KOKKAME KOOS # 56: KÕRVITS ja kõrvitsatoidud

Marju
Abikokk
2011-11-18 09:34:49
Vürtsikad kõrvitsaküpsised tulid imehead! Kasutasin osaliselt täisterajahu ja panin mõnuga suhkrut ning kõrvitsaks oli muskaatkõrvits (ahjus küpsetatud ja püreestatud). Aitäh!
Silx
Abikokk
2011-11-18 09:52:49
Kookospiimaga kõrvitsasupp: Vabadust pildi halva kvaliteedi pärast. Mobiil ja pime ruum. :(

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Ristl
Kokaõpilane
2011-11-19 15:37:43
Kuidas te seda kõrvitsapüreed teete, mida saaks sügavkülmas säilitada? Sain kingiks 30-kilose kõrvitsa...

Ablas miisu.

Ilse
Abikokk
2011-11-19 17:21:17
Ristl:
Kuidas te seda kõrvitsapüreed teete, mida saaks sügavkülmas säilitada? Sain kingiks 30-kilose kõrvitsa...
http://siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com/2010/09/korvitsapuree-sailitamiseks.html

Ilse köögis

Zoozi
Abikokk
2011-11-19 19:12:29
Tegin täna väga maitsvat kõrvitsasuppi rannakarpidega.

Zoozi tegemised

h_s
Kokaõpilane
2011-11-23 13:01:53
Tegin eile teist korda kuulsaid (ja väga maitsvaid) kõrvitsaküpsiseid. Rosinad olid majapidamisest otsa saanud, neid ei pannud. Kaneeli asemel kasutasin piparkoogimaitseainet ja minu arvates tegi see kogu asja isegi veel maitsvamaks. Laps, kes harilikult küpsiseid eriti ei söö, pistis nahka vähemalt 10 tükki ja oleks võimalusel veelgi söönud :) Nii et jääb üle ainult rõõmustada, et pisem laps enam kõrvitsapüreed ei tarbi ja saab kõik ülejäänud sügavkülmas olevad varud antud küpsistesse panustada :) Et ma eelmisel korral oma küpsiste kujuga väga rahule ei jäänud (tulid liiga erineva suuruse ja kujuga), siis kasutasin sel korral nende tegemiseks tordipritsi. Muster valgus küll veidi välja, aga minu meelest jäid siiski päris kenad ja korrapärased.
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-11-24 08:57:50
Pille:
Kooskokkamise teema on aktiivne kuni novembri alguseni, mil võtame ette ühe küpsetamisprojekti. Auhinnad on sel korral kirjastuselt Tänapäev. Kõikide kooskokkajate-kaasalööjate vahel läheb jagamisele kolm toredat Gruusia köögi raamatut:
Märkamatult on novembri alguse mööda läinud ja lõpp lähedal. Kohe loosin välja kõrvitsakokkamise auhinnad! Püsige kuuldel!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-11-24 09:42:16
Pille:
Pille:
Kooskokkamise teema on aktiivne kuni novembri alguseni, mil võtame ette ühe küpsetamisprojekti. Auhinnad on sel korral kirjastuselt Tänapäev. Kõikide kooskokkajate-kaasalööjate vahel läheb jagamisele kolm toredat Gruusia köögi raamatut:
Märkamatult on novembri alguse mööda läinud ja lõpp lähedal. Kohe loosin välja kõrvitsakokkamise auhinnad! Püsige kuuldel!
Nii. Abiks oli taas Research Randomizer, kes 35 kooskokkaja seast aitas välja valida Laurentziuse ja Ilsu - lisaks saab ühe raamatu Jaanikaant, kes jälle oli kõige usinam kaasalööja (mina sain 18 (!!!) kaastööd, aga lõpus võis arvestus juba veidi sassi minna :)). Palju õnne kõikidele! Ilsu auhinnaraamatu saan võtta kaasa Hiina koolitusele. Laurentzius elab vist minuga samas kandis (saada mulle oma postiaadress, äkki saan millalgi ära tuua). Jaanikale pean vist raamatu taas posti panema, nii et soovin taas postiaadressi.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Abikokk
2011-11-24 19:48:33
Pille:
Pille:
Pille:
Kooskokkamise teema on aktiivne kuni novembri alguseni, mil võtame ette ühe küpsetamisprojekti. Auhinnad on sel korral kirjastuselt Tänapäev. Kõikide kooskokkajate-kaasalööjate vahel läheb jagamisele kolm toredat Gruusia köögi raamatut: http://tnp.ee/image/show?image_id=1205
Nii. Abiks oli taas Research Randomizer, kes 35 kooskokkaja seast aitas välja valida Laurentziuse ja Ilsu - lisaks saab ühe raamatu Jaanikaant, kes jälle oli kõige usinam kaasalööja (mina sain 18 (!!!) kaastööd, aga lõpus võis arvestus juba veidi sassi minna :)). Palju õnne kõikidele! Ilsu auhinnaraamatu saan võtta kaasa Hiina koolitusele. Laurentzius elab vist minuga samas kandis (saada mulle oma postiaadress, äkki saan millalgi ära tuua). Jaanikale pean vist raamatu taas posti panema, nii et soovin taas postiaadressi.
Oi kui vägev :) Mulle see Su abimees meeldib :) Aitäh ja tore on kui saaksid selle pühapäeval kaasa võtta.

Ilse köögis

Karolin
Abikokk
2011-11-28 13:10:33
Nujah, kooskokkamises ma ei jõudnudki osaleda, aga mis seal ikka. Ma olen üks nendest, kes kõrvitsast pole eriti muud kui tavalist ja igavat kõrvitsasalatit teinud, ilmselt ka sellepärast, et pere on nii pirtsakas ja pole erilised kõrvitsafännid. Siiski see aasta ühest suurest kõrvitsast tegime emaga päris palju purke seda kõrvitsasalatit. Veel aga päris paljust tegin püreest ja panin sügavkülma, et kui tahtmine midagi teha tuleb, hea võtta. Kuna need kõrvitsaküpsised osutusid siin nii populaarseks ja said pika kiidulaudu, proovisin ka siis eile lõpuks järgi. Tõesti, no niiii head! Mul jäid nad lihtsalt rohkem pehmete pätsikeste kui küpsiste moodi, oleks pidanud vist kauem ahjus hoidma. Maitse siiski väga mõnus. Osa tegin ilma rosinateta, sest vennad mul neid ei söö. Ja nemad sõid ka neid heameelega! Muidugi ei öelnud ma neile, et seal kõrvitsat ka sees on,muidu nad poleks seda puutunudki.. Veel tegin kõrvitsast juustukooki, paar sõbranat soovitasid ja ütlesid, et hästi hea on. Maitses mõnusalt ja siidiselt, juures hea kaneelimekk ja õhkõrn kõrvitsamaitse, tore värv ka. Üks kökats pilt kah viimasest väikesest tükikesest. Kadus päris kiirelt! Kui vennad esimese ampsu võtsid, ütlesid, et päris hea.. ja tõstsid tüki juurde. Nad nokkisid mu kallal, et mille jaoks ma seda püreed teen, vastik ja mõttetu.. Ise aga nad ei teagi ega saa aru, et kõrvitsat söövad ja kiidavad veel! Oi küll ma olen õnnelik, nii hea on tünga teha! :D
<< 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 >>