Marju Abikokk 2008-07-25 17:10:59 |
Tegin tomatisupi, mitte ühegi konkreetse retsepti järgi. Supis oli tomatit, paprikat, kurki, sibulat, küüslauku, peenralt korjasin peaaegu kõik maitsetaimi :) st basiilikut, peterselli, tilli, tüümiani... Ja kuna retseptides oli igal pool kas tomatimahla või konservtomateid, siis panin ühe purgi neid ka, aga oleks võinud panemata jätta. Lõpuks veidi kõige paremat oliivõli ja palsamiäädikat (laps arvas, et palsami oma on mõnusam kui punase veini oma). Püreestasin nii, et jäi veidi tükiliseks. Ja külmas jõudis seista vast umbes 5 tundi. Natuke jäi alles, äkki on homme veel parem. Piltidega katsetasin mitut moodi, üks oli murul poseeritud, mis jäi koleda varjuga, aga ühel variandil korvas varju olemasolu üks imearmas nina, nii et siis kaks pilti kah: | |
Ragne Abikokk 2008-07-25 19:23:20 |
Tegin eelmine nädal, Okroškat, mis maitses jube hea. See oli küll vist päev enne uue koos kokkamise teema välja kuulutamist, kuid lisan siia Okroška pildi ikka: Täna tegin siis tänase kuuma ilma puhul ammu plaanitud külma suppi gazpachot. Retsepti võtsin Pereköögi kokaraamatust. Külmad supid on minu arvates selliste kuuma ilmade puhul, nagu täna, lausa kohustuslikud. Supp sai mõnus tomatine, kujutan ette, et kui oleksin seda supi raseduse ajal teinud, kui igasugu tomatist saadused olid lausa enam kui teretulnud, siis oleks seda suppi tonnide viisi kulunud :D | |
Sussukas Abikokk 2008-07-25 20:49:44 |
Ragne! Sinu tomatisupp ajab lausa suu vett jooksma! (Ps! Ma ka rase ja vaid tomateist toitun) Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Heleen Abikokk 2008-07-25 22:50:05 |
Külmsupp peediga:
Maitses väga hästi ;)
Lähemalt saab lugeda blogist. Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Profa Abikokk 2008-07-26 12:30:36 |
Üks soovitus, seal kus supi koostises on vesi, võiks panna sama koguse jääkuubikuid, näiteks see kurgisupp siin. Samuti lisan blenderisse jääd gazpachot tehes. | |
Hexy Abikokk 2008-07-26 21:57:27 |
mina tegin külma kurgisupi (jalik-lähis ida köögist) eemalda kurgiseemned, viiluta kurgist õhukesed viilud, sega soolaga, jäta seisma sega purustatud küüslauk, sidrunimahl, õli, maitsestamata jogurt, till. lisa leemele juurde kurgiviilud enne serveerimist hoia 30min külmas väga hea oli, üllatavalt hea isegi | |
Juc Abikokk 2008-07-29 09:02:56 |
Minu esimene pääsuke on valmis - külmsupp tsitruseliste ja avokaadoga
http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Leenilii Abikokk 2008-07-29 15:37:39 |
setudel on vahva külmsupp - suulliim. Ei liimi ta midagi suud kinni, lihtsalt tuleb sõnadest "suul" (sool) ja "liim" (leem). See käib nii: värske kättasaadav, nt kapsas ja/või hiina kapsas, redis, värske kurk, tomat peenteks ribadeks lõigata. Peakapsast võiks enne ka natuke tampida. Oluline komponent sinna juurde on hapukurk, väikesteks tükkideks lõigatuna. Viljadele lisatakse vett, peaaegu kogu supi jagu ja siis hea sorts-ports hapukoort. St supp pole mitte keefiri-, vaid vee-hapukoorepõhine. Soola ka muidugi, suts suhkrut ei teeks ka paha. Lähen kohe maale tagasi ja teen seda. | |
Zapxpxau Abikokk 2008-08-01 11:21:21 |
Tegin esimesena Salme Masso Petisuppi küpsistega, sest need ained olid kõik kodus olemas. Retseptis ei olnud küll mainitud, kas küpsised jätta pisemad või suuremad tükid, aga ma muljusin päris peeneks (paistis ilusam). Suhkrut panin vähem kui retseptis öeldud, aga ikka oli väääga magus, minu jaoks liigagi magus, kordamisele see ei lähe. Järgmiseks proovin midagi soolast. | |
Ragne Abikokk 2008-08-01 21:54:03 |
Leenilii:
Kusjuures see suulliim on ka poodides piimaletis täiesti saadaval.
setudel on vahva külmsupp - suulliim. Ei liimi ta midagi suud kinni, lihtsalt tuleb sõnadest "suul" (sool) ja "liim" (leem). See käib nii: värske kättasaadav, nt kapsas ja/või hiina kapsas, redis, värske kurk, tomat peenteks ribadeks lõigata. Peakapsast võiks enne ka natuke tampida. Oluline komponent sinna juurde on hapukurk, väikesteks tükkideks lõigatuna. Viljadele lisatakse vett, peaaegu kogu supi jagu ja siis hea sorts-ports hapukoort. St supp pole mitte keefiri-, vaid vee-hapukoorepõhine. Soola ka muidugi, suts suhkrut ei teeks ka paha. Lähen kohe maale tagasi ja teen seda. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |