Praepann: ökopannid, malmpannid, teflonpannid jm

Oliivipuu
Abikokk
2011-01-02 12:46:48
Ja millise valiku peaks siis tegema minusugune, kes soovib lihtsalt parimat panni pikemaks ajaks? Ma ei ole üldse suur kokkaja, aja puuduse tõttu, kuid kui midagi teeksin, siis kvaliteetsete töövahenditega. Praegu tundub see Greenpan küll ideaalilähedane, aga Gunnari lisainformatsioon kukutas küll kõik senised lootused. Kui nüüd saaks ikka veel konkreetsema nõuande, missugune pann oleks kõige vastupidavam ja mittenakkuv. Või on seda hetkel üldse võimatu saada? Ette tänades teid hea nõu eest!
Köögikatake
Abikokk
2011-01-02 15:25:10
Isiklikult kasutan Ballarini panne juba aastaid ja olen nendega väga rahul.

Tee seda, mida armastad ja armasta seda, mida teed.

Netcat
Abikokk
2011-01-02 15:37:27
Nojah, sellist asja nagu mitu aastakümmet kestev mittenakkuv kate pole veel leiutatud. Ja kui olekski, siis peaks ootama paarkümmend aastat, enne kui teada saad, kas väide vastas tõele. Aga eks tahtsin minagi tavalisest libepannist kauem kestvat, tervisele ohutumat ja karmimat kohtlemist kannatavat libepanni. Ja nagu siin varem olen kirjutanud, valisin umbes aasta tagasi Hackmani Rotisseri. Kate tundus väga tugev, ühtlane ja libe ja pann ise sobis kõige laiemaks kasutuseks Hackmani enda iseloomustuse järgi, kõigi teiste pannimudelite kasutusala oli piiratud kas siis liha kõrvetamise või just vastupidi õrna kraami hautamisega vms aga see sobis väidetavalt kõigeks. Minu jaoks oli oluline ka kõrge kuumakindlus, sest kasutan gaasipliiti. Pann tõesti ei võtnud külge midagi ja on väga kerge puhastada. Aasta hiljem pole tema kasutusomadused märgatavalt halvenenud. Siiski tundub mulle, et liha pruunistub malmpannil paremini, seega pole ma Rotisseri suurel kuumusel liha praadimiseks eriti kasutanud, leegitada pole midagi sellel veel üritanud ja metallist riistu ka igaks juhuks ei kasuta. Igal juhul tundub mulle, et siin on tegu panniga, mille omadused on Matadorist või tavalisest teflonpannist paremad, ja kui teda just väga vägivaldselt ei kasutata, peaks ta kindlasti mitu aastat vastu pidama, kui see libekate just aasta-paari pärast üllatuslikult biolagunevaks ei osutu.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Netcat
Abikokk
2011-01-02 15:38:37
Köögikatake:
Isiklikult kasutan Ballarini panne juba aastaid ja olen nendega väga rahul.
Ballarini pannid on toredad küll. Mu ema ostab ka neid. Igal aastal uue. Keskmiselt kolm kuud pärast seda, kui ma olen ta kallal vinguma hakanud, et narmendava panniga ei tohiks enam süüa teha.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Seenekas
Abikokk
2011-01-02 16:21:00
Ballarini paksu põhjaga mittemakkuva põhjaga pann on mul pideva kasutuse juures vastu pidanud viis aastat enne kui enam kotlette praadida ei saanud. Siis tõi kaasa mingi Tefali, kus keskel on see punane ring, mis tegelikult värvi ei muuda. Pole suurem asi. Jube ruttu kulus. Põhi oli ka liiga õhuke. Ostsin kuskilt pakkumisest veel suvalise 99.- :D hinnaga panni, on täpselt sama hea. OLi miski suurem pidu tulemas ja mitut panni korraga vaja. Kui nüüd ostaksin, siis läheks taas loosi Ballarini, suvel väheke uurisin neid. Ja ostaks kõrge servaga, siis saab igasugu suuremaid kastmeid ka teha. Pannkookide tegemise jaoks muidugi on madalam äär mugavam. Malmpannidega pole ammu tegemist teinud, poleks vist kannatust ka. Panin vahepeal kooki ahju ja mitu postitust oli juba tehtud. :) Lisaksin, et ei kasuta ka metallriistu nende pannidega ja kasutan gaasipliiti. Pesuvahendiga ei pese, ainult kuuma veega ja kuivatan ära ka kohe enamasti. Aga kui vanadest aegadest rääkida, siis ükskõik kui kallis või odav pann sai ostetud, pidas see reeglina vastu kuu kuni pool aastat, sest kas laps või mees otsustas pelmeene praadida ja "natuke unustas" panni pliidile kuumenema. Märgati tavaliselt siis, kui suitsu tuba täis oli ja pann lootusetult tagurpidi kausiks moondunud. Või mina koju jõudsin :D Keraamilise pliidi peal pole sellisega enam suurt midagi peale hakata.
Oliivipuu
Abikokk
2011-01-02 17:13:45
Suur tänu, kes oma kogemusi jagavad pannide maailmas! Ilmselt erapooletult pannimaailma sisenedes mõistan, et need Ballarini pannid oleksid meie ajastul veidi kannatlikumad. Kena, kui on koht, kus on võimalik asjatundjatelt nõu saada! Tänan veelkord asjatundjaid ja loomulikult kogu selle Nami -Nami töögruppi, eeskätt pr.Pillega! Kaunist ja kannatlikku aastat teile kõigile!
Zapxpxau
Abikokk
2011-01-02 19:02:33
Meil on too kirutud Matador juba kolmandat aastat, ei võta kinni. Kasutuses omlettide, kreppide jms. tegemisel. Vanaema aga kasutab kogu aeg ühte raudpanni, mis on vanem kui mina, st. ca 30 aastat või rohkem. Superhea pann on.

Zap*

Kolhoositar
Kokaõpilane
2011-01-07 17:41:43
Zapxpxau:
Meil on too kirutud Matador juba kolmandat aastat, ei võta kinni. Kasutuses omlettide, kreppide jms. tegemisel. Vanaema aga kasutab kogu aeg ühte raudpanni, mis on vanem kui mina, st. ca 30 aastat või rohkem. Superhea pann on.
mul on ka Matador. Kuskil aasta. Võtab kinni küll, kuskil pool aastat juba. Kunagi oli jutt, et neil oli ka mingi praak-seeria, aga pole viitsinud Hackmanist uurida. Ju ma ise olen midagi valesti teinud.
Triin
Abikokk
2011-01-07 22:01:50
Matador tuleb peale pesemist ära kuivatada ja õliga kokku teha. Tüütu küll, aga tõesti aitab kinni võtmise vastu. Ja üldse on korralik pesemine tema puhul väga tähtis.
Zoozi
Abikokk
2011-01-07 23:00:03
Mul ka olemas üks Matador pann. Õlitan samuti peale pesemist -kuivatamist sisse, aga mitte peale igat kasutamist. Praegu töötab kenasti. Kasutusel umbes aasta :)

Zoozi tegemised

<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>