Bunnygirl79
Abikokk 2009-02-08 13:33:11 |
Õhtusöögiks sinepised sealihalõigud seene-kartuli vormiga. http://bunnygirl79.blogspot.com |
|
Nipitiri
Abikokk 2009-02-08 14:40:33 |
Töise pühapäeva tõttu lõunasöök Kaubamaja toiduosakonnast: karbike kodust rosoljet, Karjala pirukas ja kohupiima-rosinarull. | |
Dee
Abikokk 2009-02-08 18:38:14 |
Lõunaks sõime külakostiks toodud ahjuliha porgandi, kaalika ja peediga. Õhtusöögiks ootab hetkel jahtumist juustune kapsapirukas tilliga. Ei jõua kohe ära oodata, see ju nii hea pirukas. :) | |
Tullia
Abikokk 2009-02-08 19:06:03 |
Veiseliha hautis hernestega, kõrvale keedukartulid ja merineeritud kurk. Magusaks sidrunikook. Mõlemad retseptid nami-nami kampaaniaga saadud kokaraamatust | |
Zoozi
Abikokk 2009-02-08 20:55:35 |
Käisime emaga täna kinos. Algul oli plaan minna mehega, aga mees loobus viimasel hetkel. Mees ja lapsed sõid kodus makarone hakklihakastmega. Meil emaga jäi lõuna vahele, mis andis mul kohe ka tunda. Kõht korises ikka päris kõvasti filmi ajal. Kuna kõht oli niiiiii tühi, siis kiirustasime Kaubamajja, et midagi head koju kaasa haarata. Kuid midagi isuäratavat ei olnudki. Võtsime seene-kartuli pelmeenid, millel polnud üldse mingit seenemaitset, aga ära sõime. Magusaks viimased tükid eilset pohla-apelsinipirukat, oli ka veel täna väga maitsev. | |
Nipitiri
Abikokk 2009-02-08 22:45:51 |
Täna õhtul tegin taas praetud tilaapiafileed, kõrvale seekord siitsamast nami-namist ahjus küpsetatud kartuliviilud valge veiniga. No suisa hämmastavalt head kartulid tulid! Kollased punase kooerga Laurad sobisid selle roa jaoks väga hästi ja mingist varasemast ajast külmkappi jäänud poolik vein sai õilistatud. Tüümiani ei tahtnud Selver mulle kahjuks müüa, selle asemel panin kuivatatud majoraani, mis minu arvates sobis suurepäraselt. Salatisse läks tammelehesalat, värske kurk, piprakurk, fenkool, palsamäädikas ja oliiviõli.
Pärast õhtusööki läksid ahju koogid. Zoozi eilne pohlakook võõrkeelsete kokaraamatute teemast (ja siitsamast ülevalt) ahvatles järele tegema. Olin tainast segades hajameelne ja mõte oli vedelikku lisades kuskil mujal, kogemata sai vist oma poole apelsini mahl enne sisse kui mõte koju tagasi pöördus. Sellepärast oli taignaga natuke mässamist ja ega ta päris normaalseks ei küpsenudki, aga maitset see ei rikkunud.
Teine kook sai alguse sellest, et kuidagi oli koju külmkappi siginenud suur viil muskaatkõrvitsat. Sellest sai tagasihoidliku nimega kõrvitsakook, mis oli täna juba teine positiivne üllatus! Tulemus oli veidi sufleelaadne ja pigem vist magustoit kui tavamõttes kook, maitse oli väga hea ja niipea kui kirjutamise lõpetan, lähen kohe jägmist tükki sööma. Tegelikult pean tunnistama, et olin siiani kõrvitsakookide suhtes mõnevõrra eelarvamuslik - pean oma suhtumist tugevalt revideerima...
|
|
Vandiste
Abikokk 2009-02-09 10:03:50 |
Eile õhtuks tegime ahjulõhet (Rimis olid ju kalapäevad). Sai nii suur kogus, et sööme täna ka veel. Ja kuna isa juurest tõin õunu, oli vaja osa neist koogiks teha. Kuna see on nii paganama hea kook, siis järjekordselt pilti teha ei saanud - söödi käest lihtsalt ära. | |
h_s
Kokaõpilane 2009-02-09 13:24:44 |
Juc:
Neid kartuleid-sibulaid serveeritakse vist originaalretseptis sealihaga. Tahtsin küsida, kas see roog sobib ka ilma lihata omaette söögikorraks või peaks igal juhul ka mingi liha juures olema? Ja kui ei ole liha, kas peaks siis mingi kaste olema? K2trin:
Jube head, tõesti. See balsamico ei jäänud üldse domineerima.Juc:
Kuidas kartulid maitsesid?
Ma ka nägin seda saadet ja nii isuäratav nägi see pannitäis välja. Kas liiga balsamicone ei jäänud?Eile sai ette võetud Nigella spaghetti carbonara. Täna õhtuks Jamie eelmise nädala saatest balsamiäädikas küpsetatud kartulid ja sibulad! Ma olen vist telekokkade mõju all :) |
|
Berit
Abikokk 2009-02-09 13:43:33 |
Lõunaks päris mitu suurt tükki eile õhtul tehtud kõrvitsa-sinihallitusjuustupirukat, kõrvale veel mõned mahedad kurgiviilud soolast tasakaalustama. Ikka väga hea pirukas.
Kuna hommikuse hambaarsti külastuse tõttu kooli ei olnud võimalik minna, siis küpsetasin ka maitsvaid lihtsaid pohlamuffineid :)
|
|
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-02-09 13:51:51 |
h_s:
Jamie väidab, et need sobivad tõesti eriti hästi sealiha juurde, ent ka lamba- ja veiseliha lisandiks. Ma nägin seda saatelõiku (ise retsepti proovinud veel pole) ja tundusid küll sellised, mis ka muidu igati maitsvad oleksid.
Ja mina sõin just oma viimase (tüki aja jooksul) Eesti Eine supi (täna hakklihaga) ja magustoidu (kakaokissell). Juhhei :)
Neid kartuleid-sibulaid serveeritakse vist originaalretseptis sealihaga. Tahtsin küsida, kas see roog sobib ka ilma lihata omaette söögikorraks või peaks igal juhul ka mingi liha juures olema? Ja kui ei ole liha, kas peaks siis mingi kaste olema? |
|
| << < 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 > >> | ||