Berit Abikokk 2009-05-31 10:26:47 |
Spidur:
Kasutasin Veski-Mati täistera nisujahu ja tegin "Jamie' Itaalia" värske munapasta retsepti järgi (600g jahu Tipo'00', 6 muna). Seal oli lihtne õpetus- jahu lauale, munad lüüa jahu keskele, kloppida omavahel & siis segada jahuga. Sõtkuda siledaks taignaks ja pooleks tunniks külmkappi seisma. Siis rullida ja vormida. Berit:
mis jahu sa muidu kasutasid? need tavalised täisterapastad on ikka ainult 30 % ulatuses täisterajahust või nii... retsepti viitsid lisada?Oh issand, kõigepealt ma ei saanud seda tainast ühtseks. Sõtkusin kaua kaua, aga ei midagi. Lisasin siis vett ja veidi õli, sain ilusa taigna. Pärast külmkapis hoidmist ei saanud jälle jagu, üritasin sõtkuda aga nõme mass oli. :(. Lõpuks sain natukene rullida, lõikasin peened ribad ja rullisin IGA ühe veel peenikeseks pikaks spagetiks. Oeh, see võttis alles aega. Ja siis, kui tuli keetmise aeg, ei keenud need mitte mingisugusteks ilusateks maitsvateks spagettideks, vaid tulid hoopis vastikud lögased seest toored maitsetud plönnid, mis tegi tuju nii nulliks, kui vähegi võimalik ja kõik need tunnid aega läks lihtsalt raisku. Kõige suurem kokandusalane ebaõnnestumine üldse. :( |
|
Eva Abikokk 2009-05-31 11:17:31 |
Me võtsime ka viimasel pastateol selle Jamie retsepti aluseks, aga see munakogus tundus nii suur olevat, et kasutasin vaid 3 muna (sama jahukogusele) ja siis lisasin (külma) vett, nii palju kui sõtkudes tundus tainale hea olevat. Tuli hästi rullitav tainas. | |
Kista Kokaõpilane 2009-09-30 14:45:00 |
Mina sain eile elu esimese pastateoga hakkama. Kasutasin enamuses durumnisujahu ja veidi viskasin tavaslist nisujahu ka sekka. Taigna sõtkumine ei olnudki nii hull kui ma ette kujutasin. Paaril korral kastsin käed märjaks ja taigen läks kohe palju mõnusamaks. Ka rullimisega sain hakkama, ikka enda lihaste jõul. Ja valmis pasta oli väga mõnus, selline mahlane. Ka kaheaastane laps, kes muidu pastatoitudest eriti ei hooli, sõi isuga. | |
Lilly_Munster Abikokk 2009-10-01 11:10:54 |
Jah, värske pasta on puhtalt laste rikkumiseks siin ilmas. :) Ma olen teinud pastat täieliselt lihtlabasest saiajahust, polnud durumit parasjagu, aga nälg näpistas. Parim on fifty-fifty durumjahuga. Suhe 1 muna u 100 g jahu kohta peaks klassika olema, vett pole ma kunagi juurde pannud, tavaliselt lisan törtsu oliivi?li. S?tkub ja rullib mul masin e pastategu on käkitegu ;) | |
Seenekas Abikokk 2009-10-24 12:44:40 |
Paar päeva tagasi käidud Itaalia toidu koolitusel selgus, et pastategu on lihtsam, kui ma arvasin. Koduses majapidamises hetkel durumjahu pole, seega hakkan kohe tavalise nisujahuga tegema. Nüüd veel vaja ühte mõnusat kastmeideed, õnneks on külmkapis piisavalt erinevaid aineid varuks. | |
Kista Kokaõpilane 2010-03-07 00:09:11 |
Olen nüüd juba mitmeid kordi ise pastat teinud. Sünnipäevaks sain ka pastamasina. Nüüd on rullimine ka palju lihtsam. Varem rullisin puupulgaga - Youtubis leidsin video, kus itaalia mammi pika puupulgaga rullis - keeras aga taigna pulga ümber rulli, rullis veidi, siis jälle teise külje pealt jne. Nii oli minu meelest oluliselt parem kui tavalise taignarulliga. Aga kui kahe inimese ports pastat rullitud sai, olid peopesad parajalt kuumad. Tavaliselt teen nii umbes 50-50 % nisujahu ja durumjahu segust. Korra proovisin kuivatatud nõgesepuruga pastat roheliseks värvida. Vist lisasin liiga vähe nõgesepuru (vist oli 2 tl 2oo gr jahu kohta) tulemuseks oli kergelt ebamääraselt rohekas pasta. Aga maitse oli hea. Korra olen teinud ka kukeseenepastat - Taarapõllu talu kukeseenejahuga - sõelusin peenema jahu välja ja lisasin seda. Päris hea oli. | |
Erx Kokaõpilane 2010-03-30 14:14:35 |
Seoses mõne presentatsiooniga oma töötajatele ja mõnele suurkliendile olen viimase paari nädala jooksul oma 5-6 korda pastat teinud :D Nende mõne korraga on ka saavutatud juba teatav vilumus ( :) ) seega ma ei kurda, et väga aega võtab. Mikserdan taigna kokku u. 3minutiga + u 2 minutit käsitsi järelsõtkumist. Kasutan kas Durum´i, 00 jahu või tavalist nisujahu. Õige "nahkja" olemise saab tainas alles läbi rullide lastes ja kokku voltides jne. Taignas õige koostisosade vahekorra leidmine on jah paras peavalu sest juba munade suurus mõjutab tulemust oluliselt. Kuivamispuu pealt vette läheb aega vast 10min (+ 20min mis tainas puhata võiks). Roheliseks värvisin viimati kasutades külmutatud spinatit (blenderiga peeneks ja paberil natuke vett välja). Rekord on nii umbes 1,5m pikkused Linguinid - äge värk :) | |
Zoozi Abikokk 2010-10-16 11:29:03 |
Elis:
Mul on sellised kalakujulised ja kandilised ümara süvendiga. Esimesel korral kippus jah kinni jääma, aga teistel kordadel puistasin vormile rohkem jahu. Ei ole enam nagu jäänud kinni.
Mina ostsin mõnda aega tagasi pastamasina täienduseks kaua nillitud ravioolivormi (kaubamaja) ja täna tegin siis esimese katse, mis ebaõnnestus päris korralikult. Nimelt peale teise tainakihi peale rullimist jäi kogu see kupatud vormi külge kinni ja kui üritasin neid sealt kätte saada, tõmbasin kõik hoopis katki. Kas need ravioolivormid ongi sellised nikerdised või tegin mina miskit valesti? |
|
Elis Abikokk 2010-10-16 15:21:09 |
Zoozi:
Jah, mul ka need ümara süvendiga.
Ma esimesel korral väga jahu ei julgenud panna. Kartsin, et ehk ei mõju tainale hästi vm. Aga ma teen siis selle nurka visatud vormiga uues katse.
Aitähh, Zoozi. Mul on sellised kalakujulised ja kandilised ümara süvendiga. Esimesel korral kippus jah kinni jääma, aga teistel kordadel puistasin vormile rohkem jahu. Ei ole enam nagu jäänud kinni. |
|
Zoozi Abikokk 2010-10-16 15:41:39 |
Elis:
Elis, see võib oleneda ka pastatainast, et kas jääb kinni või ei. Mul tuleb meelde, et esimesel korral oli mingist raamatust pärit retsept, aga teised korrad olen kasutanud Jamie pasta retsepti (näidati ka telekas). Siiani alati õnnestunud. Kui laisk olen, teen köögikombainiga, saab kiiresti hea pasta :) See Tipo 00 jahu on ka hea.
Zoozi:
Jah, mul ka need ümara süvendiga.
Ma esimesel korral väga jahu ei julgenud panna. Kartsin, et ehk ei mõju tainale hästi vm. Aga ma teen siis selle nurka visatud vormiga uues katse.
Aitähh, Zoozi.Mul on sellised kalakujulised ja kandilised ümara süvendiga. Esimesel korral kippus jah kinni jääma, aga teistel kordadel puistasin vormile rohkem jahu. Ei ole enam nagu jäänud kinni. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |