Poolfabrikaatide (sh paki- ja purgitoidud) kasutamine köögis

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2008-11-10 14:53:54
Stardust:
Leidsin hiljuti enda jaoks väga meeldiva poolfabrikaadi - külmutatud kalkunifileepulgad. Parakud olen neid siiani ainult ühes kohas müügil näinud (Kaupmehe hulgilaos); tootjaks on keegi Saga ja pakis on 500 grammi. Aga tõepoolest väga maitsvad on. Müüakse veel kuskil?
Minuarust olid need päris jubedad, kui muidugi jutt käib sellestsamast tootest, aga vist on midagi sellist müügil Rimis, näiteks. Linnu tee Rimis on need samas külmkastis, kus ühes otsas on friikartulid ja teisel pool külmanud lihad.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Katja
Postitusi: 386
Abikokk
2008-11-10 15:25:22
mina kasutan aeg-ajalt Marsan'i vaniljekastet.. (seda pulbrit, mis tuleb piimaga segada).. tean, et päris vanilje vastu see ei saa aga päris vaniljet on väga raske leida.. ja hiljuti tõi ema Helsingist sama firma tiramisu-kreemipulbri kaasa - katsetanud veel pole aga varsti läheb loosi.

http://koogel-moogel.blogspot.com

Täpik
Postitusi: 243
Abikokk
2008-11-10 17:00:37
Kardemon:
Aurora:
/../. Peamiselt neid, mis ise valmistatud - külmutatud köögiviljad (herned, beebiporgandid, lillkapsas jm),/.../
ma olin aru saanud, et beebiporgandid tehakse suurtest porganditest, mis müügiks ei kõlba... et treitakse kuidagi väikesteks.... kas sa Aurora teedki kuidagi ise neid väikeseid või on ikkagi olemas lausa selline sort???
On sort olemas, kus porgand kasvab selliseks tillukeseks nublikuks. Tartu kandis on korralikud aiapoed välja suretatud ja seemnevalik nadiks jäänud. Muidu täitsa kasvas meie kliimas ka. Jänesed ja kitsed igatahes oskasid neist lugu pidada ehk kõigepealt tuustiti ikka beebiporgandites, enne kui suurtes säilituse omades. :P
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-11-10 17:33:17
Täpik:
Kardemon:
Aurora:
/../. Peamiselt neid, mis ise valmistatud - külmutatud köögiviljad (herned, beebiporgandid, lillkapsas jm),/.../
ma olin aru saanud, et beebiporgandid tehakse suurtest porganditest, mis müügiks ei kõlba... et treitakse kuidagi väikesteks.... kas sa Aurora teedki kuidagi ise neid väikeseid või on ikkagi olemas lausa selline sort???
On sort olemas, kus porgand kasvab selliseks tillukeseks nublikuks. Tartu kandis on korralikud aiapoed välja suretatud ja seemnevalik nadiks jäänud. Muidu täitsa kasvas meie kliimas ka. Jänesed ja kitsed igatahes oskasid neist lugu pidada ehk kõigepealt tuustiti ikka beebiporgandites, enne kui suurtes säilituse omades. :P
No need kaupluste "beebikartulid" on treitud sellisteks. Neil pole mingit pistmist beebiporganditega (= tillukesed ja veel õblukesed porgandid) ega nn ehtsate pariisi porganditega (fotol paremat kätt): Foto: Telegraph.co.uk

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pinnu
Postitusi: 102
Abikokk
2008-11-12 18:30:05
Mina tarvitan kodus kalakonserve, vahel ka lihakonserve (et kui muud leivale panna pole, siis lõikan viilaka ja ongi olemas ;)), ketšupit, mehele maitseb majonees, puuviljakonserve, pitsapõhjapulbrit ja vahel ka Juubeli pulbrit (kohupiimaga kihiti ja marju vahele, väga hea ja lihtne), Mõnikord ka mingeid lihatooteid (nt. sardell või kotlet (kohalikud sööklatädid teevad väga häid) ja seljankapõhja (meil siin üks tore pood, mis seda valmistabja müüb). Kiirnuudleid ja purgisuppe ei tarvita. Ja külmutatud kalkunipulgad maitsevad meie perele ka. Külmutatud juurvilju ostan samuti, kuna kohaliku poe valik on enamus aega alla igasugust arvestust.
pk
Postitusi: 60
Kokaõpilane
2008-11-27 09:36:40
Tõin ka huvipärast neid kalkunipulki... sellised veidi "koiba" meenutava kujuga, üks ots jäme? Maitsetugevdaja või pagan teab mille mekk käis üle, midagi burksi laadset meenutas. Hea igatahes polnud. Noh, rohkem küll koju ei too. Poolfabrikaate vahel kasutan küll. Purgisuppe miskipärast ei salli, aga näiteks külmutatud juurviljad on tõesti tihti mugavamad, kui nüüd ise kõike hakkima hakata. Üks lemmikutest on Maahärra Mehhiko pada. Puljongit ka paratamatult ise ei tee alati, seni olen kasutanud tavalist kuubikut väiksses koguses, aga pean plaani ka seda fondi-asja uurida. Koogi- ja pitsajahud on ka mugavad ja ei ole täheldanud, et maitseomadused oluliselt kannataks. Eriti laiskadeks puhkudeks on super ka poe-lehttaigen.
MB
Postitusi: 19
Kokaõpilane
2008-12-04 17:08:22
Mina sain maitseainesegude sarjast meeldiva üllatuse osaliseks. Tahtsin midagi krehvtist aga lihtsasti valmistatavat ja meelde tuli tom kha aga kuna olin juba poes ja retsept mul küll peas pole, leidsin endalegi ootamatult maitseainete riiulit sirvides santa maria tom kha segu. Ma pole küll mingi tai köögi spets aga minu jaoks maitses see asi, mis ma selle segu abil kokku keetsin täitsa nii. Mees, kes on meil hirmus peps alati ka kiitis. ja jube kiirelt sai valmis. Ostsin nüüd täitsa mitu pakki koju valmis. Muudest asjadest tarbime pelmeene, aegajalt kui väga kiire on siis külmutatud juurvilju, spinatit, lehttainast ja Salvesti hernesupp on meil suviti maal ikka ülepäeva lõuna ajal menüüs - õnneks on meil ka kõik, alates 2 a kuni vanuriteni välja suured hernesupi sõbrad. Suvel, kui aias nii palju askeldamist tuleb lõuna nii kiirelt kätte, et siis on kõigil juba suurest töötegemisest hundipilk ja nii see purgisupp jälle käiku lähebki. Ahjaa, ja siin juba jutuks olnud herbamare soolata puljong ka mul kasutusel.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >