Taimetoitlus (vegetaarlus e. vegetarism, veganism jm)

Ilse
Abikokk
2009-12-06 06:40:03
Tundub tõsine väljakutse, sirvisin Maalehe Raamat raamatut Eesti Rahvusköök 99 % on lihaga tehtud toidud, siis on veel räim ja muu kala aga ühe retsepti leidsin :) Peedi-Tangukotletid, aga kas teie kandis seal peeti ja tangu esnieb seda ei tea :)

Ilse köögis

Edith
Abikokk
2009-12-07 02:51:24
peeti on ja tange ka eksisteerib. ma vaatasin ka ise rahvustoite ja ei paista küll midagi. paistab et eks ma siis võtan kursi lihtsalt eesti jõulustiilis marineeritud juurikatele-ahjukartulile ja teen mingi lisandi mis stiililt kokku läheb. igatahes ei kavatse ma katsetada leiutada soja verivorsti :D.

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Coccinella
Kokaõpilane
2010-02-18 21:16:00
Kraabin vana teema üles nüüd, aga mina ka paneks end siia nimestikku kirja. Olen ka pm ovo-laktokas 2,5 aastat olnud, (aga sellest hoolimata armastan köögikatsetusi ja hindan erilisi toite :D). pm seetõttu, et esineb ka veganperioode ja sellele vastukaaluks satub vahepeal toitu vahepeal juhuslikult želatiini ja laapi... Taimetoitlaseks hakkasin algselt eetilistel põhjustel, mis nüüd eri asjade vahel ära jagunenud. Veg.ee-st saab palju häid ideid küll :) + minu arust ei ole üldiselt kuri keskkond, pigem siiski vastupidi muidugi sinna satub ka äärmuslikumaid ja agressiivsemaid inimesi nagu igasse inimgruppi satub, aga nad kindlasti vähemuses...Muidu mina just tean veganeid Eestis tunduvalt rohkem kui vegetaarlasi :D Linke Eesti vegankokkajatelt: www.taimetoit.net http://kadri10.pri.ee/

www.thefoodisonfire.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-04-22 10:39:40
Coccinella:
Linke Eesti vegankokkajatelt: www.taimetoit.net http://kadri10.pri.ee/
Kadril ja Sandral on mõlemal väga palju toredaid retsepte! Tänase EPLi tagaküljel jäi aga silma selline tilluke uudisnupp: Taimetoitluse matemaatika Kui iga inimene hakkaks taimetoitlaseks, süües vaid puu- ja aedvilju, väheneks kasvuhoonegaaside tootmine vaid seitse protsenti, leidsid Soome eksperdid MTT Agrifood Research Finlandist ja Helsingi ülikoolist. Kasvuhoonegaaside tootmist määrab mullaharimine, olgu eesmärk milline tahes - viljakasvatus või loomakasvatus-, mitte väetiste tootmine või energiakasutus põllunduses. Soomes annavad mullad 62 protsenti emissioonist, lehmad-lambad 24 protsenti ning energiakasutus ja väetised kumbki seitse protsenti. Mahepõllundus vajab suuremat haritud pindala, mis ei vähenda kasvuhoonegaase. Allikas: Progress in Industrial Economy

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Enekesekene
Kokaõpilane
2011-01-23 21:53:14
Huvitavat lugemist! http://www.teaduselust.ee/taimetoitlusest.html#1
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-12 11:36:40
[b]TESCO VEGETARIAN MAGAZINE WINTER 1998 GROWING CONCERNS Can children get all they need from a vegetarian diet? Yes, says Tesco Nutritionist Victoria Grace- with a few changes to your shopping list![/b] Mõned väljavõtted (NB! Eelkõige on sihtrühmaks briti lapsevanemad, seepärast siis ka võileivasoovitused ;)) Most schools provide vegetarian meals. However, it's easier to get an overall picture of your child's diet if you encourage them to take a packed lunch to school. A veggie lunchbox should include sandwiches (see below); soups with beans, lentils or pearl barley and chunky vegetables; cold nut roasts; raw veg sticks with houmus dip; small packet of nuts (preferably unsalted) and fresh and dried fruit. Wondering what veggie sandwich fillings to give? Why not use a combination of the following: * nut butters (incl. peanut, almond, hazel, cashew) * vegetarian patés (mushroom, bean, mixed vegetable) * tahini * yeast extract * cheeses (vegetarian ones of course!) * hard-boiled egg * tofu * salad - such as lettuce, onion, watercress, celery, tomatoes, mushrooms, radish, avocado, beetroot, chichory, peppers * jam * bananas * honey * chocolate or carob spread, nuts * spreads, relishes, and salad dressings

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-11-09 18:45:52
Aet tegi datli-kookosekommikesi.

k10
Kokaõpilane
2013-07-29 13:59:35
Pille:
Coccinella:
Kadril ja Sandral on mõlemal väga palju toredaid retsepte!
Annan teada, et kadri10.pri.ee on läbinud uuenduskuuri ja asub nüüd aadressil veganmaailm.com!
Pille
Nami-Nami peakokk
2013-07-29 15:50:35
k10:
Pille:
Coccinella:
Kadril ja Sandral on mõlemal väga palju toredaid retsepte!
Annan teada, et kadri10.pri.ee on läbinud uuenduskuuri ja asub nüüd aadressil veganmaailm.com!
Aitäh teavitamast, Kadri! Jagasin uudist Nami-Nami Facebooki lehel ka ;)

Tsheburashka
Abikokk
2013-08-12 14:20:44
Tegin taimseid suvikõrvitsakotlette. Väga mõnusad ja mahlased tulid. Suitsujuustu lisamine (siis pole muidugi enam vegan) on vabatahtlik, ka ilma selleta tulevad väga head.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>