PAVLOVA TORT (e. beseetort)

Kiilike
Abikokk
2009-07-31 09:42:52
Pille:
Dee:
Mul ka viimasel korral suhkur sulas alt välja. Milles küll asi võis olla, teen alati sama retsepti järgi?
Suvekuum ja õhuniiskus?
Õhuniiskus võib olla aga suvekuumust mina ei saa süüdistada, sest tegin hilisõhtul seda.

kiilikese köögikatsetused

Allapalla
Kokaõpilane
2009-07-31 10:05:22
Kiilike, kas sa mõtled et peale besee küpsemist tekkis alla vedelik või siis kui tort juba valmis?(vahukoor ja marjad peal) minul nimelt tekib alla vedelik kui tort seisab. Kas seda tekitab vahukoor ja marjad? ühtki korda pole kandik kuivaks jäänud kahjuks, alati on ümber see vedelik :S
Kiilike
Abikokk
2009-07-31 13:13:18
Allapalla:
Kiilike,kas sa mõtled et peale besee küpsemist tekkis alla vedelik või siis kui tort juba valmis?(vahukoor ja marjad peal) minul nimelttekib alla vedelik kui tort seisab. Kas seda tekitab vahukoor ja marjad? ühtki korda pole kandik kuivaks jäänud kahjuks,alati on õmber see vedelik:S
See kollakas-pruun kleepuv asi tekkis ahjus besee serva - ja mitte igale poole. See kui ma kohupiima-vahukooremassi beseele panen ja marjad peale püsib ilusa kuivana oma 1-1,5 tundi .

kiilikese köögikatsetused

Allapalla
Kokaõpilane
2009-07-31 14:04:24
Kiilike:
Allapalla:
Kiilike,kas sa mõtled et peale besee küpsemist tekkis alla vedelik või siis kui tort juba valmis?(vahukoor ja marjad peal) minul nimelttekib alla vedelik kui tort seisab. Kas seda tekitab vahukoor ja marjad? ühtki korda pole kandik kuivaks jäänud kahjuks,alati on õmber see vedelik:S
See kollakas-pruun kleepuv asi tekkis ahjus besee serva - ja mitte igale poole. See kui ma kohupiima-vahukooremassi beseele panen ja marjad peale püsib ilusa kuivana oma 1-1,5 tundi .
aa,vat seda pole mul juhtunud. noh,mul seisab ka tort kuiv esimesed tunnid aga mida kauem seisab,siis tekibki see vedelik. On see normaalne nähe või ei tohiks tekkida?
Martiina
Abikokk
2009-08-01 12:23:49
Ma tegin ka oma esimese pavlova ära :) Ja viimaseks see ei jää, kuna maitses nii hästi :) Mees mõmises ainult :) Seda servade tekitamist pean veel harjutama aga muidu esimese korra kohta kurta ei saa :) Ja sarnaselt Allapalla postitusele tekkis minu pavlovale ka pikema aja jooksul vedelik alla..
Mari-Liis
Abikokk
2009-08-01 23:55:39
sain ka oma pavlovaga ühele poole! Küll teisel katsel, aga ikkagi :) Tegin mini-pavlovad, nii et igaüks sai oma pisikese koogikese.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Crystella353
Kokaõpilane
2009-08-02 10:05:29
Kuna keegi mu küsimusele ei vastanud, kirjutan siis uuesti sama teksit. (kavas on mul ka täna üks pavlova teha) Mina olen ka nüüd.. hmm oma 4 Pavlova torti teinud ja aru saanud, et kõige parem on Nigella retsepti järgi. Kuid mul on selline mure, et kui vahustan munavalged soolaga, on kõik ok ning vaht tuleb kõva. Kui aga nüüd hakkan sinna suhkrut lisama vajub vaht lössi ning läheb vedelaks. :( Seejärel lisan kõik muud asjad ning tort tuleb hea, ainuke asi et selline sile ja ma ei saa ääri tõsta. Mida ma tegema peaks et suhkruga vahustades vaht vedelaks ei läheks? Ma ise mõtlesin et äkki on asi miksris? See läheb mul soojaks, et äkki mõjutab vahtu? Munakollaseid ma sisse pole jätnud ning nõud pole ka rasvased.
Dee
Abikokk
2009-08-02 10:48:52
Crystella, ära vahusta liiga kõvaks algul soolaga. Vahusta selliseks poolkõvaks ainult (oehh, äkki keegi aitab paremini kirjeldamises, ma pole eriline sõnasepp). Siis lisad suhkru 3-s jaos. Üle ei tohi vahustada ka suhkruga, siis võib vedelaks minna. Peab jääma selline paras, et hakkab tippe moodustama mikserdades see vaht ja kui kausi ümber pöörad, siis püsib vaht kausis.
Crystella353
Kokaõpilane
2009-08-02 12:39:23
Okei, eks ma siis proovin kohe selle nipi ära. Äitähh heade nõuannete eest.
Mari-Liis
Abikokk
2009-08-02 13:22:06
minu kogemus on seline, et esialgu justkui lähebki vedelamaks peale esimese osa suhkrukoguse lisamist. Aga siis muudkui vahustad ja vahustad ja lisad väikeste osade kaupa suhkrut, kuni vaht on sile, läikiv ja nagu Deegi ütles-moodustab tippe ja ei tule ka nõud tagurpidi pöörates sealt välja. Üle ei ole mul õnnestunud kunagi vahustada.

Siit nurgast ja sealt nurgast

<< 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 >>