Kopraonu Kokaõpilane 2014-01-18 21:53:12 |
See peaks olema midagi nagu vale-murakamoos. Essentsi lisamisega saab kõike korraldada,aga kahest-kolmest komponendist uue maitse tekitamine see on minu eesmärk. Ausalt tunnistades saan ma kuidagi praemunaga ise hakkama,aga tellijate soovil tuleb minul elukaaslase köögitoimkonnale need retseptide algused välja ajada-küll nemad siis kohendavad neid oma käe järgi. Eks peame leidma põhiliselt sellise valiku mida ise kasvatame-või siis mõne üksiku maitseaine sisse ostma-aga mahedana. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-01-19 13:58:43 |
Kopraonu:
Vale-murakamoosi teen isegi, kuigi sel on pigem visuaalne pool sarnane, kui maitse. Ananassimaitselisest kõrvitsahoidisest pole kahjuks kuulnudki. Uurin!
See peaks olema midagi nagu vale-murakamoos. Essentsi lisamisega saab kõike korraldada,aga kahest-kolmest komponendist uue maitse tekitamine see on minu eesmärk. Ausalt tunnistades saan ma kuidagi praemunaga ise hakkama,aga tellijate soovil tuleb minul elukaaslase köögitoimkonnale need retseptide algused välja ajada-küll nemad siis kohendavad neid oma käe järgi. Eks peame leidma põhiliselt sellise valiku mida ise kasvatame-või siis mõne üksiku maitseaine sisse ostma-aga mahedana. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-01-19 16:42:21 |
Pille:
Kopraonu, ma Nami-Nami FB lehel uurisin ka (vt siia). Pärast refereerin!
Kopraonu:
Vale-murakamoosi teen isegi, kuigi sel on pigem visuaalne pool sarnane, kui maitse. Ananassimaitselisest kõrvitsahoidisest pole kahjuks kuulnudki. Uurin! See peaks olema midagi nagu vale-murakamoos. Essentsi lisamisega saab kõike korraldada,aga kahest-kolmest komponendist uue maitse tekitamine see on minu eesmärk. Ausalt tunnistades saan ma kuidagi praemunaga ise hakkama,aga tellijate soovil tuleb minul elukaaslase köögitoimkonnale need retseptide algused välja ajada-küll nemad siis kohendavad neid oma käe järgi. Eks peame leidma põhiliselt sellise valiku mida ise kasvatame-või siis mõne üksiku maitseaine sisse ostma-aga mahedana. |
|
Silx Abikokk 2014-02-04 16:56:02 |
Ma viimasel ajal röstin ühtelugu kõrvitsat muu söögi kõrvale salatiks:
muskaatkõrvits tükkideks, pealse soola ja pipart ja rosmariinipuru ja tšillipuru. Ülihää! Hea on ka värske tšilli ja rosmariiniga, aga kõlbab ka kuivatatud versioon. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-02-27 10:58:13 |
Pille:
Siin valik vastuseid:
Nadia Kasjanenko: "Küsin õhtul ämma käest, tema teeb sellist "kompotti" igal suvel. Aga venekeelsed blogid väidavad, et 1 kilo kõrvitsa kohta tuleb lisada 1 sidruni mahla."
Piia Ilves: "Kommentaarides on mainitud kuidas saada ananassimaitseliseks http://kokkama.blogspot.com/2010/08/suvikorvitsamoos.html"
Külli Gailit: "Olen söönud ananassikompotti, ms tehtud kõrvitsast ja maitsestatud ananassiessntsiga. Väga hea oli ja pettis täielikult ära ... Retsepti ei tea aga tahaks teada küll ja tegelikult pole ananassi essentsi müügil ka näinud et oleks ise saanud katsetada"
Nami-Nami retseptikogu: "Piia, väga põnev!
Nelly siis kirjutas nii: "Panin suvikõrvitsa kihiti astelpajudega purki, peale keev suhkrusiirup ja ööseks teki alla sooja. Pole veel maitsenud, aga pidid ananassi maitsega jääma.""
Piret Eek: "Koguseid ei tea,aga lisatakse tükeldatud ebaküdooniaid."
Anneli Kütt: "Minu ema tegi minu lapsepõlves just sedasi kõrvitsaid. Ja need on ka ainsad kõrvitsad, mida ma tõesti söön. Ilma nelgita. Ananassi essentsi ja sidrunhappe või sidruni mahlaga."
Birgit Neider: "Ma ka seda ananassiessentsiga marineeritud kõrvitsa varianti proovinud. Petab tõesti ära. Kahjuks ka ei ole vaadanud-otsinud, kas-kust ananassiessentsi saab. Teha muidu nii, et nn klassikalisel viisil marineeritud kõrvitsa marinaaadile essentsi lisada tunde järgi.."
Nami-Nami retseptikogu: "Otsija otsis pigem sellist varianti, kus ananassimaitse annab miski muu. Näiteks tõi vale-murakamoosi, mis keedetakse porganditest ja tikritest.
Ma polegi ananassiessentsi näinud. Võib-olla saaks ananassimahla ja kõrvitsakuubikutega midagi sellist teha.. "
Birgit Neider: "Netist otsides leiab, et ka punase sõstra mahlaga tehes jääb kõrvitsasalat ananassimaitseline.. täpsemaid retsepte kahjuks ei leia"
Pille Ambur: "ananassiessentsi saab näiteks sellelt lehelt http://koogimeister.ee/category.php?id_category=16. Aga tõesti ebaküdooniaga saab ka imeliselt hea maitsega salati."
Gerli Teedla: "õunamahla sees keetes tuleb ananassimaitse kõrvitsale. muud maitseained samad mis tavalisele mar. kõrvitsale pannakse"
Nadia Kasjanenko: "Valetasin: ämm teeb mitte kõrvitsat vaid kabatšokki, keedab seda natuke ananassimahlas, lisab suhkrut ja paneb purkidesse."
Aivi Osman Ananassiessentsi saab Tallinnas Piprapoest ka
January 20 at 8:35am · Unlike · 1
Nami-Nami retseptikogu: "Nadia, sellest on abi ikka, mulle tuli endalegi see ananassimahla kasutamise mõte. Tore lugeda, et nii tehaksegi - ja kui saab kabatšokist ja suvikõrvitsast, siis saab ehk ka tavalisest kõrvitsast!"
Marika Keder: "arvan see ananassimaitseline hoidis võib olla meie Palsi talu toodang. Meil on oma mahetalu setomaa veere peal.
Minu elukaaslane on prantslane Joel Kuhlmann ja me oleme kahekesti loonud gurmee-käsitöö mooside sarja, kuhu kuulub ka selline hoidis. Jõulu...See More"
Saaremaa Koduleib ja kohvik: "vaadake ka Epi talu hoidised , see asub Saaremaal ja Inge Uulits teeb seda!"
Nami-Nami retseptikogu: "Marika, võimalik, annan info edasi. Kuigi tundub, et ananassimaitselist kõrvitsat teevad päris paljud ja erinevalt.
Saaremaa Koduleib ja kohvik - kas soovitad proovida mingit konkreetset Epi talu hoidist?"
Pille:
Kopraonu, ma Nami-Nami FB lehel uurisin ka (vt siia). Pärast refereerin!Kopraonu:
Vale-murakamoosi teen isegi, kuigi sel on pigem visuaalne pool sarnane, kui maitse. Ananassimaitselisest kõrvitsahoidisest pole kahjuks kuulnudki. Uurin! See peaks olema midagi nagu vale-murakamoos. Essentsi lisamisega saab kõike korraldada,aga kahest-kolmest komponendist uue maitse tekitamine see on minu eesmärk. Ausalt tunnistades saan ma kuidagi praemunaga ise hakkama,aga tellijate soovil tuleb minul elukaaslase köögitoimkonnale need retseptide algused välja ajada-küll nemad siis kohendavad neid oma käe järgi. Eks peame leidma põhiliselt sellise valiku mida ise kasvatame-või siis mõne üksiku maitseaine sisse ostma-aga mahedana. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-09-09 19:11:46 |
Lia Virkus ja Pille Enden on andud välja uue ja asjaliku kokaraamatu kõrvitsatoitudest: Vähenõudlikes tingimustes suvi läbi omasoodu kasvanud kõrvitsatel valmivad sügiseks suured, pontsakad ja tervislikud viljad, mida süües pole vaja muretseda liigsete kalorite pärast. Oma maheda maitse ja parajalt mahlase konsistentsiga on kõrvits ideaalne koostisosa nii salatites, suppides kui vormiroogades, hoidistest rääkimata. Pettuma ei pea ka magusasõbrad - kõrvitsast saab nii maitsvat saia kui kooki. Seega pole midagi imestada, et kõrvitsatoidud muutuvad iga aastaga üha menukamaks! Minule jäid kohe silma näiteks kõrvitsašnitslid, kookose-kõrvitsasupp, ahjukõrvitsavorm küüslaugu ja juustuga, kõrvitsa-kikerhernekotletid, muskaatkõrvitsa-kohupiimakook jpm. Tegemist on "100 rooga" sõsarsarja "100 rooga mini" kümnenda raamatuga, mille andis välja Ajakirjade Kirjastus. 15. oktoobril 2014 loosin siinsamas kõrvitsatoitude teemas välja KOLM EKSEMPLARI antud raamatust!!! (Raudvara, aidake mul siis seda meeles pidada :)) | |
Silx Abikokk 2014-09-10 10:34:46 |
Ohoo.. Põnev.. Ma pean oma kõrvitsahullusega pisut veel ootama.. sest mu muskaadikesed veel paisuvad:
Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Rebane Abikokk 2014-09-10 18:41:34 |
mm, kui ahvatlev!
Otsisin jääkapist viimase eelmise aasta kõrvitsapüree välja ja tegin täna siinsete poppide küpsiste eeskujul kõrvitsapätsikesi: poole jahu asemel panin kaerakliisid, ilma rosinateta (otsa olid saanud) ja lisasin ka 1 tl ingveripulbrit. Sain 20 pätsikest. Ahjus 20 min ja väga maitsvad said! :)
Jazzino. teen. naudin. |
|
Kokkamas95 Abikokk 2014-09-12 12:20:33 |
Riisi-kõrvitsapuder Kõrvitsa-piimasupp Krõbeda kattega kõrvitsavorm Kõrvitsapüreesupp singiga | |
Rebane Abikokk 2014-09-16 01:55:39 |
Kapivarud ammendatud, avasin värske kõrvitsa hooaja
Lihtsa kõrvitsamüsliga
Segasin omavahel veidi vedela meega segatud sulavõid, kõrvitsapüreed, suhkrut, kaneeli ja täistera kaerahelbeid. Plaadile ja ahjus krõbedaks! Seekord sai lihtne müsli, ilma sadade seemnete ja pähkliteta.
Jazzino. teen. naudin. |
|
<< < 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 > >> |