Toitumine raseduse ajal

Kika
Abikokk
2008-10-13 22:24:05
mul ei olnud raseduse ajal mingeid erilisi söögisoove. ainuke erinevus oli see, et liha tahtsin rohkem, enne ei söönud ma liha peaaegu üldse (võib-olla 1 kord nädalas). mulle meeldis mõelda, et keha annab ise teada, mida parasjagu vaja on. seetõttu ei keelanud ma omale midagi. magusat ja viinamarju sõin samamoodi edasi. mõned sõbrannad rääkisid mullegi seda nn. viinamarjamüüti, et kasvatab lapse suureks. ma ei tea, minu tips kaalus sündises 2900g, ei saa just öelda, et hiiglane. :)
Mann
Abikokk
2008-10-14 07:54:19
Meelde tuli, esimesel kolmel kuul oli mul vanaema tehtud söökide isu, kuna sel ajal palju ringi reisisime, siis oli päris tegu, et lihtsat hakkliha kastet saada. Ma arvan, et see viinamarjasöömine pole müüt, sest arstid reeglina teavad mida nad räägivad.
Liiseli
Abikokk
2008-10-14 21:18:37
Mann:
Ma arvan, et see viinamarjasöömine pole müüt, sest arstid reeglina teavad mida nad räägivad.
Eeee... Nojah. Mina küll ei usu, et (naiste)arstid mingid toitumisspetsialistid oleksid. Põhitõdesid kindlasti teavad, aga neid räägitakse igal pool. Ja kust see viinamarjamüüt on tulnud, aru ei saa... No mõelge nüüd loogiliselt - viinamarjad teevad lapse suureks, aga kas koogid-pirukad (st. valge suhkur-valge jahu) siis ei tee?! Pealegi, sünnituse puhul on lapse kaalust olulisem tema pea ümbermõõt ja no kui palju see ema söögi tõttu suuremaks kasvada saab? Kaloritega liialdamine läheb ikka emmele pekipolstriks.
Mann
Abikokk
2008-10-15 06:02:56
Minu loogikaga see igaljuhul haakus, ja kuna mul olid väga hea arst ja ämmakas, siis ma neid ka usaldasin. Mul on meeles ka KJ materjalidest, et viinamarjadega soovitati piiri pidada. Aga lõppkokkuvõttes leiab igaüks ise, mis sobib ja mis mitte, ja kere annab reeglina märku, mida soovib saada.
Pillepv
Kokaõpilane
2008-10-15 08:54:15
No eks ta ole. Aga raske on siis, kui kere ütleb, et viinamarju, soolalõhet ja valge-sinihallitusjuustu palun :) Vahele pisut maksapasteeti. Nii et võib ju märku anda, kuid ilmselt on siiski otstarbekas vahepeal mitte kuulata?
Kika
Abikokk
2008-10-15 10:23:54
Pillepv:
No eks ta ole. Aga raske on siis, kui kere ütleb, et viinamarju, soolalõhet ja valge-sinihallitusjuustu palun :) Vahele pisut maksapasteeti. Nii et võib ju märku anda, kuid ilmselt on siiski otstarbekas vahepeal mitte kuulata?
mina arvan, et mõistlikkuse piirides võid ikka kõike süüa. ega sa ju kilode kaupa viinamarju, soolalõhet ja hallitusjuustu endale sisse ei aja? minu arst ei keelanud mulle otseselt midagi. pigem olid sõbrannad need "targad", kes kõike teadsid :) ja mitte, et see oleks nüüd norm, aga mina käisin titte oodates päris mitu korda ka sushit söömas. see ju ka keelatud toitude nimekirjas....
Spidur
Abikokk
2008-10-15 17:15:46
Hoiduda tuleb toore liha, kala söömisest, sest selles võib leiduda listeeria baktereid või toksoplasmoosi põhjustavaid parasiite. Listeeria-bakterist nakatunud toitu süües piisab paarist ampsust, et see nakataks loote, nii et kogustega pole siin midagi pistmist. Kahjuks on see haigus ka lootele tavaliselt surmav. Pastöriseerimata piimas/juustus võib ka see listeeria bakter siis pesitseda. Eestis on aga vähe neid listeeriaga nakatumisi, paar kolm vist aastas.

Elina tegemised

Rallikas
Kokaõpilane
2008-10-17 12:36:43
Listerioosi kohta ma raseduse ajal uurisin, täpselt ei mäleta, aga vist olid 2007.a andmed- sel aastal esines Eestis täpselt 1 listerioosijuht. Minu arust on see hirm suuresti ülepaisutatud, enamik meil müüdavaid juuste on valmistatud pastöriseeritud piimast, seega risk on suht minimaalne. Maksasöömise kohta uurisin ka, ei soovitata seda võimaliku A-vitamiini üledoosi tõttu. Selleks, et seda saada, peab sööma maksa igapäevaselt ikka päris korraliku koguse. Vahel isu korral paar maksapasteediga võileiba ei tee igatahes midagi ;)
Triinp
Kokaõpilane
2008-10-19 10:27:31
Mina ei ole ka mingeid erilisi isusid täheldanud, söön enam-vähem kõike. Kui oli maksapasteedi isu, sõin ka seda ja ei usu, et see mõistlikus koguses midagi hullu võiks teha. Magusat võibolla tahan rohkem kui tavaliselt ja siis on mul kaks head otsitud vabandust miks magusaisule järgi anda, iseasi kui mõistlikud need nüüd on: 1) paksuks lähen nagunii 2) küll keha teab mis tal vaja on ja kui see parasjagu on magus saiake siis oleks patt seda endale keelata :P
Zoozi
Abikokk
2008-10-19 11:12:10
Esimese lapsega ei seisnud mul pea 9 kuud midagi sees. Teistega oli olukord nats parem, kuid toidu sees püsimisega sai vaeva nähtud. Aga isutas kõigi kolmega esimestel kuudel hamburgeri järele, mida ma muidu üldse ei söö. Ja kolmandaga tuli lisaks ka suur-suur muna isu. Olin valmis sööma ükskõik kuidas.

Zoozi tegemised

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>