GRUUSIA KÖÖK

Tiina
Abikokk
2008-08-14 22:38:51
Lobio tähendab gruusia keeles lihtsalt uba ja seega siis ka ubadest tehtud toite, kuigi enamasti jah, kasutatakse rohkem punast uba.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Merilin
Abikokk
2008-08-15 00:28:42
Nipitiri:
Käisin ka möödunud nädalal Gruusa saatkonnas toetus avaldamas, söögiks võtsime seekord Lobio munaga, oli väga mõnus roog (kuigi veebiallikad kinnitavad, et lobio on kuivatatud punane uba ja sellest valmistatud road).
See lobio munaga on seal legendaarne - mulle ka väga maitseb :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-08-15 08:24:36
Thredahlia:
Nipitiri:
Käisin ka möödunud nädalal Gruusa saatkonnas toetus avaldamas, söögiks võtsime seekord Lobio munaga, oli väga mõnus roog (kuigi veebiallikad kinnitavad, et lobio on kuivatatud punane uba ja sellest valmistatud road).
See lobio munaga on seal legendaarne - mulle ka väga maitseb :)
Ma "vihjan", et siin alafoorumis puudub Gruusia saatkonna teema ;) Tallinnas asuva Pirosmani kohta on siin igati tegus teemaarendus käimas, aga Tartu gruusia söögikoha osas valitseb vaikus?!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Täpik
Abikokk
2008-08-15 09:02:12
On küll! Vt peakokk soovitab rahu
Tiina
Abikokk
2008-08-18 22:24:00

Teen natuke juttu traditsioonilisest rollijaotusest Gruusia köögis.

Gruusia köögis valmistavad liha ainult mehed. Kui sööjad saavad teada, et laual olev šašlõkk on valmistatud naisterahva poolt, siis nad lihtsalt keelduvad seda söömast. Ka hinkaalid on puhas meestetöö. See tuleneb ajaloost - enne hakklihamasinate ajastut oli liha vaja käsitsi hakkida, seda tegid mehed oma kinžallidega. Samuti nõuab hinkaalitainas tugevat ja pikaajalist sõtkumist. Vormida ja keeta võivad siiski ka naised.

Leib paistab olevat selline asi, mida valmistavad mõlemad sugupooled. Kõik taignatooted ja küpsetised on aga naiste pärusmaa. No mida teab üks meesterahvas hatšapuri valmistamisest! :)

Ilmselt on üleliigne lisada, et veinivalmistamise puhul ei lasta naisterahvaid isegi ligidale mitte. Rikuvad veini ära!

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-08-19 13:43:01

Ka Maalehes on artikkel gruusia köögi kohta: Jana Rand, Söömine on Gruusias püha rituaal

Lisaks jutule on ära toodud mõned retseptid: Pähklitega täidetud baklažaanid, hatšapuri, Phkali – punapeet kreeka pähklitega, Hartšoo.

Täpik
Abikokk
2008-08-19 18:31:39
Proovisin ka hatšapuri ära. Tõsi küll poole kogusega. Kuna miskit gruusia juustu sarnast ei õnnestunud kaubandusest leida siis kasutasin fetat ning Saida farmi Saida juustu. Juust läks umbes pooleks, vast oli Saidat rohkem. Mees arvas, et kõlbab küll :P
Täpik
Abikokk
2008-08-19 21:57:29
Gruusia köök on Nami-nami retsepide osa rahvusköökide alt ka puudu... ;)
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-08-19 22:09:08
Täpik:
Gruusia köök on Nami-nami retsepide osa rahvusköökide alt ka puudu... ;)

Ei ole puudu! Lihtsalt grupeeritud Kaukaasia rahvusköökide alla ;) Kuna ma saan igale retseptile määrata vaid ühe rahvusköögi ja nii mõnedki road kuuluvad nii siia kui ka sinna, siis panin need kokku.

(või kirjuta otsingulahtrisse lihtsalt gruusia).

Lehise
Kokaõpilane
2008-08-19 22:42:56
Mul on tädimees grusiin ning teeb ülihead hatšapurit ja üldse meeldib talle tohutult kokata. Alati üllatab ta meid millegi maitsvaga. Tädit kohtan köögis väga harva.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>