Veronika Abikokk 2011-11-15 10:13:06 |
Kuna sain käpad taha aetud ühele kõrvitsale, siis on meil kodus kõrvitsatoidud olnud tugevas ülekaalus. Eile hommikuks tegin kõrvitsa putru mannaga. Õhtusöögiks oli patuselt hea kõrvitsavorm ning magustoiduks veel kõrvitsaküpsised. Kõik sai heakskiidu osaliseks! | |
Cousinella Kokaõpilane 2011-11-15 14:48:28 |
Tegin eile risottot kõrvitsa ja kukeseentega. Päris maitsev sai!
http://cousinella.blogspot.com/2011/11/risotto-korvitsa-ja-kukeseentega.html http://cousinella.blogspot.com/ |
|
Martiina Abikokk 2011-11-15 16:12:37 |
Mina tegin täna kõrvitsagnocchisid. See oli mu elu esimene gnocchitegu ja ega ma endaga väga rahule ei jäänud. Mass oli minu arvates liialt pehme, ilusti vormida ei saanud, pigem tegin "pätsikesi" (seal allpool pildil on ausõna kõige-kõige ilusam gnocchi, teised nägid palju jubedamad välja :D). Aga maitsesid gnocchid hästi, olid mõnusad õhulised. Lõunaks tegin endale gnocchisid lihtsalt küüslaugupulbriga maitsestatud võiga ja praetud sibulatega, õhtuks on plaanis puravikukastmega. Ehk postitan jutu millalgi blogisse kah... | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-11-16 12:44:49 |
Pille:
Kusjuures see retseptide jagamine on tänamatu töö. Täna jäeti küpsiste juurde selline kommentaar:
Autor: uffa Kuupäev: 2011-11-16 09:24:40
Kommentaar:
no nüüd läksin küll alt... ei tea, kas sai liiga palju kõrvitsat ja vähe jahu või need lihtsalt pole minu maitsele küpsised, aga need nätsked lätakad on ikka üsna jälgid...:S nagu pannkoogid, ainult et suht maitsetud ka. ilmselt on kõrvitsa kaalumine ikkagi üsn aoluline:) või siis on need tiba ülekiidetud;)
:O :( :)
ErleS:
:D :D :DLisaks olen korduvalt teinud veel präänikuid. Avastasin, et nendega on lihtne ka oma kõrvitsavarusid vähemaks kaubelda - küpsetasin hommikul portsu präänikuid tööle kaasa, käisin toast tuppa ja pakkusin nii präänikuid kui kõrvitsaid :) Koheselt õnnestus saada tellimus 6-le kõrvitsale :) |
|
Silja Abikokk 2011-11-16 12:49:49 |
Pille:
Uskumatu kui ei suudeta oma viga tunnistada (ilmselt on kõrvitsa kaalumine ikkagi üsn aoluline) ja kirjutatakse negatiivne komm arvates, et küpsised valmivad ka äkki iseenesest- et viskad aga soovituslikud komponendid potti ja ongi olemas. Retseptide olemus ongi anda edasi ju täpseid vahekordi, et saavutada konkreetne tulemus. Hämmastav - mul vajs lõug maani imestusest.
Pille:
Kusjuures see retseptide jagamine on tänamatu töö. Täna jäeti küpsiste juurde selline kommentaar:
Autor: uffa Kuupäev: 2011-11-16 09:24:40
Kommentaar:
no nüüd läksin küll alt... ei tea, kas sai liiga palju kõrvitsat ja vähe jahu või need lihtsalt pole minu maitsele küpsised, aga need nätsked lätakad on ikka üsna jälgid...:S nagu pannkoogid, ainult et suht maitsetud ka. ilmselt on kõrvitsa kaalumine ikkagi üsn aoluline:) või siis on need tiba ülekiidetud;)
:O :( :)ErleS:
:D :D :DLisaks olen korduvalt teinud veel präänikuid. Avastasin, et nendega on lihtne ka oma kõrvitsavarusid vähemaks kaubelda - küpsetasin hommikul portsu präänikuid tööle kaasa, käisin toast tuppa ja pakkusin nii präänikuid kui kõrvitsaid :) Koheselt õnnestus saada tellimus 6-le kõrvitsale :) |
|
ErleS Abikokk 2011-11-16 13:09:50 |
Tegelt mul endal juhtus ka sarnane lugu, aga olen täiesti kindel, et see kommentaar ei ole minuga seotud :D Kiitsin sõbrannale mõned nädalad tagasi neid samu küpsiseid ja pakkusin kõrvitsat. Kuna mul oli üks muhklike käärudega muskaatkõrvits just lahti lõigatud, lõikasin talle sealt samast ühe laiema sektori ja andsin kaasa. Hiljem ta rääkis, et tal olid ka küpsised täiesti laiali vajunud ja keskelt lödid olnud ning süüa ei kõlvanud. Siis selgus muidugi, et ta oli KOGU minu poolt antud kõrvitsatüki ühe portsu taigna sisse pannud. Eks ma siis ise taipasin ka, et kuna ta on kokkamises ja küpsetamises üsna võhik ja ilmselt tal puuduvad kodus ka mõõdunõud, kaalust rääkimata, oleksin pidanud ise olukorda ette nägema ja õpetussõnad kaasa andma :) Aga ta sai ise probleemist aru, ei olnud retsepti peale pahane ja on minu käest saanud juba tahedamaid küpsiseid proovida, seega julgen lubada, et tänane kommentaar ei ole kuidagi minu juhtumiga seotud :D | |
Tiina Abikokk 2011-11-16 21:34:36 |
Ma olen neid küpsiseid korduvalt teinud (ja julgen võtta au nende esmaavastamise eest nami-namist ;)) ja on ka mul juhtunud, et pole eriti head tulnud. Suhkru kogust nt ei tohi liiga palju vähendada, tuleb maitsetu ja mina küpsetan alati kauem kui 12-15 min, et nätsked ei jääks. Mulle üldse meeldivad krõbedamad küpsised.
Aga maitsed ongi ju erinevad. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Liilia Abikokk 2011-11-17 10:07:11 |
minu meelest on need ka superhead küpsised! olen asendanud osa jahu täisterajahuga ja fariinsuhkru asemel kasutanud tavalist valget ja alati on head. Olen neid sel sügisel vits oma 10 korda teinud ;) kui kõrvitsapüree on vedel saanud, siis tuleb lihtsalt jahu veidi rohkem panna ;) | |
Ilse Abikokk 2011-11-17 10:19:34 |
Rosee-kõrvitsamarmelaad, oli minu jaoks üllatus:) Maitseb suurepäraselt. Võibolla seepärast, et mulle maitseb apelsinimarmelaad. Retsept on siin: http://ilse.riiul.com/2011/11/rosee-korvitsamarmelaad/ | |
Liisi Abikokk 2011-11-17 21:53:43 |
Väga maitsev kõrvitsarisoto kukeseentega | |
<< < 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 > >> |