Hiir Kokaõpilane 2012-03-26 09:09:29 |
Jagaks ka oma kogemusi. Vahetasin teffal pannid välja, ostsin asemele Green Pan ja Le Creuset malmpanni. G-P oli alguses imeline, kate nii libe, et toit valgus pannilt peaaegu küpsetades maha, see muutus mõne esimese nädalaga. Pann on endiselt libe ja ei nakku, aga mitte enam nii libe kui alguss. Mis mind aga hämmastab on pisikesed täkked keraamilisel pinnal, üks täke on panni põhjas ja pisemad on panni serval, sisemisel/välimisel küljel. Pole kordagi kasutanud ühtegi metallist labidat, ainult plastik, silikon ja puit. Pesen ainult käsitsi sooja veega ja pehme svammiga. Samuti olen ka ainus kes meie peres panne/potte kasutab. Täiesti arusaamatu kust sellised imepisikesed vigastused pärinevad. Teffal pannid pidasid mul kodus vastu 2-3 aastat, enne kui kate hakkas tumedamaks kiskuma ja pann tahtis vahetust. Enda arust ma kohtlen oma potte/panne väga eeskujulikult. Nii ja nüüd Le Creuset, see tore pann jõudis minuni kaks päeva tagasi ja ei ole veel julgenud kasuada, olen palju lugenud rasvapõletusest. Kas emailitud malmile peab seda ka tegema, kas samamoodi nagu tavalisele malmile ? | |
Oliivipuu Abikokk 2012-03-26 12:46:56 |
Olen sama küsimuse ees. Pann on küll muidu ikka korralik, kuid need täksid veidi on tekitanud küsimusi. Kas see ei ole kahjulik? Muidu olen rahul selle Dreen Pan-i olemas oluga igati. | |
Netcat Abikokk 2012-03-26 13:39:16 |
Hiir:
Ei pea, pese lihtsalt sooja veega puhtaks ja hakka kasutama. Nii ja nüüd Le Creuset, see tore pann jõudis minuni kaks päeva tagasi ja ei ole veel julgenud kasuada, olen palju lugenud rasvapõletusest. Kas emailitud malmile peab seda ka tegema, kas samamoodi nagu tavalisele malmile ? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Trlp Abikokk 2012-03-27 20:56:16 |
Fre:
Mul pole küll Matadori olnud, aga mul on sama pannistrateegia - põhilise praepanni lihtsalt vahetan aegajalt välja. Viimane pann tuli kusjuures Ikeast. Mõnus raske ja hind oli silmatorkavalt sõbralik. Mõningase skepsisega pistsime selle korvi, aga näe, augustist siiani on väga kenasti vastu pidanud. Suure praepanni kõrval on üks väike - nt ühe muna praadimiseks, lisaks veel malmist grillpann, millega saab ka pommuviile grillida. Maal on ka suure puupliidi jaoks suur malmpann, aga igapäevaselt ma linnakodus malmpanniga ei tegutseks. Peale elu matadoorina on mul nüüd täiesti töötav pannistrateegia. Ostan regulaarsete ajavahemike tagant kõige odavama Tefali panni (ca 20-25 eur), kui parajasti on kusagil allahindlus või mõnel poel on päevad. Ja kolme nelja aasta pärast vahetan panni uue vastu. Vahepealne matadooriperiood on ikka täielik frustratsioon. Äkki peaks nende Matadori pannidega mingi häppeningi tegema kusagil avalikus kohas publicity mõttes? Kahju et nad tuld ei võta, muidu saaks nendega avaliku lõkke teha kuhugi. |
|
Ullike Abikokk 2012-09-29 20:06:59 |
Värskendaks vana teemat - millalgi 2009 või 2010 kui Nami-namis levis info - sai ka matador vahetada lastud. Uuema väljaande kasutamine muutus aga peaaegu et harvaks. Nüüdseks siis asjast paar aastat möödas, kasutuskordi endiselt healt juhul kord kvartalis, aga pann käitub samuti kui väljavahetamata Matador. Hackman on minu silmis selle panniga oma margi ikka täiega täis teinud!
Ja kiidan ka Ikea panni: hind inimsõbralik, nüüdseks teist juba 1,5 aastat tihedalt ekspluateerinud ja ei mingeid vananemise märke. Ülivägarahul! Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Petu Abikokk 2013-11-29 13:57:18 |
Nii, tubli aastake on viimasest postitusest siin teemas jälle mööda läinud ja osa ülevalpool olevast jutust on kindlasti aegunud.
Uut teemat tegema ei hakka, neid on niigi piisavalt. Aga wok-pann on vaja osta. Siian pole sellist tööriista vaja olnud, aga järelkasv kasvab suuremaks ja neil on ka omad huvid. Miks siis niisuguseid mitte soodustada.
Tänan ette soovituste, hoiatuste ja muidu arutelude eest. Induktsioonipliit on mul. http://www.facebook.com/peeter.raudvere |
|
Fre Abikokk 2013-11-29 22:29:01 |
Ullike:
Minul muuseas juhtus väljavahetatud Matadoriga ka sama jama - algul töötas OK, ostsin veel mingi teise suuruse sama panni majapidamisse, aga mõlemad loobusid koostööst ruttu. Hackmani panne enam peale seda ostnud ei ole. Värskendaks vana teemat - millalgi 2009 või 2010 kui Nami-namis levis info - sai ka matador vahetada lastud. Uuema väljaande kasutamine muutus aga peaaegu et harvaks. Nüüdseks siis asjast paar aastat möödas, kasutuskordi endiselt healt juhul kord kvartalis, aga pann käitub samuti kui väljavahetamata Matador. Hackman on minu silmis selle panniga oma margi ikka täiega täis teinud! Ja kiidan ka Ikea panni: hind inimsõbralik, nüüdseks teist juba 1,5 aastat tihedalt ekspluateerinud ja ei mingeid vananemise märke. Ülivägarahul! |
|
Fre Abikokk 2014-08-28 00:55:01 |
Kust võiks osta kõige soodsamalt Tefali panne (Tallinnas)? Kümnekonnaeurose säästu pärast viite poodi läbi kammida ei viitsi, aga nõu võtan hea meelega kuulda. Enda mõtted liiguvad selliseid kohti mööda: * Prisma - seal on lihtsalt sageli asjad odavamad kui mujal * Stockmannis hetkel -20% ah vist köögitarvetele - ehk teeb sama välja? * Home&Gourmet reklaamib pannivahetust (http://www.homegourmet.ee/Kampaaniad%20/Pannivahetus_kampaania) - kas see tõesti toimib? Hetkel olen kaks olemasolevat eriti panni Tefali panni õhtale saatnud, ühe kõrvetasin põhja ja teine suri loomulikku surma. Samuti võiks keegi anda mingi vihje selles osas, et millist Tefali panni tasuks eelistada, sest nad ise ei aita kuidagi kaasa sellele et eri hinnaklassi pannidel oleks vähegi võimalik vahet teha. | |
Petu Abikokk 2014-08-28 17:13:34 |
pannivahetus toimib, neile võib viia ükskõik kui näraka vana panni, ikka vahetavad. Miinuseks on muidugi see, et kampaanias osalevate pannide valik on kaunis piiratud. Nad ütlevad seda kodukal ka, kuigi sõnastus jääb segaseks. Pole muud varianti, kui minna ja vaadata, kas nende "valitu" hulgas leidub sobiv.
Mina ei ole aru saanud, et mõni Tefali pann kauem vastu peaks kui teine, olenemata hinnaklassist. Ju neil lihtsalt oma eluiga on. http://www.facebook.com/peeter.raudvere |
|
Netcat Abikokk 2014-09-11 00:24:48 |
Sellest on nii ammu, kui ma viimati Tefali panni kasutasin, aga mäletan, et ostsin ikka selle võimalikult paksu põhjaga, mis reklaamitult kõige rohkem kuumust pidi kannatama ja käras mitu aastat küll. See siis gaasipliidil. Lõpuks hakkas ikka kate narmendama.
Ma soovitaks tänapäeval libepanni ostes pigem nende nn. keraamiliste poole vaadata. Ema hankis endale ühe sellise väga soodsa hinna eest ja kui ta tavaliselt on mul suur pannitapja, siis see on täitsa hästi vastu pidanud ta käes. Hästi libe ka, libedam kui teflon. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 > >> |