Vastikuim köögivili

Juc
Abikokk
2008-11-26 14:06:27
Päriselt ei vihka ühtegi (vihkamisalused toidud jäävad teistesse kategooriatesse, kui köögi-ja puuvili). Aga kõige vähem meeldib mulle kaalikas!

http://jucjaco.blogspot.com/

Aurora
Abikokk
2008-11-26 14:33:37
Varsseller pole mu eriline lemmik (kunagi, vist mingi dieedi olulise koostisosana hakkas vastu), samas Waldorfi salatis ja mõne muu toidu sees täitsa meeldib
Sirliiz
Abikokk
2008-11-26 20:38:00
Seller, absoluutselt välistatud kõik toidud mis seda sisaldavad. Ma isegi ei tea, miks mulle see maitse nii vastumeelne on.
Riinyke
Kokaõpilane
2008-11-26 21:04:26
Tavaline värske kapsas on mulle vastumeelne.

Keegi pole patrioot tühja kõhuga.

Netcat
Abikokk
2008-11-27 00:10:34
Marju:
Värske koriander :( Aga jah, hävitama ei hakkaks miskit :) Koriander, pealegi, on väga popp ja meeldib paljudele, nii et üsna isiklik antipaatia
Maitseb nagu seep, eks ole? :) Kahjuks sõltub see juba geenidest, kas värske koriander maitseb keelel nagu seep või mitte. Minu jaoks on tal kah seebi maitse, kahjuks. Esimest korda sain seda Bestselleris mingi salati sees ja tükk aega juurdlesime ettekandjaga, misasi see on, mis seebi moodi maitseb... Ei mõelnudki välja.. teist korda sõin kusagil mujal mingit salatit, kus oli kah koriander ja siis jagasin matsu lahti. Olen kohanud ka inimesi, kes tunnevad küll seda seebimaitset, aga on ennast sellega harjutanud ja väidavad, et see meeldib neile. Aga usutavasti enamiku koriandrisõprade jaoks maitseb see ürt teistmoodi, aga kuidas, seda ei saa ma kunagi teada... Mul pole muidugi midagi selle vastu, et teised inimesed kasutavad seda - hiina kapsa vastu ka ei oleks, kui seda söödaks ainult omaette või koos merisigadega :) Aga vot need "kreeka" salatid hiina kapsaga ja "caesari" salatid hiina kapsaga jne ajavad mul kopsu üle maksa, alati kui ma neid kasvõi eemalt näen.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Tiina
Abikokk
2008-11-27 09:34:05
Netcat:
Marju:
Värske koriander :( Aga jah, hävitama ei hakkaks miskit :) Koriander, pealegi, on väga popp ja meeldib paljudele, nii et üsna isiklik antipaatia
Maitseb nagu seep, eks ole? :) Kahjuks sõltub see juba geenidest, kas värske koriander maitseb keelel nagu seep või mitte. Minu jaoks on tal kah seebi maitse, kahjuks. Esimest korda sain seda Bestselleris mingi salati sees ja tükk aega juurdlesime ettekandjaga, misasi see on, mis seebi moodi maitseb... Ei mõelnudki välja.. teist korda sõin kusagil mujal mingit salatit, kus oli kah koriander ja siis jagasin matsu lahti. Olen kohanud ka inimesi, kes tunnevad küll seda seebimaitset, aga on ennast sellega harjutanud ja väidavad, et see meeldib neile. Aga usutavasti enamiku koriandrisõprade jaoks maitseb see ürt teistmoodi, aga kuidas, seda ei saa ma kunagi teada...
Nüüd ei saa mitte enam vaiki olla :) Koriander ehk kinza on minu suur lemmik. Lihakastmed on ilma selleta täitsa nagu ilma maitseta. Aga meie peres on seda kogu aeg kasutatud ja mul kinzaga juba lapsest peale sõbrasuhe. Maitseb... nagu kinza :D Muuseas koriandril ja koriandril on vahe ka! Meie kasvatame seda ise, aga viimati toidupoes nuusutasin ühte poti sees olevat taime ja see meenutas õiget koriandrit ehk ainult kaugelt.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

pk
Kokaõpilane
2008-11-27 09:44:34
Ei kaotaks ma vist midagi. :) See hiinakapsa-värk tundub veidi ülepingutatud... ei viitsi sellepärast hädaldada, kuigi ise ei paneks küll mingil juhul salatisse teda, kuigi kuumas söögis on ok. Suvalisest kõrtsust peent salatit ei oota ka, ja samas rahvalikul suvegrillil teistele loengut ka ei pea, kui vale ja öka see on. Mõned asjad on veel, mis lihtsalt ükskõikseks jätavad, kõrvits näiteks. Igasuguseid keeduporgandeid-kaalikaid armastan jälle.
õunapuu
Abikokk
2008-11-27 09:49:00
Kasvatasin sel aastal esmakordselt koriandrit, kuid sina-sõbraks ei saanud. Ei ütleks, et on vastik, kuid kuidagi harjumatu. Pole ju meie peres seda ka varem kasvatatud-kasutatud.
Fre
Abikokk
2008-11-27 12:02:32
Koriandri poolt!!!! Kohe võitlusse, lipp kõrgel :mad: Tasapisi kokanduse teemadesse süvenedes olen aru saanud, et söömine/mittesöömine on tihti kinna ka valmistamisviisis. Näiteks olen avastanud mitu varianti kuumtöödeldud porgandi taltsutamiseks. Aga - mis ei meeldi - porrule pole veel mingit õigustust leidnud. Ebameeldivate hulka ei arvestaks neid asju, mis teatud viisil sobivad ja teatud viisil kohe mitte ei lähe (keedukaalikas on öka, toores on ok). Mul ntx mees ikka targutam et mina ei söövat sibulat. Samas sibulakast kahaneb toiduteo käigus stabiilselt ja vahetevahel on see isegi tühi. Hiinakapsas on väga neutraalne, kui mõtlema hakata siis olen selle olemasolugi unustanud.....
Kiilike
Abikokk
2008-11-27 12:06:14
Koriander värskelt st rohelisena ei jõua meie kööki, öäkk on ... aga .... kuivatatult on täitsa olemas ja leiab kasutust :P

kiilikese köögikatsetused

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>