi öelda. Mees ikka kiitis mitu-mitu korda :)

Zoozi tegemised

Nipitiri
Abikokk
2009-02-23 12:15:35
Viimati tegin süüa laupäeval (lõunaks spaghetti carbonara ja õhtuks räime-kartulivorm marineeritud räimerullidest), aga tervis läheb järjest sandimaks ja enam süüa teha ei taha, ilmselt jäävad kõik vastlapäevaks ja vabariigi aastapäevaks plaanitud küpsetised ka ära. :(
Zoozi
Abikokk
2009-02-23 19:51:30
Kuna täna vanema poja sünnipäev, siis tegin õhtusöögi arvestades tema maitset - ta mul suur pirtsutaja :) Kartulipuder ja kanakoivad peekoniga. Tõsi, endale tegin keedukartulit, praetud meritinti ja hapukurgi-sibula-haukoorekastet. Magustoiduks tegid poisid küpsisetorti, mis aga ei kuulu minu lemmikute kilda. Ma siis võtsin magusaks tüki Fazeri shokolaadi pistaatsiapähkli ja soolaga ning tüki sidruni ja musta pipraga.

Zoozi tegemised

Tiina
Abikokk
2009-02-23 20:27:21
Lõunaks tegin kerge supi kanapuljongist, porrulaugust, kartulist ja natukesest külmutatud aedviljasegust. Õhtuooteks niblisin pähkleid-rosinaid-musti ploome. Peaks mõne võileiva veel tegema, kui viitsin ;)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-02-23 20:29:16
Tiina, see 'niblima' on Sul väga vahva mugandus inglise verbist 'nibble' :) Mina tegin tai hakklihavokki basiilikuga, sõin nuudlitega. Ja vastlakuklite tainas kerkib hetkel, nii et ilmselt söön neid ka varsti..

Reglisse
Abikokk
2009-02-24 23:36:02
Praetud maks, sparglivõrsetega. Vastlakukleid asendasid täna inglaste sconed koos kreemi ja värske maasikamoosiga.
Zoozi
Abikokk
2009-02-25 00:02:43
Lõunaks sõime vastlaputru. Puder oli väga hea ja jube lihtne teha, ei teagi miks varem pole teinud. Lapsed eilset kartuliputru ja ahjus küpsetatud kanakoibi. Magusaks tegin ikkagi vastlakukleid, proovisin seekord nami-nami retsepti. Õnnestusid kenasti ja väga maitsvad tulid. Pisemale aga tatrajahukukleid. Söödi küll, Pille. Keegi ei tahtnud mäletada, et eile veel ei soovitud neid :) Õhtul tee juurde ja televiisorist presidendi vastuvõttu vaadates sõime iseseisvuspäevaks tehtud kooki. Lapsed aga tegid lõpu peale eilsele küpsisetordile :)

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-02-25 08:03:17
Kuna terve päeva olid käed-jalad (ja muud kehaosad :)) tööd täis, siis piirdusime lihtsa, ent maitsva õhtusöögiga. Mul oli 2 Eesti Mahe kaubamärgiga lambatalle tagakooti, mida ma olin rosmariini-mee-sinepi-küüslaugu segus marineerinud hommikust saati. Need läksid ahju; lisandiks koorene-küüslaugune kartulivorm Gorgonzolaga. Kristjan jõi kõrvale punast veini, mina mahla. Magustoiduks kohupiimakreem mangopüree ja pistaatsiatega, lisaks veel muidugi vastlakuklid.. Zoozi, kuidas Sa neid tatrajahukukleid teed?

<< 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 >>