Pille Nami-Nami peakokk 2010-12-03 13:32:59 |
Taanis tehtud uuringust järeldub, et liigne dieetjookide manustamine võib rasedatel naistel kutsuda esile enneaegset sünnitust. Loe lähemalt siit. | |
Merilin Abikokk 2010-12-03 14:25:21 |
Pille:
No dieetjoogid ei ole ka mitte-rasedatele tervislikud, liiatigi siis veel... :) Taanis tehtud uuringust järeldub, et liigne dieetjookide manustamine võib rasedatel naistel kutsuda esile enneaegset sünnitust. Loe lähemalt siit. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Cousinella Kokaõpilane 2011-01-19 11:54:41 |
Eeldan, et rasedusaja imelikud isud on seotud sellega, mida kehal vaja on.
Minul olid eelmise raseduse ajal isud seinast seina. Alguses võtsin 7kg alla kuigi toit püsis sees.
Mingi aeg tekkis hirmus isu aasiapäraste toitude järele ja siis sai neid pidevalt tehtud. Seekord aga ei suuda tugevalt maitsestatud toidu peale enam mõeldagi. Tegin kõrvitsa-karri suppi ja viskasin selle minema.
Maksapasteeti tahtsin ka, aga mees teadis, et see kahjulik ja pani veto peale. :) Mõned korrad siiski sõin seda. Õnneks solkisid tootjad (Karni) mu lemmikpasteedi ära ja see isu kadus ära. Siis tegin vahel ise maksapasteeti.
Dekreeti minnes läks suureks koogitamiseks - 100 kooki raamatust oli üle päeva vaja midagi ära proovida. Polnud ka hullu, sest tundus, et need koogid kaalule midagi juurde ei anna. (raseduse ajal lisandus kaalu kokku 6 kg) Vahukoor oli ka suur hitt.
Kiirtoitu ma enne rasedust absoluutselt ei pooldanud, aga raseduse ajal tekkis isu hamburgerite järele. Nüüd tean, et Statoilist saab kõige paremat!
Keefir ja piimatooted on ka seekord hitt.
Alkohol - esimese raseduse ajal üldse ei tahtnud alkoholi, pärast aga tekkis isu siidri ja veini järele. Nüüd jälle ei taha nähagi.
Foliaadist - nimi sarnaneb foolhappega, mida nüüd kästakse enne rasedaks jäämist ja raseduse alguses võtta, et lapsel ei tekiks närvisüsteemi väärarenguid. Seda ei saavat toidust nii palju omastada kui vaja läheb. http://cousinella.blogspot.com/ |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-16 17:58:32 |
Artikkel Roots & Grubs blogis, mis viitab veebruarikuisele artiklile New Yorkeris: The Peanut Puzzle. Huvitav lugemine kõikidele rasedatele ja imetavatele emadele. Lähen ja otsin nüüd paberkoopia ajakirjavirnast üles, endal jäi kahe silma vahele... | |
Annaliisa Kokaõpilane 2011-12-16 15:37:51 |
Lugesin selle teema siin läbi, aga oma põhimurele ma ikka vastust ei saanud, äkki keegi oskab natuke nõu anda. Jube kalaisu on, aga tean, et toorest ja pooltoorest kala süüa ei tohi. Enamasti on selle lausekese juures näitena ära toodud sushi, mille järgi mul aga üldsegi ei isutagi, küll aga tahaks külmsuitsulõhet või -forelli, seda pakendatud fileed, mida poes müüakse. Aga see minu mõistuse järgi ju ka pooltoores? Üldse huvitav, arst soovitas palju kala süüa, aga praegu näib, et ainus võimalus on süüa küpsetatud kujul kala, mis mind aga sugugi ei ahvatle miskipärast praegu, kuigi muidu ahjukala ikka kohe väga armastan. | |
Triin Abikokk 2011-12-17 01:46:54 |
Annaliisa:
Rase peaks sööma seda mille järgi isu on. Tasuks ehk vältida kiireid süsivesikuid (kui soov paksuks minekut pidurdada). Ideaalne variant on liha-kala ja köögiviljad. Võiks kaalutleda kui päris "õgimis"isu tabab, see reeglina tähendab mõne aine puudust. 4-5 kuu võiks kaltsiumit juurde võtta. Raseda jaoks on kõige tähtsab vältida stressi :), kui toit või sellest hoidumine seda tekitab, siis tuleks piiranguid piirata :). Nagu loodus seadnud on, nii sa tunned ja nii isud on ja nii söögi. Lugesin selle teema siin läbi, aga oma põhimurele ma ikka vastust ei saanud, äkki keegi oskab natuke nõu anda. Jube kalaisu on, aga tean, et toorest ja pooltoorest kala süüa ei tohi. Enamasti on selle lausekese juures näitena ära toodud sushi, mille järgi mul aga üldsegi ei isutagi, küll aga tahaks külmsuitsulõhet või -forelli, seda pakendatud fileed, mida poes müüakse. Aga see minu mõistuse järgi ju ka pooltoores? Üldse huvitav, arst soovitas palju kala süüa, aga praegu näib, et ainus võimalus on süüa küpsetatud kujul kala, mis mind aga sugugi ei ahvatle miskipärast praegu, kuigi muidu ahjukala ikka kohe väga armastan. |
|
Annaliisa Kokaõpilane 2011-12-18 13:07:03 |
Aitäh vastamast! Ma kahjuks päris nii suhtuda ei oska, sest kui ma tean, et toorest kalast on võimalik saada listeeriabakter, siis selle sellest hoolimata söömine tekitab minus samamoodi stressi nagu söömata jätmine :) Isu saab küll rahuldatud, aga painama jääb küsimus, et mis siis, kui... Seega nokk kinni, saba lahti, eks ole. Ja okei, toorest kala ma ei pruugigi süüa. Aga äkki keegi siiski oskab öelda, kuis selle külmsuitsu kalaga on, kas seda listeroosiohtu peljates võib süüa või ei? | |
Triin Abikokk 2011-12-19 11:13:28 |
Annaliisa:
äkki sa peaks siis hoopis võtma kalaõli - saaks ained kätte ja isu kaoks. Sest eks rasedaisud näitavad mingite ainete puudust. Aitäh vastamast! Ma kahjuks päris nii suhtuda ei oska, sest kui ma tean, et toorest kalast on võimalik saada listeeriabakter, siis selle sellest hoolimata söömine tekitab minus samamoodi stressi nagu söömata jätmine :) Isu saab küll rahuldatud, aga painama jääb küsimus, et mis siis, kui... Seega nokk kinni, saba lahti, eks ole. Ja okei, toorest kala ma ei pruugigi süüa. Aga äkki keegi siiski oskab öelda, kuis selle külmsuitsu kalaga on, kas seda listeroosiohtu peljates võib süüa või ei? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-06 09:44:54 |
Postimees: Arenev loode vajab valku. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-10-16 19:32:09 |
Postimees: Näidismenüü rasedale, kes hoolib tervislikust toitumisest | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >> |