Toitumine raseduse ajal

Anu
Abikokk
2009-11-28 01:00:46
Kirsike:
Ma kohe pean kirjutama oma veidrusest :) Mul on mõlema raseduse ajal mitmed korrad tulnud nii suur McDonaldsi isu, et mine või sinna tööle, et isust lahti saaks.
Mul oli ka vahepeal MacDonaldsi isu, kuid nüüdseks on see asendunud igasuguse rämpsburgeri allergiaga. Aeg-ajalt unustan ära ja ostan endale ikka ühe burgeri ning pärast maadlen terve õhtu jubeda iivelduse ning peavalu käes. Samas on nüüd mingi meeletu keefiri isu. Võiks pakkide kaupa ära juua. Aa, ja hiina toitu telliks ka kogu aeg koju, hehe. (Mul see väsimuse periood ka ja ei jaksa lihtsalt kogu aeg süüa teha, nii et kojutellimine on niiiii hea.)
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-05-31 08:07:25
Ma olin rase küll nüüd juba ammu-ammu (tütretirts sai eile juba 1 a 4 k vanaks), aga mingeid erilisi himusid-isusid ei olnud. Küll tahtsin keset kuuma juulikuud mulgikapsaid (purgi omi) ja kraanivett ei suutnud juua, tahtsin midagi soolast ja kihisevat. Mingit hirmsat hapukurgiisu vms ei mäleta enam...

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Dinnu
Kokaõpilane
2010-05-31 10:58:04
minul siis see kadalipp 2x läbi tehtud, viimasega sain 7 kuud tagasi ühele poole :D Kuna ma olen mõlema rasedusega esimese poole ajast suur wc-poti kallistaja olnud, siis olen söönud lihtsalt seda, mida saan ja mis natukenegi sees püsib. Esimese lapsega oli selleks ainus asi pett, mida jõin u liiter päevas ja see oli ka ühtlasi ainus asi, mis mindud teed kohe tagasi ei tulnud. Vähesel määral sain petile lisada kohupiima, haput kummikommi ja küpsist :D. Liha oli siis välistatud igasugusel kujul. Raseduse lõpus hakkasin aga kooke vohmima, muudkui küpsetasin ja sõin, sest no magusaisu tahtis hauda lihtsalt ajada. Ka arsti tehtud vereproov näitas, et veresuhkur oli väga madal ja sellest siis oli minu magusaisu tingitud. Teise lapsega läks vähe paremini. Alguse-õudus sai üle elatud puuviljade ja sushi abiga, ühsõnaga värsket toitu sain süüa aga kuumtöödeödud toitu jällegi mitte. Kaotasin ka sedasi üsna mitu kilokest aga jäin siiski ellu ja raseduse teises pooles olin tubli ja tervislik taimetoitlane, kuna see laps keelas mul totaalselt liha süüa. Seda ei suutnud ma kuni raseduse lõpuni ja alles nüüd olen hakanud tasapisi jälle omnivooriks muutuma. Mõlemaga olen ka mina läbi elanud McDonaldsi-sööstu ja sinna friikate järele sõitnud aga ka seda ei pidanud mu kõhuke kinni, seega see käik piirdus küll ühe korraga :D. Samuti olen mehe saatnud hilisõhtul krevettide ja pitsa järele ja muidugi mehe koju saabudes oli see isu üle läinud ja toodud toit mulle jälle taas vastuvõetamatu :D Sedasi lugedes tundub rasedus ikka õudus kuubis ja no eks ta natuke seda oli ka minu jaoks. Kuigi pojad on ju niiii nunnud :)
Spidur
Abikokk
2010-05-31 21:52:21
kurgi-tomatisalat kilu-või heeringaleivaga, mandariinid, hapukapsasupp, mulgikapsad, hapukurk, borš, seljanka, hernesupp, šašlõkk, sült, marineeritud kala või seened, gaseeritud vesi apelsinimahlaga, keefir... kui mõned lemmikud nimetada. lõhnad või toiduvalmistamine pole ühelgi korral vaevusi tekitanud.

Elina tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-07-15 11:40:32
Ma lappan siin vanu briti ajakirju ja nt 1998. a. BBC Good Food Vegetarianist leidsin sellised juhised. Ehk on kellelgi vaja: EATING FOR A HEALTHY PREGNANCY With so much advice aimed at pregnant women, it's easy to be confused. The key point to remember is general healthy eating guidelines will keep you and your baby healthy. Aim for a balanced diet made up of the four food groups: bread, potatoes, cereals, pasta and grains; fruit and vegetables; dairy products; and protein-rich foods, such as beans, lentils, eggs, nuts and soya. Here are the main things to watch out for. Extras required * Take 400 mcg supplement of folic acid daily as soon as you start trying for a baby and for 12 weeks into the pregnancy. This has been shown to reduce the incidence of neural tube effects, eg spina bifida. Food rich in folic acid include beans, green vegetables, orange juice and yeast extract. * Eat an extra 200 calories per day, but only in the last trimester. * You will need slightly more of vitamins A, B1, B2 and C - these extra needs can easily be met with a balanced diet. Check with your GP or midwife before taking any supplements. Things to avoid * Soft and mould-ripened cheeses, eg Brie, Stilton, especially those made with unpasteurised milk, as these carry the risk of listeria; vegetable paté (unless tinned or marked pasteurised); soft whip ice creams from machines; raw or lightly cooked eggs; unpasteurised milk; and peanuts if there is a history of allergic reaction in your family (eg asthma, eczema). * Drink no more than eight units of alcohol per week and no more than two at a time. * Keep your caffeine intake down to four cups of tea/coffee/cola per day. * Wash vegetables and salad leaves thoroughly. Also wash hands after handling cats, emptying litter trays and gardening to reduce the risk of toxoplasmosis. * Don't take any medicines unless you are told it's ok by your GP.

Tziiki
Abikokk
2010-07-15 15:08:25
ma natuke kommenteeriks...
Pille:
Ma lappan siin vanu briti ajakirju ja nt 1998. a. BBC Good Food Vegetarianist leidsin sellised juhised. Ehk on kellelgi vaja: Extras required * Take 400 mcg supplement of folic acid daily as soon as you start trying for a baby and for 12 weeks into the pregnancy. This has been shown to reduce the incidence of neural tube effects, eg spina bifida. Food rich in folic acid include beans, green vegetables, orange juice and yeast extract. * Eat an extra 200 calories per day, but only in the last trimester.
käisin veebruris Stockholmis folaadi konverentsil, kus räägiti, et tegelikult tavatoidust ei ole me võimelised piisavalt folaati omastama-seega tuleks siiski võtta lisandit. Mujal maailmas on välja töötatud ka 'superfoods'id, mis sisaldavad suuremal hulgal folaati (kui õigesti mäletan, siis vist mingid teraviljad)-aga need on mõeldud kasutamiseks riikides, kus arstiabi on halvasti kättesaadav... vajalike lisakalorite hulk on ikka pisut suurem-rase naine ei vaja lisakaloreid vaid esimese 3 kuu jooksul (kui naine on enne olnud alakaalus, siis vajab ta koheselt suuremat kalorite hulka), kõik järgnevad 6 kuud on päevane kalorite kogus suurem 200-300 kalori võrra (veelgi suurem alakaaluliste või väga liikluvatel naistel).
Pille:
Things to avoid * Drink no more than eight units of alcohol per week and no more than two at a time.
mis soovitus see veel selline on :O :O :O

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-07-15 15:12:03
Tziiki:
Pille:
Things to avoid * Drink no more than eight units of alcohol per week and no more than two at a time.
See on mõeldud briti naistele, kes muidu teavad, et nädalas "peab" (ehk tohib) kuni 14 alkoühikut jooma ;)

Merilin
Abikokk
2010-07-15 16:14:09
Tziiki:
Pille:
Extras required * Take 400 mcg supplement of folic acid daily as soon as you start trying for a baby and for 12 weeks into the pregnancy. This has been shown to reduce the incidence of neural tube effects, eg spina bifida. Food rich in folic acid include beans, green vegetables, orange juice and yeast extract. * Eat an extra 200 calories per day, but only in the last trimester.
käisin veebruris Stockholmis folaadi konverentsil, kus räägiti, et tegelikult tavatoidust ei ole me võimelised piisavalt folaati omastama-seega tuleks siiski võtta lisandit. Mujal maailmas on välja töötatud ka 'superfoods'id, mis sisaldavad suuremal hulgal folaati (kui õigesti mäletan, siis vist mingid teraviljad)-aga need on mõeldud kasutamiseks riikides, kus arstiabi on halvasti kättesaadav...
Mind bioloogina hakkas huvitama, et kust tuleb selline suur evolutsiooniline folaadivajadus, kui normaalsest dieedist seda kätte ei saa? Seda enam, kui tegu on allikana teraviljaga, mis on inimese toidus üldse suhteliselt uus nähtus... Enamus "superfoods'e" on kahjuks keha eksitavad ja liigselt töödeldud.
Tziiki:
Pille:
Aga rasedusest ja alkoholist - minge mõnda Lõuna-Euroopa veiniriiki ja uurige paljud rasedad klaasist veinist keelduvad. Ei tea, et neil sellest klaasist toidu kõrvale miskeid suuri probleeme tekiks.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Tziiki
Abikokk
2010-07-15 22:51:05
Thredahlia:
Mind bioloogina hakkas huvitama, et kust tuleb selline suur evolutsiooniline folaadivajadus, kui normaalsest dieedist seda kätte ei saa? Seda enam, kui tegu on allikana teraviljaga, mis on inimese toidus üldse suhteliselt uus nähtus... Enamus "superfoods'e" on kahjuks keha eksitavad ja liigselt töödeldud.
no vot ma ei oska öelda-see peaesineja seal oli USAst ja neil seal vist saavad kõik folaati...ta rääkis ka, et tehakse suurt 'harimistööd' sellel alal, et ikka naised teaksid, et last planeerides tuleb folaati juurde süüa... ja see superfoodsi teema oli siis mingi osa nende 'vaeste maade päästeprogrammist' et koos AIDSi ravimitega viiakse ka folaati, aga kuna paljudele on arstiabi raskesti kättesaadav/või lihtsalt mugavusest, siis tehakse teravilja (ja sellest nt hommikuhelbeid), mis kõrgendatud koguses seda toodab...
Thredahlia:
Aga rasedusest ja alkoholist - minge mõnda Lõuna-Euroopa veiniriiki ja uurige paljud rasedad klaasist veinist keelduvad. Ei tea, et neil sellest klaasist toidu kõrvale miskeid suuri probleeme tekiks.
njah-see vist mu oma kiiks, et pean imelikuks, et nüüd aastakest alkoholita oldud ei saa :)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-11-04 12:00:40
Uudis naine.postimees.ee portaalis: Pähklite söömine raseduse ajal suurendab lapse allergiariski

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>