Poest positiivset (ehk õnnestunud ostud)

Anu
Abikokk
2012-01-27 08:44:02
Oot, on veel mingid sama maitsega siis? Mul see Eesti osa jäi lugemata ilmselt. Aga igatahes need ka head. :)
Noor_Perenaine
Abikokk
2012-01-31 09:51:43
Anu:
Oot, on veel mingid sama maitsega siis? Mul see Eesti osa jäi lugemata ilmselt. Aga igatahes need ka head. :)
Sama siin, vabandust! Mina olen ka neidsamu vahel ostnud, aga päritolu ei vaadanudki!
Kodumeeskokk
Kokaõpilane
2012-02-01 11:10:58
Pille:
Silja:
Zapxpxau:
Ma söön praktiliselt ainult neid võicroissante, juba kaua aega, nii armsad ja maitsvad. Vahel olen söönud ka täistera oma, aga see on kuidagi kuivem ja selline kiulisem, täidisega croissandiks sobib hästi, aga ainult kohvi ja moosiga tundub tuimavõitu.
Loll küsimus, aga ma pole kunagi neid märganud- kas tegemist on külmutatud tootega? Et saab ahjus endale sooja-värske croissanti kiirelt teha?
Ei-ei, ikka pehme ja värske saialine. Selverites sealsamas, kus nt Dallase saiad ja odrakaraskid..
Ma ei uskunud et Pille kui üsnagi teadlik tarbija siin eksis. Praktiliselt kõik saiakesed mida te Selveritest ja Prismadest ostate , on tehtud külmutatud toodetest. Croissant tuleb tavaliselt Saksamaa tehastest , Ciabatta karpidel olen näinud Leedu tehase tunnuseid jne. Poe töötaja võtab külmutatud toote ja paneb ta kerkekappi sulama-kerkima ja hiljem tõstab selle küpsetusahju. Vaid üksikud tooted tehakse külmutamata toodetest - need mis tulevad Tallinna Fazeri tehasest kas siis jahutatud pooltootena või siis eelküpsetatud saiana mis lõpliku küpsetuse saavad kaupluse ahjus. Nende pagaripunktide toodetega on veel üks probleem - koostisosad on suures vihikus kuskil kõrval ja toote juures need puuduvad. Külmutatud ja eelküpsetatud pagaritooted sisaldavad ühte eriti vastikut lisaainet - nimelt hallitusseente vastast lisandit (täpne E kood mul hetkel meelde ei tule). Inglismaal näiteks taoteldakse ,et külmutatud pagaritoodest valmistatud "värsked pagaritooted" saaksid erimärgistuse. Seega värske saia lõhn supermarketites on eriti petlik.
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-02-01 13:34:26
Kodumeeskokk:
Pille:
Silja:
Loll küsimus, aga ma pole kunagi neid märganud- kas tegemist on külmutatud tootega? Et saab ahjus endale sooja-värske croissanti kiirelt teha?
Ei-ei, ikka pehme ja värske saialine. Selverites sealsamas, kus nt Dallase saiad ja odrakaraskid..
Ma ei uskunud et Pille kui üsnagi teadlik tarbija siin eksis. Praktiliselt kõik saiakesed mida te Selveritest ja Prismadest ostate , on tehtud külmutatud toodetest. Croissant tuleb tavaliselt Saksamaa tehastest , Ciabatta karpidel olen näinud Leedu tehase tunnuseid jne. Poe töötaja võtab külmutatud toote ja paneb ta kerkekappi sulama-kerkima ja hiljem tõstab selle küpsetusahju. Vaid üksikud tooted tehakse külmutamata toodetest - need mis tulevad Tallinna Fazeri tehasest kas siis jahutatud pooltootena või siis eelküpsetatud saiana mis lõpliku küpsetuse saavad kaupluse ahjus. Nende pagaripunktide toodetega on veel üks probleem - koostisosad on suures vihikus kuskil kõrval ja toote juures need puuduvad. Külmutatud ja eelküpsetatud pagaritooted sisaldavad ühte eriti vastikut lisaainet - nimelt hallitusseente vastast lisandit (täpne E kood mul hetkel meelde ei tule). Inglismaal näiteks taoteldakse ,et külmutatud pagaritoodest valmistatud "värsked pagaritooted" saaksid erimärgistuse. Seega värske saia lõhn supermarketites on eriti petlik.
Kodumeeskokk, ma räägingi siin Fazeri saiakestest, nende koostisest on ülalpool juttu olnud (pean antud juhul lootma tootjapoolsesse aususesse koostisainete loetelus). Fazeri lettidel on üldjuhul ka koostis saiasildi peal kirjas - hea vaadata, kui pikk või lühike see loetelu on. Muidu, jah, liigub väga palju varem külmutatud ja Saksamaal vm valmissegatud ja -vormitud saiakesi, mis siis kohapeal lihtsalt valmis tehakse.. Kahjuks ei anna ka väiketootmine mingit tagatist, et hea toote saad. Laagri leivatoa kuulsaid saiakesi pole veel proovima jõudnud, vabandan. Aga täna käisin ühes uues kohalikus kohvikus, mis valla ajalehes kiitis oma värskeid kohapeal küpsetatud saiakesi. Nii nõrku ja rasvaseid kaneelirulle polegi varem kohanud, kohe kahju raisatud rahast... Tuleb ikka ise kohvik-pagariäri püstu panna :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2012-02-01 14:54:47
Fazeri croissantide koostised on siin: http://www.fazer.ee/Brands/pagaritooted/Pagarikojad/Soolased-kupsetised/Pirukad/ Täisteracroissant'il on see igatahes muljetavaldavalt lühike, ilma ühegi "eriti vastiku" e-aineta.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kodumeeskokk
Kokaõpilane
2012-02-01 15:30:06
Pille:
Kodumeeskokk, ma räägingi siin Fazeri saiakestest, nende koostisest on ülalpool juttu olnud (pean antud juhul lootma tootjapoolsesse aususesse koostisainete loetelus). Fazeri lettidel on üldjuhul ka koostis saiasildi peal kirjas - hea vaadata, kui pikk või lühike see loetelu on. Muidu, jah, liigub väga palju varem külmutatud ja Saksamaal vm valmissegatud ja -vormitud saiakesi, mis siis kohapeal lihtsalt valmis tehakse.. Kahjuks ei anna ka väiketootmine mingit tagatist, et hea toote saad. Laagri leivatoa kuulsaid saiakesi pole veel proovima jõudnud, vabandan. Aga täna käisin ühes uues kohalikus kohvikus, mis valla ajalehes kiitis oma värskeid kohapeal küpsetatud saiakesi. Nii nõrku ja rasvaseid kaneelirulle polegi varem kohanud, kohe kahju raisatud rahast... Tuleb ikka ise kohvik-pagariäri püstu panna :)
Olen Pille sinuga päri - üldiselt on suurtootjad enda koostisosade kirjeldamisel märksa ausamad kui väiketootjad, lihtsalt suurtootja kvaliteedikontroll on tugevam ning suurtootja ei saa endale selliseid vigu lubada. Väiketootjad tihtilugu üritavad ennast ilusamatena näidata kui nad tegelikult on ja seetõttu võib vahel midagi "ununeda". Üks koostisosa ,mis praktiliselt "unustatakse" on nisujahu parandajana kasutatav askorbiinhape(E300). Kui jahu säilivusaeg on 1 aasta ,siis praktiliselt ilma selle lisandita jahu poes (hulgimüügis) ei olegi. Samas ega ta ju valmistoodangusse ei jäägi ,kuna askorbiinhape laguneb üle 70 kraadisel kuumutamisel. Kuid külmutatud toodete lõpetuseks pean oma kohuseks informeerida - ka Fazeri küpsetuskojad meie marketites kasutavad suures osas külmutatud tooteid kas siis enda vabrikutest või siis enda allhankijate vabrikutest. Ja ega sellised suured kohad muud moodi ei saagi - kuluefektiivsus sunnib tagant. Aga kui Pillel pagariäri plaan tõsine on ...siis alati olen käsi osalema nii jõu kui nõuga (kui minusuguse profaani nõu üldse soovitakse) :)
Triin
Abikokk
2012-02-02 11:42:37
askorbiinhape on c-vitamiin, seda ei oli ju vaja vältida?
Kodumeeskokk
Kokaõpilane
2012-02-02 12:20:14
Triin:
askorbiinhape on c-vitamiin, seda ei oli ju vaja vältida?
Üldisel tuntakse teda jah C-vitamiinina kuid see lisand mida laialdaselt tööstuses kasutatakse on siiski puhas keemiline element. Tal on ka E-tähis (E300) Lisaks kasutatakse ka tihti märgisel lihtsalt küpsetuspulberi nime mis tegelikult koosneb kergitusainest (E450), sidrunhappest( E330) ja söögisoodast( E500). Kuna inimesed on üli E-tundlikud ,siis tootjad püüavad E märke vähem peale panna. Kui nüüd veelkord nende Faceri täistera Croissantide juurde tagasi tulla ,siis seal puudub koostisosana E300 või E330. Aga kindlalt üks neist seal on , sest on kasutatud jahuparandajat( koosneb nisugluteenist, tärklisest, dekstroosist, maisijahust, nisulinnasejahust ) ja absoluutselt kõik jahuparandajad sisaldava antioksüdanti( kas siis sidrunhapet E330 või siis E300). Kogu eelnev jutt ei püüa öelda,et see croissant halb oleks , mina ise ka söön teda - vaid selleks et natuke avardada tavalise inimese maailmapilti toidukeemia vallast.
Tziiki
Abikokk
2012-02-02 12:40:35
Kodumeeskokk:
Üldisel tuntakse teda jah C-vitamiinina kuid see lisand mida laialdaselt tööstuses kasutatakse on siiski puhas keemiline element. Tal on ka E-tähis (E300) .
C vitamiin on C vitamiin...loomulikult on see keemiliselt toodetud, aga organismi jaoks on molekul ju täpselt sama (mis looduses leiduv).

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Netcat
Abikokk
2012-02-02 14:19:11
Kodumeeskokk:
absoluutselt kõik jahuparandajad sisaldava antioksüdanti( kas siis sidrunhapet E330 või siis E300). Kogu eelnev jutt ei püüa öelda,et see croissant halb oleks , mina ise ka söön teda - vaid selleks et natuke avardada tavalise inimese maailmapilti toidukeemia vallast.
Oleks absurdne kleepida sidrunile silt E330 ja E300 sisalduse kohta. Aga sinna see E-paanika ükskord viib. Neid võiks tarvitada alles pärast seda, kui nad on vabrikust läbi käidud, E-ainete sisaldus täpselt kindlaks määratud, et üle normi ei oleks ja vastav silt peale kleebitud.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 >>