Martiina Abikokk 2011-10-10 21:47:00 |
Mina tegin nädalavahetusel õuntega keeksi. Aluseks võtsin vana hea klassika-- Ekstra keeksi ja lisasin sellesse kaneeli ja tsipakese suhkruga segatud õunatükid. Mitte liiga palju, et keeksi maitse ka ikka jääks. Vist kaks suurt Antonovkat ühe keeksi peale. Keeks sai hää, teeks teinekordki :) P.S kõik õunatükid põhja ei vajunud, mõni jäi ikka pinnale ka (erinevalt pildil nähtust) | |
ErleS Abikokk 2011-10-10 23:21:07 |
Ma olen selle kooskokkamise raames teinud nelja-viite erinevat õunakooki. Kõige lemmikum neist hästi lihtne variant, kus muretaina põhjale on laotud kaneeli ja suhkruga segatud õunaviilud. Seda kooki on ka tuttavad kiitnud. Vend soovis isegi servad endale saada, kuna sellel pidavat need erinevalt teistest kookidest eriti head olema. Täpset retsepti hetkel kirja panna ei saa, kuna raamat pole käepärast. Teine kook oli sama retsepti järgi, aga jahu panin täisterajahuga pooleks ja põhi tuli seetõttu hoopis teistsugune. Aga tavalise valge jahuga maitses mulle paremini. Lisaks tegin õunakooki, mille puhul lootsin, et see maitsb nagu lapsepõlves. Nimelt tegi üks vanaemadest kooki majoneesitaignaga ja see oli väga eriline ning mõnus. Retsepti võtsin raamatust "Saiad, pirukad, koogid" majoneesikoogi nime alt. Peale õunad, suhkur ja kaneel. Kahjuks pidin koogis pettuma, kuna see ei maitsenud nii nagu varem. Võibolla oli põhjus majoneesis, mida kasutasin. Võibolla hoopis selles, et põhi tuli liiga paks ja kuiv, mis võis olla põhjustatud ka sellest, et gaasiahju tõttu küpsetasin kooki liiga kaua. Lisaks proovisin teha lihtsat plaadikooki kookose ja õuntega. Minul tuli sellest kogusest 2 väiksemat kooki. Ilmselt oli mul halb päev, aga mõlemad kõrbesid ära :) Muidu maitses täitsa ok. Ahjaa, meenub üks "kook" veel :D Laupäeval sai köögikappi tühjendatud, mille käigus leidsin ühe Juubeli tordipulbri. Et sellest kiiresti lahti saada, segasin veega, valasin pannile ja ladusin peale õunad. Ei maitsenud, liiga "keemia" oli. | |
Kirsike Abikokk 2011-10-11 09:31:53 |
Olin selle kookose-õunakoogi täitsa ära unustanud. Tegin seda ka kohviku jaoks ja proovitööna enne kohvikutki! | |
Vandiste Abikokk 2011-10-11 09:33:32 |
Tegin nädalavahetusel Pereköögi retseptiraamatust õunakooki (veidike mugandatud kujul). Mehele maitses kõige rohkem koogi põhi, lapsed seevastu eelistasid sisu :). | |
Jaanikaant Abikokk 2011-10-14 09:10:14 |
Martsipanised õunamuffinid toorjuustuglasuuriga | |
3liko Kokaõpilane 2011-10-15 17:12:50 |
Täpsemalt blogis Lihtne õunakook | |
Tiina Abikokk 2011-10-15 18:02:29 |
Prantsuse õunakook oli mõnus ja lihtne. Tegin kahjuks vaid poole kogusest, et ära kasutada külmkapis ootav viimane muna :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Karolin Abikokk 2011-10-15 19:34:35 |
Tegin puruvanasid ka. Need on küll ühed hästi maitsvad ja lihtsad ampsukesed, maitsesid kõigile pereliimetele ka, igaüks kes lauast mööda käis, ikka ja jälle haaras ühe :) | |
Cousinella Kokaõpilane 2011-10-15 20:27:24 |
Tegin ka õuna-kaeraküpsiseid.
http://cousinella.blogspot.com/ |
|
Minusahver Kokaõpilane 2011-10-15 22:46:47 |
Viimsi ubinalaada tarvis otsisin uusi ja seni proovimata õunakoogivariante nii mõnedki päevad!, paljud said testitud ja mõned nendest said minu poolt ka heaks kiidetud ja õuna-karamelli juustukoogiga sain koguni kuulsaks. :cool: Õuna-karamelli juustukook Õuna-cheddari quiche Normandia õunakook | |
<< < 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 > >> |