Pille Nami-Nami peakokk 2008-04-08 21:47:01 |
Thredahlia:
Kui täna pelmeenivormi tegemise isu peale tuli, siis haarasin poes just nende siberi pelmeenide järele :/
Just-just, pelmeene ka kogu aeg ise teha ei viitsi, siis saab pakk Siberi pelmeene ikka korvi visatud. |
|
Proua Simpson Abikokk 2008-05-12 11:48:17 |
Mul pole ka midagi selle vastu, kui oma elu paari valitud valmistootega lihtsamaks teha, aga minu jaoks on määravad kaks asja: maitse ja lisandid. Kui asi ei maitse, on ta ostunimekirjast maas ja kui toode koosnebki säilitusainetest ja lisanditest, siis on ta ostunimekirjas maas. Näiteks poes müüdavatest makspasteetidest on nii võimalik osta vist ainult ühte-kahte. (Kahjuks ei mäleta praegu tootja nimesid). Ma ei kokka sellepärast, et kõike ise teha, vaid sellepärast, et mulle meeldib hästi ja tervislikult süüa. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-25 12:29:02 |
Seoses külmsuppide kooskokkamise teemaga olen viimase nädala-kahe jooksul proovinud ära nii Salvesti kui ka Felixi peedikülmsupid. Kumbki elevust ei tekitanud :( Salvesti oma oli veel enam-vähem, Felixi oma oli kuidagi kahtlaselt püdel ja kumbki meist ei suutnud üle lusikatäie-kahe manustada. Kumbagi purgisuppi uuesti ei ostaks.. (Lihtsalt hädaldan, eksole :)) | |
Sussukas Abikokk 2008-07-25 13:28:47 |
Meie kasutame päris palju. Eriti suve hooajal, kui õues nii-nii palju teha ja aega pole pliita ees vaaritada. Enamus lemmikuid on suppe. Ja alati peab laste jaoks olema kodus paar pakki tordipulbreid. Nii saavad lapsed kiirelt kooki teha, kui mind ennast kodus pole. Kiiremateks aegadeks on alati sügavkülmas ka külmutatud juurikaid ja pakk friikartuleid.
Üldiselt leian ka, et päris nullist pole alati mõtet alustada. No ja muidugi puljongikuubikud. Eelistan küll mahesid, aga meie poes neid pole ja tuleb mõnikord ka tavalisest teha. Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Aurora Abikokk 2008-07-25 15:13:58 |
Poolfabrikaate praktiliselt ei osta ja kasutan vähe. Peamiselt neid, mis ise valmistatud - külmutatud köögiviljad (herned, beebiporgandid, lillkapsas jm), letšod, ketšupid. Puljongipulbri ostan, samuti tuunikalakonservid, oliivid. Naljakaid konserve või hoidiseid toon alati reisidelt kaasa. | |
Tullia Abikokk 2008-07-25 15:21:37 |
Purgisuppe olen oma elus paar korda varem söönud. Nüüd puhkuse ajal proovisme Salvesti seljankat ja frikadellisuppi. Seljankal polnud vigagi, frikadelli oma ei kõlvanud kuskile. Juubeli tordipulber on ühe mu lemmikkoogi komponent, nii et ikka ostan aeg-ajalt. Mahedat puljongipulbrit kasutan ka, kuid mitte väga sageli. Vajadusel ostan ka kompotte-konserve. Mõned korrad aastas tabab mind pelmeeniisu, siis ostan ka neid poest. | |
Kardemon Abikokk 2008-07-25 16:30:22 |
Aurora:
ma olin aru saanud, et beebiporgandid tehakse suurtest porganditest, mis müügiks ei kõlba... et treitakse kuidagi väikesteks.... kas sa Aurora teedki kuidagi ise neid väikeseid või on ikkagi olemas lausa selline sort??? /../. Peamiselt neid, mis ise valmistatud - külmutatud köögiviljad (herned, beebiporgandid, lillkapsas jm),/.../ http://kardemon.blogspot.com |
|
Aurora Abikokk 2008-07-25 16:39:08 |
Mina nimetan beebiporganditeks neid väikseid porgandipoegi, mis ma peenrast harvendamisel välja viskan (sellised natuke peenemad kui pisike sõrm). Pesen nad puhtaks, paariks minutiks keevasse vette ja sügavkülma. Nad on võrratumalt magusamad kui täiskasvanud porgandid | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-25 16:46:34 |
Kardemon:
Need paksud ponksud beebiporgandid on tõesti "treitud" tavalistest porganditest. USAs ja UKs väga levinud ja populaarne müügiartikkel. Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis olen ka meie müügilettidel märganud..
ma olin aru saanud, et beebiporgandid tehakse suurtest porganditest, mis müügiks ei kõlba... et treitakse kuidagi väikesteks.... kas sa Aurora teedki kuidagi ise neid väikeseid või on ikkagi olemas lausa selline sort??? |
|
Zapxpxau Abikokk 2008-07-25 18:53:52 |
Pille:
Muuseas mul on aias just valmimas üks miniatuurne ponks porgandisort, seemned Venemaa päritolu vist, nimeks lihtsalt "Pariisi Ümmargune". Pikkust on ca. 2 - 2,5cm ja laiust pea samapalju. Need ei ole küll päris Pariisi porgandid ega beebiporgandid, aga mõnusad siiski.
Kardemon:
Need paksud ponksud beebiporgandid on tõesti "treitud" tavalistest porganditest. USAs ja UKs väga levinud ja populaarne müügiartikkel. Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis olen ka meie müügilettidel märganud..ma olin aru saanud, et beebiporgandid tehakse suurtest porganditest, mis müügiks ei kõlba... et treitakse kuidagi väikesteks.... kas sa Aurora teedki kuidagi ise neid väikeseid või on ikkagi olemas lausa selline sort??? |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |