Praepann: ökopannid, malmpannid, teflonpannid jm

Netcat
Abikokk
2011-04-20 10:17:33
Seenekas:
Netcat:
Vanemad olid oma Ballarini panni põlema pannud, juhhei. Peab neile mingi süütamiskindlama libepanni hankima.
Mis nipiga neil selline asi õnnestus?
No ega nad seda muidugi meelega ei teinud. Nii nagu ikka panne tapetakse, pandi mingi asjaga pann tulele ja unustati ära, et see seal on. Koju tulles oli suitsuanduril ooperi teine vaatus juba käimas. Õnneks neil vähemalt papagoid ei olnud, muidu see oleks surnud nüüd.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kolhoositar
Kokaõpilane
2011-04-20 10:22:04
Netcat:
Seenekas:
Netcat:
Vanemad olid oma Ballarini panni põlema pannud, juhhei. Peab neile mingi süütamiskindlama libepanni hankima.
Mis nipiga neil selline asi õnnestus?
No ega nad seda muidugi meelega ei teinud. Nii nagu ikka panne tapetakse, pandi mingi asjaga pann tulele ja unustati ära, et see seal on. Koju tulles oli suitsuanduril ooperi teine vaatus juba käimas. Õnneks neil vähemalt papagoid ei olnud, muidu see oleks surnud nüüd.
Kahju, et siin Like nuppu ei ole : ) Pille, kas saab kuidagi tekitada?
Kärt
Abikokk
2011-04-20 17:22:34
Mul hakkas ka Matador peale kolme kuu kasutamist kinni võtma. Läksin eile Iitala esindusse (küll selleks, et uuele Kovanaamale järgi minna) ja jutt läks ka Matadori peale. Selle peale öeldi mulle ka, et teda tuleb kohelda nagu malmpanni. Kui pestud panni põhjas paistavad mingid tumedad laigud siis see on kinnikõrbenud toit ja tuleb maha küürida. Kas abrassivsema vahendiga (soovitati isegi pesupulbrit) või tugevama käsnaga või mõlemaga. Ehk nagu varem siin ka räägitud on, siis panni põhi peab särama ja olema plekitu. Kui küürimiseosa tehtud, siis sisse õlitada, korraks kuumutada ja siis peaks uuesti korras olema. Sellises õpetused sain mina igaljuhul maaletoojalt.

Kahekesi Kalamaja köögis

Triin
Abikokk
2011-04-20 23:16:52
jah see küürimine-kuivatamine-õlitamine aitab tõesti matadori puhul.
Marju
Abikokk
2011-05-27 11:52:48
Proovisin ka Matadori küürimist-kuivatamist-õlitamist. Korraks nagu tundus, et aitab. Aga tegelikult ikkagi ei miskit. Kord läks kõik paneer untsu, ükspäeva mõtlesin kana praadida - suurem osa jäi panni külge. kartulitega sama jama. Riis jääb samuti 100% kindlusega panni külge kinni. Ainult kastmeid saab teha. Ma pole ühegi köögiriista pärast nii palju kirunud-vandunud-ahastanud kui selle panni pärast. Masendav ese.
Triin
Abikokk
2011-05-27 14:31:36
Eks ta ole jah selle Matadoriga, et muna ikka ei prae :(. Pole korralikku panni olemas? :(. Teflonit ei taha ja Matador jonnib hoolimata kuivatamisest ja õlitamisest.
Kolhoositar
Kokaõpilane
2011-05-27 14:36:30
Marju:
Proovisin ka Matadori küürimist-kuivatamist-õlitamist. Korraks nagu tundus, et aitab. Aga tegelikult ikkagi ei miskit. Kord läks kõik paneer untsu, ükspäeva mõtlesin kana praadida - suurem osa jäi panni külge. kartulitega sama jama. Riis jääb samuti 100% kindlusega panni külge kinni. Ainult kastmeid saab teha. Ma pole ühegi köögiriista pärast nii palju kirunud-vandunud-ahastanud kui selle panni pärast. Masendav ese.
Marju- sama siin! tegin seda kõike, kuid päris puhtaks seda pinda ma ikkagi ei saanud. Aga ma enam ei hakanud siia halama tulema. Tundusin endale juba siuke suur halakott : ) Ostsin hoopis malmpanni ja see praeb kõike ja MITTE MISKI ei jää külge (loomulikult koos mõistliku koguse õliga). Need keraamilised mittenakkuvad pannid ja muu jura on mingi täielik reklaamitrikk. Võtavad ju kõik nad külge. Samas kui paljukardetud malm on töökindel ja hea. Ainuke viga, et raske.
Tiina
Abikokk
2011-10-02 09:16:05
Ostsin ka omale korraliku suure ja paksu põhjaga panni, mõeldes, et kus nüüd saab kõrgel kuumusel liha praadida. Aga - see pann ei lähegi kuumaks! Tundub, et keraamiline pliit lülitab ennast lihtsalt vahepeal panni all välja. Sellist asja ei ole mul ühegi teise panniga varem olnud. Kui ikka maksimaalkuumusele jätta, läheb üsna varsti suitsema ja kõrbema. Selle panni võib südamerahus pliidile jätta, midagi ei juhtu :( Toidu praadimine võtab kõvasti rohkem aega ja vahepeal ta lihtsalt haudub seal. Kas see peabki nii olema?

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Fre
Abikokk
2011-10-02 10:01:00
Peale elu matadoorina on mul nüüd täiesti töötav pannistrateegia. Ostan regulaarsete ajavahemike tagant kõige odavama Tefali panni (ca 20-25 eur), kui parajasti on kusagil allahindlus või mõnel poel on päevad. Ja kolme nelja aasta pärast vahetan panni uue vastu. Vahepealne matadooriperiood on ikka täielik frustratsioon. Äkki peaks nende Matadori pannidega mingi häppeningi tegema kusagil avalikus kohas publicity mõttes? Kahju et nad tuld ei võta, muidu saaks nendega avaliku lõkke teha kuhugi.
Marju
Abikokk
2011-10-02 21:25:20
Fre:
Peale elu matadoorina on mul nüüd täiesti töötav pannistrateegia. Ostan regulaarsete ajavahemike tagant kõige odavama Tefali panni (ca 20-25 eur), kui parajasti on kusagil allahindlus või mõnel poel on päevad. Ja kolme nelja aasta pärast vahetan panni uue vastu. Vahepealne matadooriperiood on ikka täielik frustratsioon. Äkki peaks nende Matadori pannidega mingi häppeningi tegema kusagil avalikus kohas publicity mõttes? Kahju et nad tuld ei võta, muidu saaks nendega avaliku lõkke teha kuhugi.
Mulle meeldiks :) ise jagelen praegu veel endiselt oma panniga, üks nädal hakkas ta täitsa töötama (sellest järgmisel nädalal oli taas madalseis) ja madalamatel kuumustel paistab ka paremini hakkama saavat.
<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>