BirgitP Kokaõpilane 2011-12-12 14:51:10 |
Ma ei tea kas just siia oleks seda sobiv paigutada, aga meil tehti ka eile maal verivorste.
Vaata siia! http://bikiplix.blogspot.com/ |
|
Spiidi Abikokk 2011-12-14 14:43:40 |
Tekkis soov ise vorsti teha. Mitte verivorsti aga tavalist mõnusat vürtsikat lihast tehtud vorsti. Ma lappasin siin selle teema läbi ja palju juhiseid ei leindud. Seega kõik, kes on ise kodus vorsti teinud käige oma teadmised välja! :) Kust soolikaid saada? Mida täidise tegemisel jälgida ja kuidas soolikaid õigesti täita? Mida veel silmas pidada? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-14 14:44:42 |
Spiidi:
Spiidi, vorstiteema on ju siin!,
Tekkis soov ise vorsti teha. Mitte verivorsti aga tavalist mõnusat vürtsikat lihast tehtud vorsti. Ma lappasin siin selle teema läbi ja palju juhiseid ei leindud. Seega kõik, kes on ise kodus vorsti teinud käige oma teadmised välja! :) Kust soolikaid saada? Mida täidise tegemisel jälgida ja kuidas soolikaid õigesti täita? Mida veel silmas pidada? |
|
Spiidi Abikokk 2012-03-03 12:29:49 |
Kas keegi on proovinud Liivimaa Lihasveise chorizo vorsti? Kuidas on? Ma paar nädalat tagasi Sadama turul nägin, kuid ei ostnud ja nüüd ei ole enam tükk aega saada olnud. | |
Fre Abikokk 2012-12-01 18:22:09 |
Ma ei tea kas see on õige alamteema lärmamiseks, aga kusagil on ju vaja ventileerida... Poodides ei ole enam müügil näinud Rakvere BBQ verivorste - ise ei oleks hakanud nii vara otsimagi aga sõbranna lõi häirekella. Ja tõesti, mitte kusagil pole näha olnud. Neid vorste pole enam ka Rakvere LK kodulehel. Kirjutasin neile meili, et kas tõesti enam ei toodeta, aga ilmselt ei pidanud nii tähtis asutus oluliseks ühele kliendile vastata. Kas on tõesti võimalik et neid enam ei toodeta? Mismõttes nagu. Ma saan aru et asjaolu et need olid ainsad verivorstid mida mina olin nõus hea meelega sööma pole mingi argument. Aga kui lisada siia juurde kõik muud "parima vorsti" tiitlid ja niisama avalikud väljategemised, siis justkui poleks põhjust toodet sortimendist välja kirjutada. | |
Ilse Abikokk 2012-12-19 13:28:47 |
Meie teeme aastaid ise verivorste. See on väga mõnus seltskondlik tegevus, mis loob suurepärase jõulutunde koostegemisest :) | |
Ilse Abikokk 2012-12-19 13:37:32 |
Ja kindlasti sobivad jõululauale ka kartulivorstid. Meile hirmsasti maitsevad:) Ja pole midag keerulist ka. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-02-23 17:58:35 |
Moodne verivorstiamps Gloria veebilehelt: | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-12-20 16:38:18 |
Kuidas küpsetada parimaid verivorste? Rakvere Lihakombinaadi tootejuht Heli Sepp jagab enne kõige kiiremat pühadeperioodi nippe ja kasulikke nõuandeid maitsvate verivorstide küpsetamiseks ning pakub välja paar head lisandi retsepti, mida jõululauale vorstikõrvaliseks pakkuda. Naturaalses sea- või lambasooles verivorsti küpsemisaeg on ca 20-30 minutit. Rakvere verivorstid on kõik valmistatud traditsiooniliste retseptide järgi kasutades odrakruupe, sealiha ja ehtsat toiduverd ning maitsestatud vorstirohtuga. Vorstide valmistamisel on kasutatud ainult naturaalseid sea- ja lambasooli. Praeahjus verivorste küpsetama asudes tuleb panna esmalt pannile veidi rasvainet — searasva või õli. Verivorstid võib ahju panna ka koos peekoniga. Toorest soola- või suitsupeekonist sulab küpsetades ahjupannile rasva ja see annab verivorstidele head mekki ja mahlasust juurde. Samuti võib asetada ahju veenõu auru tekkimiseks ning asetada siis veretooted pannile. Kes panni ei soovi rasvaseks teha, võib kasutada küpsetuspaberit, mille pealt saab peale ahjust välja võtmist verivorstid hõlpsasti kätte. Soovi korral võib verivorstid kergelt toiduõliga üle pintseldada, mis aitab kaasa vorstide ühtlasele küpsemisele ja maitsva ning krõbeda tulemuse saavutamisele. Verivorste on oluline 2/3 küpsetusajast (~15-20min) hoida madalamal temperatuuril 180 kraadi juures ja seejärel tõsta temperatuur (~10min) 200 kraadini. Selliselt toimides saab vorst parajalt krõbe. Eriti krõmpsuva kooriku saab vorste näiteks meega määrides või flambeerides. Flambeerimiseks tuleb vorstid kange alkoholiga üle valada ning lauale viies põlema süüdata. Verivorstide koorik muutub veelgi krõbedamaks ja rooga on ka pidulikum serveerida Pannil verivorste küpsetama hakates tuleb esmalt vorsti sisse kahvliga augud teha. Seejärel aseta vorstid leigele rasvainega kaetud pannile. Kui panna vorstid kuumale pannile, ei pea verivorsti nahk sellisele kuumusele vastu ning tulemuseks on pannitäis purunenud vorstisegu. Pannil tuleb verivorstide küpsetamiseks varuda aega. Neid peab küpsetama mõõdukal kuumusel ja mõlemalt poolt parajalt krõbedaks. Parima maitseelamuse saamiseks tuleb verivorste ja teisi veretooteid serveerida kuumalt hapukoorega ning kõrvitsa-, pohla-õunasalati või peedisalatiga. Verivorst mustikatega lambasooles + mustika-virsikusalsa väikese tšilliga Vaja läheb: 2 dl värskeid (või külmutatud) kultuurmustikaid, 200 g virsikuid, tükike värsket tšillit või näpuotsaga tšillipulbrit, 5-6 värsket mündivart, 1 sl külmpressi oliiviõli, külmutatud mustikate puhul 2 sl (Demerara) suhkrut Tükelda virsikud kuubikuteks, haki tšilli (eemalda enne seemned, need on kõige teravamad) ja münt, lisa mustikad ja sega kõik kokku. Kui kasutad külmutatud mustikaid, ära neid sulata, vaid sega lihtsalt enne suhkruga. Lase salatil 5–10 minutit maitsestuda ja paku siis kohe krõbedate verivorstide kõrvale. Verivorst rõõsa koore ja röstsibulatega lambasooles + peedisalat õunte ja mandlitega Vaja läheb: 500 g keedetud peeti, 1,5 dl mandleid, 2 haput õuna, 4-5 salatilehte (nt Rooma). Vinegrettkastmeks: 0,5 dl külmpressi oliiviõli, 2 sl veiniäädikat, 1 tl kuivatatud tüümianit, soola, musta pipart, 1 tl suhkrut Kõige maitsvam saab salat omakeedetud peetidega. Tükelda peedid ja õunad kuubikuteks, haki röstitud mandlid ja sega kõik omavahel. Sega kokku kastmeained ja lisa peedi-õunakuubikutele, lase 15–20 minutit maitsestuda. Vahetult enne serveerimist lisa salatisse tükkideks rebitud salatilehed ja sega kergelt läbi. Paku kuumade verivorstide kõrvale. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-12-24 11:27:32 |
Ladusin vorstid juba ahjuvormi valmis, pärast vaja vaid küpsema panna: Tunnistan ausalt, et sel korral ise vorstiteoni ei jõudnud, valisin poevorstid. Kuna mulle meeldivad väikesed verivorstid, siis tänavu on valik selline (vasakult lugedes): Rakvere LK seasooles vorstid rõõsa koore ja röstsibulaga, Saaremaa miniverivorstikesed, Rakvere LK lambasooles verivorstid mustikatega. Kartulivorste oleks ka väga-väga tahtnud, aga ei leidnud poeletilt :( Millised jõuluvorstid Sinu pühadelaual täna on? | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |