Poest positiivset (ehk õnnestunud ostud)

Silx
Abikokk
2012-02-02 15:51:36
Isver, viimasel ajal tundub, et kõik toit tapab. Ega minu käsi ka naljalt limonaade ja värvilisi komme ostma sirutu, aga jumal hoia inimlikus koguses ei tapa need kedagi ega pane kellelgi käsi värisema ega roosasid elevante nägema. Ma olen suhteliselt veendunud, et õhk, mida näiteks Tallinnas hingad, on palju hullema koostisega, kui üks kummikomm või croissant. Aga nät, kurja küll, hingamata ka ei saa olla. E-aine paanika järgi võiks juba mõnuses Eestimaa puhtas rabas kasvanud jõhvikad ka kurja nimistusse panna. Siiski E210 või misiganes see oligi.

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Netcat
Abikokk
2012-02-02 16:33:53
Silx:
E-aine paanika järgi võiks juba mõnuses Eestimaa puhtas rabas kasvanud jõhvikad ka kurja nimistusse panna. Siiski E210 või misiganes see oligi.
No tõepoolest peakski, kui me inimesi puhtsüdamlikult ohtudest teavitada tahame. Nt. aspiriini vastu allergilised inimesed võivad saada ka otse looduskaitsealalt korjatud jõhvikast mingid ebameeldivad nähud. Kui mahetootjad oma jõhvikaid sisaldava kukli peale kleebiks jõhvikates sisalduvate E-ainete koodid, siis oleks aus mäng. Enne seda ei peaks küll virisema, et sildil oli kirjas küpsetuspulber, mitte kõik selle koostisosad E-na. Tavainimene tavaliselt teab küll, millest koosneb küpsetuspulber. See-eest trendilainel alles eile usku astunud "rohelisemad-kui-sina" tegelased on valmis kasvõi hingamise lõpetama, kui saavad teada, et ka hapnikul on E-kood. Justkui mingi asja tähistamine numbriga seda endisest ohtlikumaks teeks.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Tziiki
Abikokk
2012-02-03 09:17:09
ma olen üliõnnelik, et meil siin Tartus ka nüüd raclette juustu müügil on :)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Karolin
Abikokk
2012-02-03 11:01:19
C-vitamiini koha pealt tean nii palju öelda, et kui mõne toiduaine pakendil (või ka toidulisandi vms) on kirjtatud ''askorbiinhape'', siis see ei tähenda, et tegemist on kohe vitamiiniga. Askorbiinhappel on kaks isomeeri - L ja D vorm. Kui pakendil on kirjutatud L-askorbiinhape, võib kindel olla, et tegemist on vitamiiniga, millel on antioksüdantsed omadused, kui aga lihtsalt askorbiinhape, ei pruugi olla sellel vitamiinseid omadusi, vaid on lihtsalt üks lisaaine.
Netcat
Abikokk
2012-02-03 13:39:06
Karolin:
C-vitamiini koha pealt tean nii palju öelda, et kui mõne toiduaine pakendil (või ka toidulisandi vms) on kirjtatud ''askorbiinhape'', siis see ei tähenda, et tegemist on kohe vitamiiniga. Askorbiinhappel on kaks isomeeri - L ja D vorm. Kui pakendil on kirjutatud L-askorbiinhape, võib kindel olla, et tegemist on vitamiiniga, millel on antioksüdantsed omadused, kui aga lihtsalt askorbiinhape, ei pruugi olla sellel vitamiinseid omadusi, vaid on lihtsalt üks lisaaine.
Antioksüdantsed (on see sõna?) omadused peavad ka isomeeraskorbiinhappel olema, muidu ei oleks ju mõtet teda säilitusainena kasutada. Aga selle E-number ei ole enam E300 vaid E315 siis. On vist tõsi, et keha seda C-vitamiini pähe ei omasta, see-eest eksisteerib uuring, mis väidab, et see aitab organismil paremini mitte-loomset päritolu rauda omastada (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14684404) niiet kasutuks või kahjulikuks ma teda toidus ei peaks.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Silja
Abikokk
2012-02-15 11:21:53
Avastasin E-vaba täissuitsuvorsti "Tallinn". Linnamäe lihatööstuse toodang. Maitse hea- ja tunne on ka hea süües. Vorsti nahk kahjuks eemaldus raskelt ja mõned ebameeldivad kõvemad tükid sattusid ka. Aga siiski lõppkokkuvõtes hea. Koostis: Veiseliha 65%, sealiha 29%, seapekk, tärklis, keedusool (max 2,2%), vürtsid, vürtsi ekstraktid, acerola kirsi pulber, maitseained (sh küüslauk).

Lavendlimesi.blogspot.com

Spiidi
Abikokk
2012-02-15 11:57:04
Oskari lihatööstusel on nüüd ka e-vaba täissuitsuvorst. Ma rõõmustasin väga, kui selle leidsin. Nüüd on neil nii e-vaba peekon, sink kui ka suitsuvorst. :)

le D?ner

Silja
Abikokk
2012-02-15 12:04:49
Spiidi:
Oskari lihatööstusel on nüüd ka e-vaba täissuitsuvorst. Ma rõõmustasin väga, kui selle leidsin. Nüüd on neil nii e-vaba peekon, sink kui ka suitsuvorst. :)
Väga hea teada! Ega kõiki silte ju ei jõua lugeda- hea kui keegi teatab:) Lähen otsima.

Lavendlimesi.blogspot.com

Heleen
Abikokk
2012-02-15 13:57:43
Kaubamaja sefiirikorvikesed on nii head :D 0.31 euri korvike. Muidugi ise tehes oleks 10 * odavam.

Armastus käib kõhu kaudu :)

Spiidi
Abikokk
2012-02-15 14:21:20
Silja:
Spiidi:
Väga hea teada! Ega kõiki silte ju ei jõua lugeda- hea kui keegi teatab:) Lähen otsima.
Oskari kodulehel on toodete pildid ka. Ma vaatasin, et neil on nüüd ka pasteet ja piimavorst e-vabade toodete nimekirjas. Ja viinerid - neid ma olen proovinud ja on väga head :) Sel lehel ei ole küll suitsupeekonit ja sinki, ma loodan, et nad neid tooteid e-vabade nimekirjast maha võtmas ei ole.

le D?ner

<< 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 >>