Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Mann
Abikokk
2009-11-21 15:19:19
kuna on ilus päikeseline ilm, grillisime õues ribisid ja haukasime saia peale, joogiks punavein. lastele kanapuljong nuudlitega.
Kirsike
Abikokk
2009-11-21 19:33:25
Grillitud pangafilee tükid peekoniviilu ja praetud sibula-juustumütsiga :D Kõrvale hapukoore-tilli-sidrunikaste, kartul ja mulle brokoli, mida mees ka hea meelega sõi. Magusaks tuulerõngas.

Lindude toitmine

Ullike
Abikokk
2009-11-21 21:31:56
Maksakaste (-stooganov) kartulipudruga. Kõrvale klaasikaliselt riivitud keedupeeti ja vastavalt hooajale nn Atsinna gripisalatit. Viimane on leitud leitud toidutare foorumist ja koosneb porgandist-juustust, suurest hulgast küüslaugust + majonees. Maitseb hea ka omaküpsteatud leiva peal ja pidi notsu-gripi majast eemal hoidma :P:P Magusaks eile küpsetatud sebrakook. Pean vist nagu Pillegi nentima, et ehk tuleb suurema kulbiga teha. Aga mul oli kaks ühes suuruses kulpi valida vaid kastmekulpide osas :). Kusjuures pealt nägi kook väga siiru-viiruline välja, kuid kahjuks seestvaates ei olnud mingit effekti :/

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-21 21:55:30
Ullike:
vastavalt hooajale nn Atsinna gripisalatit. Viimane on leitud leitud toidutare foorumist ja koosneb porgandist-juustust, suurest hulgast küüslaugust + majonees. Maitseb hea ka omaküpsteatud leiva peal ja pidi notsu-gripi majast eemal hoidma :P:P
Kõlab väga nagu mu eksi ema gripisalat - meil päris tihti talvisel ajal laual, seda siis rohke küüslauguga.. Ma teinud seda aastast 1993 ja "Anne gripisalati" nime all :)
Ullike:
Magusaks eile küpsetatud sebrakook. Pean vist nagu Pillegi nentima, et ehk tuleb suurema kulbiga teha. Aga mul oli kaks ühes suuruses kulpi valida vaid kastmekulpide osas :). Kusjuures pealt nägi kook väga siiru-viiruline välja, kuid kahjuks seestvaates ei olnud mingit effekti :/
Tuleb vist kaks kulbitäit panna tainast lihtsalt :O Täna jälle väliskülalisega linna peal. Lõuna ajal käisime KUMUs soome popkunsti imetlemas ja alustuseks sõime esimese korruse kohvikus lahtist pirukat (kitsejuustuquiche). Ei olnud kahjuks suurem asi, aga piparmünditee vähemalt andis sooja :) Õhtul käisime Ruxandraga väljas söömas kahekesi, Kristjan jäi koju lapsevalvesse. Nautisime neljakäigulist einet Nevskijs. Alustuseks väga mõnus metsaseene-trühviõli-vutimuna isutekitaja, siis kasukas suitsulõhega, korralik seljanka põdralihaga, siis Kiievi kotlett munapudru ning juurviljakrõpsudega ning magusaks must-valge kook vanillijäätise ja mustikatega. Miša ka lõbustas meid natuke ja kõrvalsaalis oli mingi sünnipäev, kus lauldi vene romansse, nii et igati meeleolukas õhtu. Ainsaks tõrvatilgaks meepotis oli teel taksopeatusesse nähtud kaklus McDonaldsi ukse ees ;( Muidu oli vanalinnas igati mõnus melu...

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Dee
Abikokk
2009-11-21 22:30:47
Meil oli täna lemmiktoitude päev ja õhtuks õhkas mees, et kui nüüd veel seda "mütsiga kala" ja "teistmoodi riisi" saab, siis on laupäev olnud perfektne. Tegingi siis ahjulõhet majoneesiga ja Malta riisi. :P
Zoozi
Abikokk
2009-11-21 23:55:37
Lõunaks räimerullid astelpajuleemes, juurde kartulipuder. Hästi maitsev oli. Meestele aga ahjuliha ja kartulipuder. Õhtul olime perega vanema venna juures külas. Sõime kanapitsat ja minu tehtud shokolaadieklääre. Viimase koogi juures tuli meelde ka pilt teha :P

Zoozi tegemised

Aire1
Abikokk
2009-11-22 11:28:01
Eile tegin varajaseks õhtusöögiks kanasuppi klimpidega ja hiljem küpsetasin basiilikusaia. Täna lõunaks on veel natukene eilset suppi ja pliidil podiseb toidutarest võetud retsept kapsad ubadega.
Kätrin
Abikokk
2009-11-22 12:35:50
Tegin eile siinse retsepti järgi Boeuf bourgoingnon-i metssea lihast (natuke siiski muutsin- lisasin mett, et happesust tasakaalustada ja sibulat panin rohkem, hautasin 5 tundi pliidil malmpotis). Magustoiduks mustika-martsipani muhvinid, mis maitsesid väga väga hästi.

Kätrini kokkamispäevik

Juc
Abikokk
2009-11-22 13:51:44
Täna juhtusime maitsvaid tai roogasid saama - eelroaks taignas praetud vürtsikas papaia salat (kas pole mitte huvitav), mille kõrvale dipikaste tšilli, tomati, ubade ja maapähklitega. Siis veel praetud kana köögiviljade ja nakratega, jälle hea leid. Lisaks veel marineeritud ja grillitud searibid küüslauguga - mees igatahes kiitis. Ja Mann (meie tütar) tellis oma uue lemmiksupi - Tom Kha Gai (kanasupp kookospiimaga). Menüüs olid põhiliselt isaani ehk kirde Tai road, nii et sinna lähme veel tagasi.

http://jucjaco.blogspot.com/

Seenekas
Abikokk
2009-11-22 14:11:38
Meie hetke "gripisalatiteks" on juustu-küüslaugusalat majoneesiga võileivakatteks Emmentali või muust magusast juustust ja punapeedi-küüslaugu salat, millele maitseks läheb soola-suhkrut, punast palsamiäädikat ja oliiviõli. Peedi purustan köögikombainis, jääb täiesti teise maitsega, kui riivitult. Vahel olen suhkru asemel kasutanud magusat õunamahla - on kogemata üks sats kuidagi liig magus saanud. Täna lõunaks hakkan kohe valmistama kartuliputru ja lõhehakklihast kotlette. Juurde sööme enada tehtud marineeritud kurke, kuhu katseks panin iga purgi põhja mõned punase tšilli kaunast lõigatud seibid ja mis on kohe väga hästi õnnestunud selle kergelt tšillise järelmaiste tõttu. :D Magusaks saab kodujuustu ja juubeli tordi pulbrist valmistatud vorm. Pole seda mittu aega teinud.
<< 287 | 288 | 289 | 290 | 291 | 292 | 293 | 294 | 295 >>