Liiseli Abikokk 2009-10-27 23:24:52 |
Mul tuli kohe meelde paar lõiku äsjaloetud Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit. Täisväärtuslik elu", peatükist "Valgud": "Päevil, mil arvasin, et peaks hakkama taimetoitlaseks, andsin aeg-ajalt järele vajadusele süüa üht oma lemmikut - maksapasteeti. Kuigi mul sellel ajal ei olnud veel neid teadmisi mis praegu, kuulasin oma keha ja tundsin end pärast seda jälle maandatuna." Ja samast peatükist: "Ühel integratiivse toitumise instituudi loengul jutustas Annemarie Colbin loo pühendunud täistaimetoitlasest mehest, kellel aeg-ajalt tekkis väga suur magusaisu. Ta lahendas selle probleemi nii, et sõi korraga pool kana ning võis siis mitu kuud rahulikult täistaimetoitlasena edasi elada." | |
Netcat Abikokk 2009-10-27 23:47:24 |
Liiseli:
Mismoodi see kana aitas magusaisu rahuldada, mina küll aru ei saa. Ja samast peatükist: "Ühel integratiivse toitumise instituudi loengul jutustas Annemarie Colbin loo pühendunud täistaimetoitlasest mehest, kellel aeg-ajalt tekkis väga suur magusaisu. Ta lahendas selle probleemi nii, et sõi korraga pool kana ning võis siis mitu kuud rahulikult täistaimetoitlasena edasi elada." Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Liiseli Abikokk 2009-10-28 00:05:53 |
Laiskus, laiskus, ei viitsinud nii palju ümber toksida. Aga siis: "Ebapiisav valgukogus võib tekitada magusaisu, keskendumisraskusi ja närvilisust, väsimust, kahvatust, kehvveresust ja raskematel juhtudel näljapaistetust." Kirjutatakse muidugi ka liigse valgukoguse negatiivsetest külgedest - samuti suhkruisu, kõhukinnisus, veepuudus, raskustunne, kaalutõus, liigeste jäikus jne. | |
Profa Abikokk 2009-10-28 10:34:56 |
Pille:
Päris karm eksperiment oma tervisega. Kas see on ikka üritamine tervislikult toituda. See on muidugi lõputu vaidlus ja iga inimese vaba valik aga siiski - oma keha peab kuulama ja kui kehal on millestki tüdimus või ta tahab midagi muud, peaks talle seda andma.
Tõstan siia Edithi küsimuse. Ehk oskab keegi talle head nõu ja ideid anda? Edith:
olen praeguseks mitte s66nud liha juba yle aasta (s66n siiski kala seega ei nimeta ennast taimetoitlaseks) ja nyyd on tekinud blokk. ei oska enam mitte midagi syya teha. ubadest ja l22tsedest on tydimus, kogu toit on nagu miskid hautised ja tundub koosnevat ainult sysivesikutest. proovin hetkel loobuda piimatoodetest ja juustust ning kaalun ka kalas66misest loobumisest. vahel mulle tundub et ma ei taha n2ha enam yhtegi juurikat ja kui ma yritan tervislikult toituda siis ei tundu see olevat v6imalik. kuidas teha n2iteks suppe kui mitte kasutada puljongipulbrit? kuidas teha pirukaid kui ei kasuta juustu, mis peaks seal siis maitset andma?! yhes6naga kui kellegil on mingeid soovitusi-toiduideid, et saada yle sellisest blokist oleksin v2ga t2nulik. hetkel on kusagil todo listis minna poodi ja osta ilusate piltidega kokkaraamat, 2kki tuleb s66gitegemis inspiratsioon tagasi. |
|
Marju Abikokk 2009-10-28 10:43:59 |
Edith:
Tee lasanjet! :) Või näiteks Hawaii kalasuppi. Surfa tastespottingus ja vaata ilusaid toite. Või osta vahelduseks üks juurviljaburger. Puljongipulber osta ökopoest. ka puljongikontsentraadid võivad olla vähemate lisanditega. Tule vaata mu blogisse :).
Usun, et kui sa kõiki neid asju teed, läheb tuju paremaks. olen praeguseks mitte s66nud liha juba yle aasta (s66n siiski kala seega ei nimeta ennast taimetoitlaseks) ja nyyd on tekinud blokk. ei oska enam mitte midagi syya teha. ubadest ja l22tsedest on tydimus, kogu toit on nagu miskid hautised ja tundub koosnevat ainult sysivesikutest. proovin hetkel loobuda piimatoodetest ja juustust ning kaalun ka kalas66misest loobumisest. vahel mulle tundub et ma ei taha n2ha enam yhtegi juurikat ja kui ma yritan tervislikult toituda siis ei tundu see olevat v6imalik. kuidas teha n2iteks suppe kui mitte kasutada puljongipulbrit? kuidas teha pirukaid kui ei kasuta juustu, mis peaks seal siis maitset andma?! yhes6naga kui kellegil on mingeid soovitusi-toiduideid, et saada yle sellisest blokist oleksin v2ga t2nulik. hetkel on kusagil todo listis minna poodi ja osta ilusate piltidega kokkaraamat, 2kki tuleb s66gitegemis inspiratsioon tagasi. |
|
Edith Abikokk 2009-10-30 18:04:09 |
Profa:
liha s66mist ei ole mina veel kuulnud et keegi tervislikuks peaks. samuti olen peale taimetoitlaseks hakkamist lasknud teha vereproovi ja k6ik n2itajad (ka raud ja kaltsium jne) olid korras. seega ei ole tegemist kindlasti tervist kahjustava toitumisega. oki aga selle yle vaidlemine on m6tetu, alati on inimesi kes arvavad, et nii nagu nemad teevad on 6ige sest "nii on ju koguaeg tehtud".
tydimuse p6hjuseks nagu mainisin on pigem see, et ei oska syya teha ilma lihata, aga see on juba v2ga konkreetselt 6ppimise kysimus. hetkel kyll 6pimisel veel yks piirang.. nimelt murdsin k2eluu ja ei saa nyyd paar n2dalat enam kokata :s n6me igatahes, eriti arvestades, et kohalik toit siin on 6udus kuubis enamasti.
siiski on k6ik soovitused j2tkuvalt teretulnud. kui saan j2lle asju l6igata ja tykeldada hakkan j2rgi proovima :) Pille:
Päris karm eksperiment oma tervisega. Kas see on ikka üritamine tervislikult toituda. See on muidugi lõputu vaidlus ja iga inimese vaba valik aga siiski - oma keha peab kuulama ja kui kehal on millestki tüdimus või ta tahab midagi muud, peaks talle seda andma.Tõstan siia Edithi küsimuse. Ehk oskab keegi talle head nõu ja ideid anda? Edith:
olen praeguseks mitte s66nud liha juba yle aasta (s66n siiski kala seega ei nimeta ennast taimetoitlaseks) ja nyyd on tekinud blokk. ei oska enam mitte midagi syya teha. ubadest ja l22tsedest on tydimus, kogu toit on nagu miskid hautised ja tundub koosnevat ainult sysivesikutest. proovin hetkel loobuda piimatoodetest ja juustust ning kaalun ka kalas66misest loobumisest. vahel mulle tundub et ma ei taha n2ha enam yhtegi juurikat ja kui ma yritan tervislikult toituda siis ei tundu see olevat v6imalik. kuidas teha n2iteks suppe kui mitte kasutada puljongipulbrit? kuidas teha pirukaid kui ei kasuta juustu, mis peaks seal siis maitset andma?! yhes6naga kui kellegil on mingeid soovitusi-toiduideid, et saada yle sellisest blokist oleksin v2ga t2nulik. hetkel on kusagil todo listis minna poodi ja osta ilusate piltidega kokkaraamat, 2kki tuleb s66gitegemis inspiratsioon tagasi. Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-10-30 18:18:17 |
Edith:
Võtame nüüd asja rahulikumalt :) Ma usun, et enamus omnivooridest dietoloogidest peab liha söömist igati tervitatavaks ja las nii olla. Toortoitlased arvaks kindlasti, et Sinu soov suppi teha on ajast ja arust ning ebatervislik. Jne jne. Valke on organismil vaja ja igaüks saab neid sealt, kus paremaks peab - kes lihast, kes kaunviljadest, kes mujalt..
liha s66mist ei ole mina veel kuulnud et keegi tervislikuks peaks. samuti olen peale taimetoitlaseks hakkamist lasknud teha vereproovi ja k6ik n2itajad (ka raud ja kaltsium jne) olid korras. seega ei ole tegemist kindlasti tervist kahjustava toitumisega. oki aga selle yle vaidlemine on m6tetu, alati on inimesi kes arvavad, et nii nagu nemad teevad on 6ige sest "nii on ju koguaeg tehtud". Edith:
Loodan, et saad ruttu terveks ja saad taas söögitegemise kallale asuda. Kus Sa paikned, et kohalik toit õudus kuubis on? Siis oskaks ehk midagi konkreetsemat soovitada.
tydimuse p6hjuseks nagu mainisin on pigem see, et ei oska syya teha ilma lihata, aga see on juba v2ga konkreetselt 6ppimise kysimus. hetkel kyll 6pimisel veel yks piirang.. nimelt murdsin k2eluu ja ei saa nyyd paar n2dalat enam kokata :s n6me igatahes, eriti arvestades, et kohalik toit siin on 6udus kuubis enamasti. |
|
Edith Abikokk 2009-10-30 20:42:22 |
asukohaks on Texas Usa k6ige kohutavam ylikooli linn mis t2hendab, et toidukohad on erinevas valikus ylehinnatud, yle rasva-suhkrustatud kiirtoitu pooleks s2ilitusainetega.6nneks on poes siiski saadaval kena valik juur- ja puuvilju. ning osaliselt isegi orgaanilised.
jah aga valkude kogus on tavalise eesti stiilis s66mise korral ikka kordades yle tegelikult vajatava. kunagi inimkonna ajaloos pole tegelikult inimesed s66nud liha sellistes kogustes ning vanasti tehti tegelikult p2ris fyysilist t66d mitte ei istutud lihtsalt laua taga nagu nyyd. aga eks ta rohkem selline arvamuse kysimus on mille yle vaidlemine on natuke m6tetu. liha hulga v2hendamise poolt on pigem tugevamad argumendid oma tervis (see jama mis loomadele sisse s66detakse), see kuidas liha ja piimaloomi koheldakse ning m6ju maakerale (kui k6ik maakeral tahavad syya liha meeletutes kogustes siis praeguse rahvaarvu juures oleks meil vaja umbes 4-5 maakera). Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Edith Abikokk 2009-12-05 21:07:42 |
üritan välismaalastele teha eesti stiilis jõuluõhtusööki ja sellega seoses olen hädas kuna sooviks pearoa teha MITTEseaprae. kas kellegil oleks soovitusi hea pearoa jaoks mis sobiks hästi kokku hapukapsa-kõrvitsasalati-rukkileiva jne-ga. mõtlesin ahjulõhet alguses aga see läheks meeletult kalliks siin ja pealegi ei ole ka kala söömine päris see mida ma sooviks.
mingi läätsedega täidetud kapsarulli versioon äkki? kas kellegil on mingied soovitusi? Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Netcat Abikokk 2009-12-05 22:41:10 |
No sa tead ju ise ka, et jõulud oli just nimelt see aeg, kui isegi kõige vaesemad eestlased liha sõid, kui neil üldse midagi süüa oli. Sellist asja nagu traditsioonilised eesti jõulud ilma lihata ei ole olemas ja kapsarull läätsedega pole kindlasti miski eesti stiilis jõulutoit.
Võibolla tanguvorst, kui seda õnnestub kuidagimoodi ilma pekita teha? Aga mina sinu asemel lepiks küpsekartulitega sinna kapsa ja leiva kõrvale ja seletaks, mis värk vanadel eestlastel selle seaga jõulude ajal oli, kui terve ülejäänud aasta oli körti ja aganaleiba söödud. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |