Blondie Abikokk 2008-10-22 08:49:57 |
Meil on järjest 2 Tefali teflonpanni läinud kiiresti alt kummi, nii et keraamilisel pliidil enam kasutada ei saa. U pool aastat tagasi kingiti kolmas ja sellel jälle pole midagi viga... mine võta siis kinni, mis põhjused on.... | |
Netcat Abikokk 2008-10-28 14:19:15 |
Blondie:
Põhjus on panni põhja paksuses, enamasti. Õhema põhjaga Tefalid lähevadki kummi, need kõige raskemad ja kallimad ei lähe. Mul on Privilege juba kolmandat aastat sama sirge... Meil on järjest 2 Tefali teflonpanni läinud kiiresti alt kummi, nii et keraamilisel pliidil enam kasutada ei saa. U pool aastat tagasi kingiti kolmas ja sellel jälle pole midagi viga... mine võta siis kinni, mis põhjused on.... Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-02-10 10:17:50 |
Tziiki:
Oskab keegi miskit kosta?
sain sünnipäevaks hackmann brasserie sarjast grillpanni. Oma hooletuse tõttu (ei lugenud kasutusjuhendit) pesin seda 2x nõudepesuvahendiga. Nüüd üritasin sellega lõhet praadida, aga köök paksu tossu täis ja kala jäi ka kinni... kas suutsin nende kahe pesuga oma panni ära rikkuda või peabki ta niimoodi suitsema? kuidas ma seda siis peale kasutamist puhastama peaksin-sooja veega või ainult paberiga pühkides? oskab keegi aidata :( |
|
Marju Abikokk 2009-02-10 11:52:45 |
Ise ehk püüaksin panni õlitada ja võib-olla kuidagi ka õliga kergelt kuumutada vms. St olengi õlitanud oma malmpanni, mida enne esimest kasutamist ei õlitanud ja minu meelest nüüd on natuke paremaks läinud küll. | |
Marju Abikokk 2009-02-10 11:55:19 |
Mäletasin, et kusagil juba rääkisin oma äpardunud pannikasutusest ja siin on tõepoolest malmpannidest veel veidi juttu, ehk on abiks. | |
Profa Abikokk 2009-02-10 12:12:35 |
Õlitamine ja kuumutamine, nii nagu manuaal ette näeb, see peaks päästma. | |
Tziiki Abikokk 2009-02-10 12:23:32 |
Profa:
aga millega õlitan?
pannil oli muidu jutt kaasa, et see on tehases juba õlikihiga kaetud ja et uuesti tuleb seda teha a la saja aasta pärast...
aga vb tõesti pesin selle kihi juba maha :S
oliivõli ei tohtinud kasutada, aga mis õli siis? ja kuidas see käib, et nühin õlise paberiga ja siis? ahju panna ma oma panni ei saa, sest sel on puidust käepide-muidu õpetusest nagu mäletan, et see peale kantav õlikiht tuli kinni küpsetada sinna... Õlitamine ja kuumutamine, nii nagu manuaal ette näeb, see peaks päästma. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Merilin Abikokk 2009-02-11 11:33:43 |
Rääkige, kas ja kus võiks Tallinnast leida (kolmekohalise summa eest soovitavalt) korralikku paksupõhjalist katteta praepanni.
St. mitte malm, teflon ega email?
Teras äkki? Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Fre Abikokk 2009-02-11 12:32:55 |
Thredahlia:
See kolmekohalisus on oluline piirang - me otsisme ka maale vanaema juurde panni, millega kannataks puupliidil toitu teha ja mis oleks hooletu kraapimise suhtes immuunne. Aga terasest roostavabad pannid olid igal pool jõhkra hinnaga. Uues Rocca al Mare keskuses oli paar poodi, kus selliseid panne müügil ja Stockmannis vist oli midagi. Aga lõpuks sai ikka mingi Kovanaama või Matador ostetud koonerdamise eesmärgil. Niiet kui midagi leiad siis palun pane siia ka kirja, vbl tahaks siiski ise ka sellist panni. Omale koju kuluks ka ära aga keraamilise pliidi peal ei julge mina malmiga vehkida. Rääkige, kas ja kus võiks Tallinnast leida (kolmekohalise summa eest soovitavalt) korralikku paksupõhjalist katteta praepanni. St. mitte malm, teflon ega email? Teras äkki? |
|
Merilin Abikokk 2009-02-11 14:34:57 |
Ma pigem eelistan malmiga vehkimisele oma liigeseid säästa, tõsiselt.
Roccas käisime meiegi ja üritasime müüja eest varjata oma maani kukkunud lõuga pannide hinnasiltide nägemisel (1600 on ikka selge liig). No tõesti on hullumeelsus panni eest üle tuhande krooni maksta. Kvaliteetsed potid on poole odavamas hinnaklassis, samas kvaliteedis.
Matadoriga on kogemused olemas - väga hea pann - aga mitte päris see, mida sooviks.
Kasutada oleks vaja nii puupliidil, gaasil kui induktsioonil - keeruline... Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |