Vandiste Abikokk 2008-08-18 00:57:44 |
Põrnikas:
Huvitav, mul sama jama - tegin täna ekstra gazpachot, kuid maitse tundus võõras. Samas tavalised keefiril/jogurtil põhinevad supid on vägagi söödavad olnud. ja mina sain just täna oma elu esimese külmsupi tehtud (tartus oli täitsa soe ilm kohe). tegin gazpacho, lähtusin enam-vähem anni arro "sepamaa taluköögis" olevast retseptist, ainult et kasutasin kollaseid tomateid. sai välimuselt selline mõnus päikeseline. maitse oli selline...noh... kuna ma pole külmsuppidega harjunud, tundus veits kummaline, aga mehele, kes neid fännab, jälle meeldis. |
|
Proua Simpson Abikokk 2008-08-20 21:40:11 |
Olen küll lootusetult hiljaks jäänud, aga see teema meeldib mulle sellegipoolest. Tegin täna vihmasest ilmast hoolimata külma itaalia supi retsepti järgi tomatisuppi. Pidin seda omalt poolt kohandama, sest kõiki aineid polnud kodus olemas ja ei viitsinud ka pühade ajal poodi tormata. Seega sai supp hoopis selline: tomatid, oliiviõli, basiilik, tšillipipar, valge veiniäädikas, sool. Lasin 30 min külmkapis seista ja lisasin alles siis soola. Tuli hea. Kui pipart liiga palju saab, annab ka hapukoorega mahedamaks muuta. | |
Frieda Abikokk 2008-08-23 17:51:22 |
Sain ka lõpuks soolase külmsupi tehtud. Nii valmis külm avokaadosupp. Retsept pärit Valio kodulehelt. | |
Zapxpxau Abikokk 2008-10-24 20:12:23 |
Paari päeva tagune maasikasupp. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-02 23:33:47 |
Zapxpxau:
Imeliselt ilus pilt!!
Paari päeva tagune maasikasupp. http://farm4.static.flickr.com/3150/2969801694_536b7db28f.jpg |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-06-16 15:01:52 |
No suvi jälle käes ja kui ilmad soojaks lähevad, siis on külmsupid jälle popid loodetavasti. Ma olen viimase nädala jooksul neli korda külmsuppe söönud. Eelmisel neljapäeval toimunud kokakoolituse raames tegime nii minu sõbranna Ximena gazpachot kui ka külma keefirisuppi ürtide ja redistega. Eile toimus ühe ülikooliaegse sõbranna juures koosviibimine, kus pakuti gazpachot. Ja täna lõunaks tegin endale kapisahtlist leitud tomatitest-maasikatest gazpachot, taas sõbranna Ximena retsepti kasutades. | |
Ragne Abikokk 2009-07-01 07:45:12 |
eile tegin külmsuppi peediga - kindlasti on see minu lemmikute hulka jõudnud :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-07-27 08:55:22 |
Postimehe Tarbijalisas on artikkel Suppi, aga külma (25.7.2009): Suvi on aeg, kui pliidi ees seista nii väga ei taha. Külma supi järele isutab aga küll, eriti siis, kui ilmataat on mõne päikesesooja päeva kinkinud. Isegi siis, kui käepärast on vaid hapupiima või keefiri, pisut kurki, redist ja muud rohelist, saab mõnusa külma suvesupi kokku segada. Ent võib teha ka pisut keerukamat, vene köögist tuntud kaljasuppi okroškat. Kokaraamatute autoril Lia Virkusel on selle tarvis oma kaljaeelistus – ta soovitab tarvitada A. Le Coqi kalja kui praegu üht ehedamat ja õigemat Eestis, teised on pigem suhkrused kaljajoogid. «Külma keefirisupi tegemiseks võib aga poeriiulilt valida näiteks Gefiluse keefiri, siis saab organism ka elutähtsaid baktereid,» soovitab Virkus. Järgnevad retseptid pärinevad Lia Virkuse ja Pille Endeni «Nutika perenaise kokaraamatust» ning Pille Endeni, Lia Virkuse ja Angeelika Kangi sügisel ilmuvast köögiraamatust «100 suppi, paja- ja vormirooga 2». Vahelduse otsijale: Rohelise herne - spinati püreesupp Lihtne ja kiire: Külm keefirisupp Okroška | |
Zapxpxau Abikokk 2009-09-14 17:06:50 |
Sel suvel tegin lihtsat, aga pidulikku Vaarikasuppi šampusesorbetiga. Päris lihtne, aga hea. Maitsekombinatsioon oli väga meeldiv. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-07-16 10:01:51 |
Zapxpxau, imeilus foto!!! Sellise kuumaga maitsevad külmsupid eriti hääd. Meil on olnud viimase nädala-kahe jooksul laual nii see holodnik kui ka see koldskål. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |