Pille Nami-Nami peakokk 2009-04-05 20:29:08 |
Juc:
Juc, nagu Sa ehk aimasid, ma ei jõudnudki sinna koolitusele. Koolitus pidi toimuma 31.1, aga väike Nora otsustas tulla 30ndal :) Saatsime kaks sõpra, kes olid väga rahul sellega..
Pille:
Oi, kadeduseuss, kadesuseuss. Palju õnne, Pille. Ma ei teadnudki, et selline võistlus käimas oli. See on vist endise tartlasena Postimehe lugemise varjukülg :)Kilkan niisama, et osalesin Eesti Päevalehe retseptivõistlusel "Milline on Sinu hommik" (ja seda selle retseptiga). Olin üks kuuest "võitjast" ja auhinnaks siis Davide Alberoni pastakoolitus kahele jaanuari lõpus meelteateljees KÖÖK. Ootan põnevusega :) Berit:
Berit, mis juhtus? :O
Okei. nüüdseks on selgunud, et ma ei tee enam mitte kunagi mitte ühtegi pasta-asja ise. |
|
Juc Abikokk 2009-04-05 23:15:35 |
Pille:
Iga teise vaheletulnud sündmuse puhul oleks vist väga kurvastanud, et ei saanud minna. Aga Nora-sündmuse kõrval ei ole see koolitus muidugi midagi :). Juc:
Juc, nagu Sa ehk aimasid, ma ei jõudnudki sinna koolitusele. Koolitus pidi toimuma 31.1, aga väike Nora otsustas tulla 30ndal :) Saatsime kaks sõpra, kes olid väga rahul sellega..Pille:
Oi, kadeduseuss, kadesuseuss. Palju õnne, Pille. Ma ei teadnudki, et selline võistlus käimas oli. See on vist endise tartlasena Postimehe lugemise varjukülg :)Kilkan niisama, et osalesin Eesti Päevalehe retseptivõistlusel "Milline on Sinu hommik" (ja seda selle retseptiga). Olin üks kuuest "võitjast" ja auhinnaks siis Davide Alberoni pastakoolitus kahele jaanuari lõpus meelteateljees KÖÖK. Ootan põnevusega :) http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Berit Abikokk 2009-04-06 19:47:07 |
Pille:
Oh issand, kõigepealt ma ei saanud seda tainast ühtseks. Sõtkusin kaua kaua, aga ei midagi. Lisasin siis vett ja veidi õli, sain ilusa taigna. Pärast külmkapis hoidmist ei saanud jälle jagu, üritasin sõtkuda aga nõme mass oli. :(. Lõpuks sain natukene rullida, lõikasin peened ribad ja rullisin IGA ühe veel peenikeseks pikaks spagetiks. Oeh, see võttis alles aega. Ja siis, kui tuli keetmise aeg, ei keenud need mitte mingisugusteks ilusateks maitsvateks spagettideks, vaid tulid hoopis vastikud lögased seest toored maitsetud plönnid, mis tegi tuju nii nulliks, kui vähegi võimalik ja kõik need tunnid aega läks lihtsalt raisku. Kõige suurem kokandusalane ebaõnnestumine üldse. :( Berit:
Berit, mis juhtus? :OOkei. nüüdseks on selgunud, et ma ei tee enam mitte kunagi mitte ühtegi pasta-asja ise. |
|
Lilly_Munster Abikokk 2009-04-08 10:59:29 |
Hmm, mulle just teatati mõni aeg tagasi, et kuivatatud pasta on meil majas no-go :P Pastarulli soetamine oli saatuslik samm... Nüüd polegi muud, kas ise teha või spageteeriast läbi astuda :D | |
Marju Abikokk 2009-04-08 11:19:35 |
Berit:
Berit, mul juhtub kogu aeg selliseid asju (no näiteks falafeli tegemisega pole juba kolm korda järjest hakkama saanud ja gnocchid on ka viimastel kordadel ebaõnnestunud). Paar kuud pead vahet ja proovid uuesti.
Aga selle sõtkumisega on nii, et mina olen ühe korra teinud - jahu ja munaga. Tükk aega oli tainas nagu rohkem mingi sitke munatükiline jahupudru. Aga oh seda üllatust kui lõpuks oligi tainas. Nõudis aega ja jõudu. Pille:
Oh issand, kõigepealt ma ei saanud seda tainast ühtseks. Sõtkusin kaua kaua, aga ei midagi. Lisasin siis vett ja veidi õli, sain ilusa taigna. Pärast külmkapis hoidmist ei saanud jälle jagu, üritasin sõtkuda aga nõme mass oli. :(. Lõpuks sain natukene rullida, lõikasin peened ribad ja rullisin IGA ühe veel peenikeseks pikaks spagetiks. Oeh, see võttis alles aega. Ja siis, kui tuli keetmise aeg, ei keenud need mitte mingisugusteks ilusateks maitsvateks spagettideks, vaid tulid hoopis vastikud lögased seest toored maitsetud plönnid, mis tegi tuju nii nulliks, kui vähegi võimalik ja kõik need tunnid aega läks lihtsalt raisku. Kõige suurem kokandusalane ebaõnnestumine üldse. :(Berit:
Berit, mis juhtus? :OOkei. nüüdseks on selgunud, et ma ei tee enam mitte kunagi mitte ühtegi pasta-asja ise. |
|
Sirets Kokaõpilane 2009-05-26 23:42:37 |
Meie peres teeb pastat mees ja kastet naine :) Retsepti leidsime videojugist http://www.videojug.com/film/how-to-make-fresh-pasta Kavatsen ise kah lähiajal selle retsepti järgi ära proovida. Muide, leidsin Novaluxist hea hinnaga pastamasina, kuid pole veel julgenud osta. Ei ole mingit kogemust selle riistapuuga. Oskab keegi seda teemat kommenteerida? | |
Eva Abikokk 2009-05-27 09:04:34 |
Siret, mis maksab Novaluxis pastamasin? | |
Spidur Abikokk 2009-05-27 09:57:29 |
Berit:
mis jahu sa muidu kasutasid? need tavalised täisterapastad on ikka ainult 30 % ulatuses täisterajahust või nii... retsepti viitsid lisada?
Oh issand, kõigepealt ma ei saanud seda tainast ühtseks. Sõtkusin kaua kaua, aga ei midagi. Lisasin siis vett ja veidi õli, sain ilusa taigna. Pärast külmkapis hoidmist ei saanud jälle jagu, üritasin sõtkuda aga nõme mass oli. :(. Lõpuks sain natukene rullida, lõikasin peened ribad ja rullisin IGA ühe veel peenikeseks pikaks spagetiks. Oeh, see võttis alles aega. Ja siis, kui tuli keetmise aeg, ei keenud need mitte mingisugusteks ilusateks maitsvateks spagettideks, vaid tulid hoopis vastikud lögased seest toored maitsetud plönnid, mis tegi tuju nii nulliks, kui vähegi võimalik ja kõik need tunnid aega läks lihtsalt raisku. Kõige suurem kokandusalane ebaõnnestumine üldse. :( |
|
Erru Kokaõpilane 2009-05-28 01:02:40 |
Tervit. Nende juures on pastaga nii, et pastat tehakse siis, kui isu suur või külalised tulemas. Pastat teeb üldjuhul meespoolik ja, nagu Marise peres, keerab masina vänta enamasti vanem laps-poolik. Tainas enamasti viiest munast ja 500g jahust (vähemalt pool durum ja ülejäänu siis mingi mahe nisupüül + natuke speltat või mingit täisterajahu + natuke linajahu) - ei mingit õli, ei mingit soola. (keegi kirjutas täisterajahust) Täisterajahust oleks hea siiski suuremad terad välja sõeluda, sest need ei tule massinast läbi. Sõtkumine on siuke ... lust ja lillepidu kui võrrelda vale paksusega leivataina sõtkumisega (oi, seda sai palju sõtkutud). Pooltel juhtudel munast piisab, aga häda korral kuni kaks korda käed märjaks teha, liigne vesi maha raputada ja sõtkuma. Keetmisel head Oliveri nipid alati käepärast (palju vett, kõvasti keema, parajalt soola ja kui pasta hamba all paras tundub, siis päris kõike vett ära ei vala). Peale paneme enamasti lihtsalt pestot ja külmikusse seisma jäänud Saku juustu. Nämma... kui proua veel magustoiduks mingi variandi panna cotta't teeb, siis ... eks igaüks saab ise järgi proovida. Ahjaa... kõige olulisema oleksin unustanud. Hea peasta juurde käib kindlasti ka hea vein :) Loomulikult Itaaliast. Kirjutas, Hr Erru. | |
Sirets Kokaõpilane 2009-05-30 21:01:46 |
Eva:
Maksis 299. Lähen mõnipäev lähemalt uurima. Siret, mis maksab Novaluxis pastamasin? |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |