Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Tiina
Abikokk
2009-02-09 14:04:15
Eile lõunaks külas paar grillvorstikest ja jäätis kirssidega. Õhtusöögiks tegin sellest retseptist inspireeritud kaalikavormi, ainult et lisaks kaalikale lisasin ka porgandit, juursellerit ja kapsast, lõikasin kõik kangideks ja küpsetasin puuahjus umbes tunnikese. Ahjust välja võttes ei julgenud peale hakatagi, sest ei kujutanud ette, kas üldse süüa kõlbab (ma ei ole just suur kaalikahautise austaja :P). Väga maitsev oli! Olin varem sarnast asja teinud ainult kartuliga, aga muude aedviljadega oli ka väga hea.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Blonduanna
Abikokk
2009-02-09 14:26:49
kuna koolilõuna oli suht söögikõlbmatu, piirdusin õuna, jogurti ja paari leivaviiluga. tegin kirjanduse arvestuse 100 punkti peale ja nüüd premeerin ennast latte ja mango-banaanijäätisega (ingmanni oma, jumalik!). õhtul plaanid toidutare retsepti järgi porgandi-riisikotletid ja miski külm kaste.

http://blondukokkab.blogspot.com

Juc
Abikokk
2009-02-09 17:04:30
h_s:
Juc:
K2trin:
Kuidas kartulid maitsesid? Ma ka nägin seda saadet ja nii isuäratav nägi see pannitäis välja. Kas liiga balsamicone ei jäänud?
Jube head, tõesti. See balsamico ei jäänud üldse domineerima.
Neid kartuleid-sibulaid serveeritakse vist originaalretseptis sealihaga. Tahtsin küsida, kas see roog sobib ka ilma lihata omaette söögikorraks või peaks igal juhul ka mingi liha juures olema? Ja kui ei ole liha, kas peaks siis mingi kaste olema?
Mina sööks iga kell ilma lihata. Aga ma söökski alati köögivilju ja liha ei võtaks. Nii et ma arvan, et see oleneb sinust, kas sa tahad alati mingit liha või kala või piisab nt ainult pastast või ainult risotost. Kui piisab, siis sobib kindlasti ka ilma. Ma tegin vist (kui ma õigesti mäletan) juurde hästi peeneks hakitud sibulast ja hapukoorest kastet. Soe kaste kindlasti neile kartulitele ei sobi, minu meelest!

http://jucjaco.blogspot.com/

Martiina
Abikokk
2009-02-09 18:21:25
Lõuna möödus kiirelt kreeka salatiga ja õhtuks sai kana, riisi, hiina kastet ja pidulikke šampinjonimütsikesi. Maitses hea.
Seenekas
Abikokk
2009-02-09 18:27:28
Täna kartulivorm, kuhu peale läks ainult munakollastega muna-piimasegu, aurutatud valge kala ja külm sibula-marineeritud kurgi-hapukoore-majoneesi kaste. Vorm tuli nii ilus kollane ja valgetest teen homme valeri küpsiseid. Magusaks sõime mannakooki.
Infanta
Kokaõpilane
2009-02-09 18:35:42
Eileõhtuseks külaskäiguks tegin esimest korda elus kräsupea-kooki. Retsepti võtsin Eva blogist, aga tainale kondentspiima ei lisanud (nagu vist Evagi) ja hapukoorekreemi kulus peaaegu topeltkoguses :) Aga küll tuli hea :D Koogile lisas "vürtsi" ka asjaolu, et vahetult enne serveerimist kukkus kook koos vormiga põrandale, koogipool muidugi allpool :) Õnneks oli vorm silikoonist ja kook jäi terveks, mitte ei lennanud vormist välja ega mööda tuba laiali. Kümmekond inimest olid naerust kõveras ega lasknud ennast koogi kaubandusliku välimuse kadumisest häirida.
Zoozi
Abikokk
2009-02-09 18:56:45
Lõunaks ühepajatoit ilma lihata. Ma võin seda lõpmatuseni süüa. Sõin kohe kaks suurt portsu :) Õhtuks kiire kanamaksapirukas, juurde marineeritud kõrvitsasalat. Pirukas oli väga maitsev! Õhtuse tee kõrvale pehme piparkoogitort. Rummi-kakaokreem oli väga hea. Kook ise natuke kuiva võitu. Ning pisut häiris täidises olev Brie juust.

Zoozi tegemised

Eva
Abikokk
2009-02-09 19:05:53
Infanta:
Koogile lisas "vürtsi" ka asjaolu, et vahetult enne serveerimist kukkus kook koos vormiga põrandale, koogipool muidugi allpool :) Õnneks oli vorm silikoonist ja kook jäi terveks, mitte ei lennanud vormist välja ega mööda tuba laiali. Kümmekond inimest olid naerust kõveras ega lasknud ennast koogi kaubandusliku välimuse kadumisest häirida.
:D

http://www.perenaine.ee/

Bunnygirl79
Abikokk
2009-02-09 20:16:06
Tegin täna esimest korda elus lasanjet, Jamie retsepti järgi. No oli ikka hea küll!

http://bunnygirl79.blogspot.com

Ragne
Abikokk
2009-02-09 21:20:09
Lõunaks pelmeenivorm, kõrvale kohupiimakook Õhtuks tegin hiiglama suure kuhja juustu-köömneküpsiseid....nämmm ja nüüd panen kohe-kohe juuretise likku, homme lõunaks tahaks pehmet-sooja leiba

www.kokkama.ee

<< 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 >>