Verivorst: isetehtud vorstid, parimad poevorstid, toidud verivorstiga

Aurora
Abikokk
2008-11-09 17:53:18
Nämmu:
Mina olen aastaid kõrvalt jälginud ja abistanud vanaema verivorstide tegemisel. Siis kasvatas ta ise sigu, nii et kõik oma tooraine (no tang mitte). Midagi keerulist just ei olnud aga väga meeldiv tegevus ka mitte. :D No see soolte puhastamine jm. Aga said täiesti söödavad!
Just. See soolte puhastamine ongi see, mida ma ette võtta ei suuda. Muidu vorstitegu ema kõrval nii teoorias kui ka praktikas omandatud
Mann
Abikokk
2008-11-13 12:18:36
Meie proovisime Wõro vorste, lamba omad ja peekoniga. Pehmelt öelda väga lahjad ja igavad olid. Lamba omad eriti. Ei miskit maitset.
Zoozi
Abikokk
2008-11-13 12:21:20
Mina suur verivorstisõber pole. Lemmikuks on saanud verivorstid ahjuõunaga - neid söön küll rohkem kui ühe :)

Zoozi tegemised

Nipitiri
Abikokk
2008-11-14 11:08:46
Proovisin eile ka mingeid lamba omi (tootjat ei mäleta) ja ka ahjuõuna omi. Kahjuks tundusid mõlemad igavad, ka kolmas sort oli samasugune. Eks peab edasi testima, kas leiab mõne, millele maitseaineid ka on sisse pandud.
Vernanda
Abikokk
2008-11-15 08:44:49
meil ka esimesed proovitud. aga olen kuulnud, et rakvere omad on selle valmistamise tehnoloogia ka nii tehniliseks muutnud, et see päris liha kipub tiba ära kaduma.

Da Vahtra Residence

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-17 20:53:27
Kristel:
Muljetage, millised Eesti kaubanduses pakutavatest vorstidest on lemmikud. Ühtlasi olen tänulik küpsetamisõpetuse eest, sest mul ei õnnestu just tihti vorsti koorikut mõnusalt krõbedaks saada.
See vist oleneb vorstidest ka. Me tegime täna õhtul Pere Lihameistri verivorsti maasingiga - 200 kraadi juures ca 20 minutit ja olid igati krõbeda koorikuga. Mulle need vorstid muide täitsa maitsesid - Kristjan arvas, et natuke liiga suitsused.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-30 19:22:02
Pille:
Muide, toidufestivalil Tallinn FoodFest toimunud Jõulutoode 2008 võitjad lihatoodete kategooriates olid järgmised: Verivorst - AS Rakvere Lihakombinaat, BBQ verivorst
Täna proovisime neid vorstikesi - sellised kenad ja tillukesed, suurema prae lisandiks või siis jõulusele suupistelauale sobiksid küll. Ja maitsel polnud ka viga, kergelt suitsune..

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-06 20:23:44
Sven Azojan hindab müügilolevaid verivorste: Kas eelistada porgandi- piparmündi- või rosinavorsti? (Õhtuleht, 6.12.2008) Kuigi just selliste põnevate lisanditega vorstid on tänavu müügile jõudnud, näitas meie pimetest, et eestlase maitsemeel eelistab ikka traditsioonilist sinki ja suitsuliha. Proovisime vaid tänavusi uustulnukaid ja üks vorst võis koguda kuni 80 punkti. Artikli järgi on paremusjärjestus selline: Rõngasverivorst suitsulihaga (Rakvere Lihakombinaat) - 61 p Verivorst maasingiga (AS Lihameister) - 58 p Verivorst piparmündilehtedega (AS Lihameister) - 53 p BBQ verivorstike (Rakvere Lihakombinaat) - 50 p Johanna verivorstike (AS Wõro Kommerts) - 45 p Rukki verivorst (AS Maag Lihatööstus (Rannarootsi)) - 44 p Verivorstid rosinatega (AS Lihameister) - 42 p Willemi verivorst (AS Valga Lihatööstus (Maks & Moorits)) - 41 p Willemi verivorst toorsuitsu-peekoniga (AS Valga Lihatööstus (Maks & Moorits)) - 40 p Pühade verivorst peekoniga (Otepää Lihatööstus) - 31 p Porgandiga verivorst (AS Maag Lihatööstus (Rannarootsi)) - 29 p Tatraverivorst (AS Arke Lihatööstus (Karni)) - 23 p

Aurora
Abikokk
2008-12-07 17:37:21
Juhhei, sain täna hakkama soolte puhastamisega. Polnud hullu midagi, enne kogusin tegijatelt tarkusi, kuidas sooltega toimetada. Puhtad sooled läksid tugeva sooolaga purki järgmist nädalavahetust ootama, siis läheb suuremaks vorstiteoks. Loengi siin erinevaid õpetusi.
Betty
Abikokk
2008-12-07 18:27:13
Aurora:
Juhhei, sain täna hakkama soolte puhastamisega. Polnud hullu midagi, enne kogusin tegijatelt tarkusi, kuidas sooltega toimetada. Puhtad sooled läksid tugeva sooolaga purki järgmist nädalavahetust ootama, siis läheb suuremaks vorstiteoks. Loengi siin erinevaid õpetusi.
Aurora - Kas Sinu kaudu oleks võimalik sea verd saada? Mul on jube verikäki isu....
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>