Profa Abikokk 2008-08-18 11:24:04 |
Füüsilist jaksu rõhutatakse sellepärast, et füüsilist võimekust on oluliselt kergem hinnata kui vaimset. Samas kõigesööjana usun et kogu aeg millestki puudust tundma pidades langeks ka kõik muud võimekused:) Soovitan lugeda seda artiklit, algus küll natuke teemast eemal ja üldiselt liiga spetsiifiline, kuid läbi lugeda võiks ikka. http://www.fitness.ee/main.php?main=artikkel&com_view=1&textID=2747 Kuigi jutt käib kulturistidest, võib teenat laiendada tavainimestele. Lisan ka lingi artiklile aedviljast http://www.fitness.ee/main.php?main=artikkel&com_view=1&textID=1477 | |
Zapxpxau Abikokk 2008-08-18 11:58:01 |
Pille:
See artikkel seal räägib ainult toidust, aga päris 100% vegan ei kasuta oma elutegevuses ühtki loomset päritolu ainet nt. ka villa, mett, siidi ja mitmesuguseid ehitusmaterjale, mis sisaldavad loomset päritolu vahasid, lakke ja liime.
Siin kohal ma imestan natuke, miks ei ole seal nimekirjas näiteks naftat ja sealt edasi juba kõiki naftast tehtud asju? Teadupärast pärineb nafta suures osas loomhõljumist. Aga eks asi läheks sealt edasi juba päris keeruliseks. Lihtsalt natuke mõtlemisainet :) seda teemat annaks kindlasti veel edasi arendada.
Bioneeri portaalis oli täna lühike tutvustusartikkel veganismi kohta Loore Emilie Raavi sulest. Eestis tean küll mõnda taimetoitlast, aga ei ühtegi veganit. Ei teagi oletada, kui levinud viimane toitumisviis Eestis on ja kas nami-namikate seas mõni päris-vegan on. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-08-18 12:01:58 |
Zapxpxau:
No seepärast, et teema on rubriigis "Bioneer.ee -- Eluviis -- Toitumine" Seepärast siis seekord vaid toidust..
Pille:
See artikkel seal räägib ainult toidust, aga päris 100% vegan ei kasuta oma elutegevuses ühtki loomset päritolu ainet nt. ka villa, mett, siidi ja mitmesuguseid ehitusmaterjale, mis sisaldavad loomset päritolu vahasid, lakke ja liime.
Siin kohal ma imestan natuke, miks ei ole seal nimekirjas näiteks naftat ja sealt edasi juba kõiki naftast tehtud asju? Teadupärast pärineb nafta suures osas loomhõljumist. Aga eks asi läheks sealt edasi juba päris keeruliseks. Lihtsalt natuke mõtlemisainet :) seda teemat annaks kindlasti veel edasi arendada.Bioneeri portaalis oli täna lühike tutvustusartikkel veganismi kohta Loore Emilie Raavi sulest. Eestis tean küll mõnda taimetoitlast, aga ei ühtegi veganit. Ei teagi oletada, kui levinud viimane toitumisviis Eestis on ja kas nami-namikate seas mõni päris-vegan on. |
|
Eva Abikokk 2008-09-16 21:16:39 |
Ei osanud seda mujale panna, aga siin teema all on räägitud teemast kui lihtne on välismaal taimetoidulisena hakkama saada. Minu tuttav kirjutab, et Pekingis avati uus taimetoidu-kett, mida ta külastas ja sõi järgmist: Baby Bamboo with yellow flower Longjing tea with shrimp-shaped Toufu (s.t rohelist teed on kasutatud tofu valmistamisel) Red bean with sweet potato soup (shaped like Taiji - ma arvan, et ta mõtleb yin-yang märki) Mind tegi küll pisut kadedaks, et tahaks ka sinna minna :) | |
Ussicke Abikokk 2008-09-21 16:31:29 |
Ma hädaldan siis ka siin teemas, ei hakka eraldi teemat tekitama. Lihast on Eestis märksa lihtsam loobuda kui piimatoodetest, nagu isikliku näite varal selgus. Lihtsalt ei osta enam vorste-sinke-pelmeene-värsket liha ja osa põhiroogade retsepte on ka lihata täitsa maitsvad, näiteks supid, ahjuroad ja hautised. Liha asendamiseks sobivaid taimset päritolu kraami on päris palju saada, aga millega asendavad piimatalumatuse all kannatajad näiteks hapukoore, juustu, maitsestamata jogurti? Või ja margariini küpsetiste retseptides? So Soja ju pidurdab praegu ja otsib oma alustatud tootmisele jätkajat :(, muidu hää meelega katsetaks sojajogurit. So Soja toodetest jõudsin kaalujälgimise ajal ära proovida ainult kohupiimakreemi (maitses hää!) ja sojakohupiima (harjumise asi...). Soja-, riisi-, kaera- vm taimsed joogipiimad ja koored on küll olemas, aga midagi... paksemat?... klassikalise kodukootud kartulisalati kastmeks sobivat? Kui hakata poes pakenditelt kirbukirja lugema, siis on päris turvaliselt piimavabu asju ikka väga vähe. Näiteks majonees peaks loogika järgi olema munakollane+toiduõli+sinep - aga nii mõnigi poemajonees sisaldab lisaks ka piimapulbrit, lõssipulbrit ja pagan teab veel misasjade pulbreid. Milleks? Õnn, et leivad piimavabad on. | |
Eva Abikokk 2008-09-21 17:06:47 |
Piimavabat elu on Eestis tõesti raske elada. Peaksid endale tofu masina muretsema, siis saad värsket sojapiima ja teisi sojatooteid ise teha. Paned oad masinasse ja valmis. Euroopas ei ole sellist kohanud, aga lase omale see Hiinast tuua, siis on ainult sojaubade muretsemise vaev :) Usu mind, värskem ja tervislikum mitmeid kordi, sest meil poodides müüdav sojakraam on üpris kaua seisnud (Eesti tooted) või siis keemiat täis (välismaa kraam). | |
Seebimull Kokaõpilane 2008-10-13 12:00:35 |
Mina pole umbes 6 aastat söönud ei punast liha, kana ega kala. Ei mäleta, kuidas see täpselt alguse sai (sest tutvusringkonnas on absoluutselt kõik suured lihasõbrad), ilmselt nägin videosid sellest, kuidas liha meie taldrikuni jõuab... Suur loomasõber olen alati olnud (ehk siis loomad kui sõbrad, mitte loomad kui toit :) ) Kuna mulle väga maitses kana ja olid välja kujunenud oma lemmik-lihatooted, leidsin end tihti poes neid imetlemas ja võitlesin sooviga neid jälle süüa. Ka peekonilõhna armastasin mitu aastat. Nüüd aga olen nii ära võõrdunud, et isegi lihalõhn tundub organismile võigas. Tarbin ka mõningaid piimatooteid. Ei suuda ilma parmesani ja kitsejuustuta näiteks. Ka on Eestis omaette missioon leida igapäevaseid piimatoodete alternatiive. Inimeste suhtumine on üsna negatiivne. Millegipärast tunnevad kõik, et neil on kohustus taimetoitlasi halvustada. Aga sellest ei tee ma juba ammu välja. Poes halle lihatükke nähes olen õnnelik, et toitun ilusatest värvilistest aedviljadest. Ka linnugripid ja hullulehmatõved ei pane mind muretsema. Perearsti uskudes peaksin juba praegu olema aneemik ja ühe jalaga hauas, aga lasen regulaarselt verd kontrollida ja kõik on seni hästi olnud. Tihti küsitakse, et mis peale lihakäntsakaid ja kala üldse üle jääb... et kas salatit söön ainult? Aga võimalusi on ju lõpmatult, tuleb lihtsalt leidlik olla ja uusi retsepte leida. Kõige tähtsam on see, et olen niimoodi õnnelik! Ja üldse ei lähe korda, mida mõned lihaarmastajad sellest arvavad. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-27 18:37:49 |
Bioneer üllitab: KAIE KASEMETS: Ühe taimetoitlase arvamus põllumajandusloomade elust | |
Nipitiri Abikokk 2008-11-28 10:18:42 |
BBC soovitab ilusat komplekti taimseid talvetoite (miks mitte ka jõulu-). | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-12-15 15:56:35 |
Lihtsalt mõtlemisainet :) Restorani Ö peakokk Roman Zaštšerinski andis intervjuu ajakirja KÖÖK 2008. sügisnumbrile. Seal selline katke: Mis uues menüüs põnevat? ... Peedi-orsotto tuleb menüüsse koos kohaliku Väike-Suitsu talu kitsejuustuga. See on sama kitsejuust, mida me ennegi oleme kasutanud. Roog tuleb hästi huvitav ja peaks sobima ka vegetaarlastele. Lõpuks on ka Ö-s toit, mis neile sobib. (Roman muigab.) Ma ise neid eriti ei salli. .. Mul on lihtsalt kahju raisata oma aega selle peale... Sa tahad ju kliendile pakkuda parimat maitsekooslust ja näidata, mille nimel sa pingutasid. Ja kui keegi siis tuleb ka tahab ainult salatit ning juurikaid, siis mõtled, no okei. See inimene tuleb restorani ainult atmosfääri, mitte toidu pärast.. ---------- Oi, kuidas ma tahaks uskuda, et siin on mingi tõlkes-kaduma-läinud moment, aga arvestades Romani väga head eesti keele oskust, on see vist tõesti tema siiras arvamus. Mulle endiselt Romani restorani toidud maitsevad, aga kuidagi imelik on tema muidu igati uuendusliku meele ja kodumaise tooraine austuse juures kuulata niiiiiiiiii aegunud juttu vegetaarluse kohta.. PS Olen omnivoor, aga olen maailmas reisides näinud ja saanud imehead lihavaba toitu ka väga kõrgetasemelistes restoranides, nii et jutt, et taimetoitlastele ei saa head gurmeetoitu teha ja peab piirduma 'salati ja juurikatega', ei veena.. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |