Verivorst: isetehtud vorstid, parimad poevorstid, toidud verivorstiga

Vandiste
Abikokk
2008-12-12 21:17:46
Hexy:
Vandiste:
Meil ka Jõulude ajal veab - ema teeb verivorsti. Sel aastal tuleb küll kombineeritud variant - oma lamba veri ja naabrimehe sea soolikad, kuid maitsevad kindlasti sama hästi nagu alati. Kodused verivorstid on ikka koduselt mõnusad. Peakski retsepti talletama, läheb endal võib olla vaja.
ma ei teadnudki, et lamba verd võib ka kasutada, on miskit teine maitse ka või :P
Ei ole, täiesti tavaline veri on.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-16 20:23:17
Ma aktiveerin selle verivorsti teema, kuna nii mõnedki nami-namikad on maininud, et nad on verivorste juba söönud :) Nii meiegi - täna olid laual Saaremaa advendivorstikesed. Minu arust täitsa mõnusad, sellised parajalt peenikesed ja kergelt vürtsikad.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Nipitiri
Abikokk
2009-10-17 11:08:56
Pille:
Nii meiegi - täna olid laual Saaremaa advendivorstikesed. Minu arust täitsa mõnusad, sellised parajalt peenikesed ja kergelt vürtsikad.
Kokkusattumuse tõttu sõin mina ka eile neidsamu advendivorstikesi. Minu jaoks olid natuke magedad ja kuivad; kõrval olid võrdluseks Saaremaa verivorstid peekoniga, need meeldisid rohkem.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-17 12:11:08
Nipitiri:
Pille:
Nii meiegi - täna olid laual Saaremaa advendivorstikesed. Minu arust täitsa mõnusad, sellised parajalt peenikesed ja kergelt vürtsikad.
Kokkusattumuse tõttu sõin mina ka eile neidsamu advendivorstikesi. Minu jaoks olid natuke magedad ja kuivad; kõrval olid võrdluseks Saaremaa verivorstid peekoniga, need meeldisid rohkem.
No näed, kui erinevad on maitsed :) Meile meeldisid väga, ei tundunud ei kuivad ega magedad. Aga järgmisel korral proovime neid peekoniga verivorste siis!

Cashmir
Abikokk
2009-11-13 16:37:18
Märkasin, et Tartu Kutsehariduskeskuses saab 16. detsembril ka ise verivorste teha, kuulutuse järgi paistab, et pärast saab sealt 4-5 kg omatehtud vorste kaasagi viia. http://www.khk.tartu.ee/?_m=7&_p=63&course_id=1860&cmd=2
Zoozi
Abikokk
2009-11-13 22:17:52
Pille:
Nipitiri:
Pille:
No näed, kui erinevad on maitsed :) Meile meeldisid väga, ei tundunud ei kuivad ega magedad. Aga järgmisel korral proovime neid peekoniga verivorste siis!
Meile ka maitsesid need advendivorstikesed :)

Zoozi tegemised

Netcat
Abikokk
2009-11-14 15:54:27
Pere piparkoogimaitselisi vorstikesi sai proovitud selle sügise esimeste verivorstidena. Piparkoogivürts oli tuntav, kuid mitte liiga vänge. Aga vorsti enda maitset nagu polnudki. Õigupoolest, ka vorsti ennast nagu polnud, sest vorst on väga peenike ja paksu nahaga võrreldes jääb sisul kuidagi substantsist vajaka.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Ilse
Abikokk
2009-12-21 12:37:57
Minul hakkab täna soolikate puhastamine, vorste kavatseme toppida kolmapäeval (enne ei jätku käsi) , kas keegi oskab öelda kuidas neid puhastatud soolikaid kõige õigem oleks kolmapäevani hoida? Tavaliselt oleme kõik samal päeval teinud ja seega kogemus puudub.

Ilse köögis

Netcat
Abikokk
2009-12-21 12:41:53
Meil olid eelmisel nädalal proovil Oskari Pöialpoisi vorstikesed suitsulihaga. Kästi enam mitte osta, liiga soolased olevat. Tegelikult olid ka vist.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-21 12:46:56
Ilsu:
Minul hakkab täna soolikate puhastamine, vorste kavatseme toppida kolmapäeval (enne ei jätku käsi) , kas keegi oskab öelda kuidas neid puhastatud soolikaid kõige õigem oleks kolmapäevani hoida?
Soolvees ehk?
Netcat:
Meil olid eelmisel nädalal proovil Oskari Pöialpoisi vorstikesed suitsulihaga. Kästi enam mitte osta, liiga soolased olevat. Tegelikult olid ka vist.
Aitäh hoiatamast! Ise otsisin eile-üleeile tikutulega (loe: Kakumäe Selveris, Viimsi Co-Marketis, Viimsi Marketis, Lasnamäe Prismas) taga Saaremaa advendivorstikesi, et täna õhtuks teha jälle verivorstiga keedutainapalle. Mida aga pole, need on Saaremaa advendivorstikesed?!?! Ostsin siis piparkoogimaitselisi Pere verivorstikesi - pikad ja peenikesed ja vähemalt keedutainasse sobisid hästi. Kusjuures koos Pere piparkoogivorstikestega kaalusin ka neid Pöialpoisse, aga panin viimasel hetkel tagasi. Nüüd selgub, et õigesti tegin :D

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>