Ullike Abikokk 2009-04-23 19:24:53 |
Pavlovat olen teinud juba aastast 95 vist. Igastahes pärast esimest külaskäiku sveamaale. Minu retsept on
3 munavalget
2 dl suhkrut (ise teen küll ammu juba poole vähemaga)
1 tl lauaäädikat
1 tl vanilisuhkrut
3 tl maisitärklist
madalal kuumusel 50 -60 min.
Peale panen vahukoort - suvel vaarikate, talvel kompotivirsikutega. Nämm!
Kogemusele toetudes pean ütlema, et ehkki tegija ja ahi sama - siis kook ei pruugi sugugi igakord samasugune välja tulla (ehk on sellel vene kirjanikul õigus kes lõi mingi teooria naiste kuupuhastusest ja küpsetamisest?). Igastahes on see minu firmakook olnud juba aastaid ja nagu püsikülalised ütlevad - kook võib tulla välja halvemini või paremini, aga maitseb alati oivaliselt. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Nipitiri Abikokk 2009-04-24 10:58:32 |
Pille:
Ma tegin ka viimati topeltkogustega ja lõpus mõtlesin, et hädasti oleks ikka võimsamat miksrit koju vaja... Alla, see on seesama Nigella Pavlova retsept, lihtsalt topeltkogustega. |
|
Vandiste Abikokk 2009-04-24 15:48:09 |
Ullike:
Vanarahva juttude järgi ei tohtinud naine, kel oli kuupuhastus leiba teha - tegu ei tulnud siis välja. Nii et võib küll mingi seos olla. Kogemusele toetudes pean ütlema, et ehkki tegija ja ahi sama - siis kook ei pruugi sugugi igakord samasugune välja tulla (ehk on sellel vene kirjanikul õigus kes lõi mingi teooria naiste kuupuhastusest ja küpsetamisest?). |
|
Saunakas Kokaõpilane 2009-05-10 15:42:47 |
Ka minul lõpuks ära proovitud. tegin Nigella retsepti järgi, ainult kartulitärklise ja tavalise äädikaga (muud polnud kodus). Kuna mul on gaasiahi, siis kartsin väheke küpsemist, aga tuli päris ilus. Ääred tegin kõrgemad ja koogi läbimõõt tuli 35 cm (nii suurelt kui mahtus). Oli ahjus ca 60 min. Peale läks vahukoor lahja kohupiimaga vahustatult (sinna suhkurt imevähe ja natuke sidrunihapet). | |
Kirsike Abikokk 2009-05-11 16:53:38 |
Minu esimene Pavlova läks ka tegelikult aiataha, seest ei küpsenud läbi ja paberilt ei tulnud lahti ja pisarad tulid peale. Ahjus oli pea 2 tundi ja koputades oli täitsa kõva, aga ikkagi jäi tooreks. Aga maitses imeliselt :) Retsept oli Nami-nami Pavlova, ainult vähendatud kogustega. | |
Käkimeister Kokaõpilane 2009-06-10 11:10:44 |
Mina võitlen oma Pavlovaga siiamaani, veel pole võita õnnestunud. Kolm või neli korda olen vist katsetanud juba. Mul nimelt ei õnnestugi tekitada ümber seda krõbedat kihti. Vahukommi osa on küll õige aga lõigata ja serveerida seda kooki küll eriti ei saa. Temperatuuri olen järjest madalamaks pannud, sest juba 15 min läheb pruuniks. Kirjutan siia ühe rodu küsimusi, kui mõnelegi neist vastuse saaksin, oleks juba väga hea. Kas kiires pruuninemises on süüdi fruktoos? (suhkruga teha ei saa) Kas ahi peab küpsetama ülevalt, alt või mõlemalt poolt? Või pole see oluline? Kas fruktoosiga üldse lähebki besee krõbedaks? Peaksin äkki äädika ja tärklise ära jätma? Kasutan kartulitärklist, kas see muudab midagi? Erinevates retseptides vahustatakse munavalge lõpuni, või jäetakse pehmemaks. Mis sellest oleneb? Oeh! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-06-10 11:27:17 |
Käkimeister:
Ma proovin :)
[2quote]Kas kiires pruuninemises on süüdi fruktoos? (suhkruga teha ei saa)
[,,,]Kas fruktoosiga üldse lähebki besee krõbedaks?[/quote]
Võimalik. Ja see võib olla ka krõbeduse puudumise peasüüdlane. See allikas väidab, et fruktoos ja toorsuhkur ei kõlba pavlova /besee/ valmistamiseks.
[3quote]Kasutan kartulitärklist, kas see muudab midagi?[/quote]
Siin ei tohiks vahet olla. Mina olen maisitärklisega teinud, aga nii mõnedki nami-namikate pavlovad valmisid kartulitärklisega.
[4quote]Peaksin äkki äädika ja tärklise ära jätma?[/quote]
Beseetorti saaksid kindlasti ka ilma teha, kuigi pavlovale iseloomuliku vahukommisuse annab just see äädika ja tärklise lisamine. Sinu puhul on muidugi lisaprobleemiks see, et Sa ei saa suhkrut kasutada.
[5quote]Erinevates retseptides vahustatakse munavalge lõpuni, või jäetakse pehmemaks. Mis sellest oleneb?[/quote]
Mina pole näinud retsepti, kus munavalge pehmeks jäetakse. Besee tegemisel vahustatakse munavalge tugevaks vahuks, siis lisatakse suhkur ja vahustatakse, kuni suhkur on lahustunud ja munavalgemass kuju hoiab (see "keeran kausi pahupidi ja vaatan, et munavalge ei vajuks pähe" trikk). Kui munavalgemass pehmeks jätta, siis ei hoia see küpsemisel ju kuju ja valmis küpsetisel pole ei nägu ega tegu.
Samas ei tohiks ka üle vahustada!!
Leidsin sellise retsepti:
PAVLOVA - The Sugar Free, Nil Cholesterol and No Fat Dessert Recipe
Serves 12 - Preferably use pavlova same day as baking.
From "The Children's SUGAR FREE COOKBOOK for Diabetics", Royal Alexandra Hospital For Children, Sydney, Australia.
5 medium egg whites
1 tspn. cream of tartar
2 tbsp. skim miik powder
2 tspns. sweetener - heat resistant, like Splenda.
1. Whisk egg whites lightly with electric Mixer on the lowest speed.
2. Sprinkle in cream of tartar and continue to beat on next speed until mixture forms peaks.
3. Add skim milk powder and sweetener, a teaspoon at a time, until mixture is stiff.
4. Spread onto a lightly greased pavlova tray, making sure the outer edge is slightly higher than the centre, to allow it to be filled after cooling.
5. Cook in a slow oven for 30 minutes, or until the meringue has a slight crispness to it.
6. Turn off oven and leave pavlova in oven until it cools and dries out.
Anna teada, kui oleks vaja ära tõlkida. (tbsp - supilusikatäis, tspns - teelusikatäis)
Mina võitlen oma Pavlovaga siiamaani, veel pole võita õnnestunud. Kolm või neli korda olen vist katsetanud juba. Mul nimelt ei õnnestugi tekitada ümber seda krõbedat kihti. Vahukommi osa on küll õige aga lõigata ja serveerida seda kooki küll eriti ei saa. Temperatuuri olen järjest madalamaks pannud, sest juba 15 min läheb pruuniks. Kirjutan siia ühe rodu küsimusi, kui mõnelegi neist vastuse saaksin, oleks juba väga hea. |
|
Käkimeister Kokaõpilane 2009-06-10 14:15:55 |
Aitähh. Suhkruasendajad pole vist küll ka lubatud, proovin ära, kui asja ei saa, tõstan oma Pavlova lihtsalt mõne teise koogi peale katteks. | |
Doora Kokaõpilane 2009-06-18 18:47:25 |
No mina olen pavlova tegemisel igatahes käpard, mis käpard. Esimesel korral kui untsu läks arvasin, et noh kui valesti siis uuesti. Teine katsetus tuli samasugune. Minul ei küpse ahjus pavlova ära vaid kõrbeb ära!!! Lugesin erineveid retsepte ja õpetusi. Ei midagi. Kui ennast natuke kogunud olen katsetan uuesti. http://doora-doora.blogspot.com/ |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-06-18 18:48:54 |
Doora:
Doora, mis režiimil küpsetad ja kas ahju temperatuuri on kontrollitud? Väga paljud ahjud luiskavad nii, et suu suitseb ja Pavlova kõrbeb!!!
No mina olen pavlova tegemisel igatahes käpard, mis käpard. Esimesel korral kui untsu läks arvasin, et noh kui valesti siis uuesti. Teine katsetus tuli samasugune. Minul ei küpse ahjus pavlova ära vaid kõrbeb ära!!! Lugesin erineveid retsepte ja õpetusi. Ei midagi. Kui ennast natuke kogunud olen katsetan uuesti. |
|
<< < 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 > >> |