PAVLOVA TORT (e. beseetort)

Mari-Liis
Abikokk
2010-10-10 12:56:01
Tegin eile üle pika aja Pavlovat, sõbrannale sünnipäevaks (peole ma ise ei saanud minna). Oi, kui kahju oli, et ei saanud maitsta. Võta või kätte ja tee omale uus.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Sweedie
Kokaõpilane
2010-10-11 12:19:54
Küll juba vana teema, aga tahtsin ka sõna sekka öelda. Proovisime pisut aega tagasi Nigella Pavlovat. Kuna minu mees lisab praktiliselt igale poole pisut (või rohkem) suhkrut kui tarvis - magusalemb nagu ta on, siis seekord instrueerisin teda tagasi hoidma ning küpsetasin nagu oli öeldud, äädikat lisasin tilgakese vähem, kuid konsistents oli mõnus koorene. Siiski täitsin toorjuustu-vahukoore seguga, kuhu lisasin vaid rabarbri-vanilje siirupi tilga ja sellest piisas :)

Minu hõrgutised: http://retseptikatel.blogspot.com

Oliivipuu
Abikokk
2010-12-03 18:34:04
Mul oleks üks kummaline küsimus. Nimelt jälgisin juhuslikult ühte telekanalit Kreekas, kus just valmistati seda nimetatud Pavlova kooki ja olin üllatunud, et kui algul hakati vahustama munavalget ilma suhkruta, siis poole vahustamise pealt võeti ahjust küpsetuspaberi pealt suhkur,( mis oli mõni aeg olnud kuumas ahjus.Sama purune paistis olevat ja valge ka ikka jätkuvalt) ja lisati see sellele munavahule ja siis vahustati edasi. No tulemus oli muidugi väga huvitav ja tegevus toimus nagu teiegi õpetasite.KUID, miks oli vaja see suhkur eelnevalt kuumutada ja kui kaua seda siis teha ikkagi, kui osutub vajalikuks? Kahjuks jälgisin seda valmistusviisi väga põgusalt. Ette tänades, kui midagi on selle kohta lisada.
Tziiki
Abikokk
2010-12-03 19:33:45
Oliivipuu:
Mul oleks üks kummaline küsimus. Nimelt jälgisin juhuslikult ühte telekanalit Kreekas, kus just valmistati seda nimetatud Pavlova kooki ja olin üllatunud, et kui algul hakati vahustama munavalget ilma suhkruta, siis poole vahustamise pealt võeti ahjust küpsetuspaberi pealt suhkur,( mis oli mõni aeg olnud kuumas ahjus.Sama purune paistis olevat ja valge ka ikka jätkuvalt) ja lisati see sellele munavahule ja siis vahustati edasi. No tulemus oli muidugi väga huvitav ja tegevus toimus nagu teiegi õpetasite.KUID, miks oli vaja see suhkur eelnevalt kuumutada ja kui kaua seda siis teha ikkagi, kui osutub vajalikuks? Kahjuks jälgisin seda valmistusviisi väga põgusalt. Ette tänades, kui midagi on selle kohta lisada.
muidu läheb pavlovass tuhksuhkur, sest see seguneb kergesti. Ma kindlalt ei tea, aga pakuks teoorias, et ehk hakkab suhkur ahjus juba kergelt sulama (kristallsuhkur ehk ei lahustuks niisama munavalgevahus ära).

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Tiina
Abikokk
2010-12-03 19:40:00
Tziiki:
Oliivipuu:
muidu läheb pavlovass tuhksuhkur, sest see seguneb kergesti. Ma kindlalt ei tea, aga pakuks teoorias, et ehk hakkab suhkur ahjus juba kergelt sulama (kristallsuhkur ehk ei lahustuks niisama munavalgevahus ära).
Mina jälle arvan, et asi võib olla kuumutamises - sefiiri tegemisel läheb ju munavalge sisse kuum siirup. Äkki on siin mingi sarnane seos, et kuum suhkur munavalge sisse mõjutab kuidagi?

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Laurentzius
Abikokk
2010-12-25 22:46:05
Tegin ka jõululauale Pavlova tordi. Kuna kasutasin külmutatud maasikaid, panin nad vahukooresegu alla, et mahl ei värviks vahukoort punaseks.... Väga maitsev tuli ja kiitsid ka need, kes muidu magusast ja koogist ei hooli:) Ka minu blogis

Vanapere köögikatsetused

Liilia
Abikokk
2011-02-08 09:26:54
pavlova on mu isiklik lemmik-kook, seda valmistan igal aastal enda sünnipäevaks

Köögitoimkond

Vilkur
Kokaõpilane
2011-03-08 22:19:53
Niisis, plaan ämmale küpsetada seda pavlovat..sattusin ükspäev just siin Nami-nami kodukal sellele retseptile, ei teagi kuidas. Ja nüüd näpud sügelevad.Käisin ostsin valgeveini äädikat ja maisitärklist ja essentsi või ekstrakti ma ei leinud.Leidsin vanilje aroomi. Pudelil kirjas, et 1ml vastab 1tl vanilje suhkrule. Mida ma siis sellega tegema peaksin või kuidas kasutama? Kiiret vastust ootama jäädes!!Laupäeval juba plaan küpsetada..
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-03-09 08:26:45
Vilkur:
Niisis, plaan ämmale küpsetada seda pavlovat..sattusin ükspäev just siin Nami-nami kodukal sellele retseptile, ei teagi kuidas. Ja nüüd näpud sügelevad.Käisin ostsin valgeveini äädikat ja maisitärklist ja essentsi või ekstrakti ma ei leinud.Leidsin vanilje aroomi. Pudelil kirjas, et 1ml vastab 1tl vanilje suhkrule. Mida ma siis sellega tegema peaksin või kuidas kasutama? Kiiret vastust ootama jäädes!!Laupäeval juba plaan küpsetada..
Vanilliaroom kõlab väga mõistatuslikult - ma kasutan ise vanillikaunu, vanillisuhkrut ja vanilliekstrakti ja olen kuulnud vanilliessentsist, aga vanilliaroomist mitte. Ilmselt mingi eriti õnnestunud tõlge jälle :) Aga selle lisad vahustamise lõppjärgus beseesegule lihtsalt.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Elis
Abikokk
2011-03-26 18:56:07
Kas keegi oskab seletada, et miks besee ahjus "higistama" hakkab? Mul ajas väheke suhkrut välja ja küpsetuspaberi küljest oli teda hiljem võimatu lahti saada. Pole enne sellist asja juhtunud. Murdsin ta katki ja seest oli täpselt õige vahukommine ja pealt krõbe ka.. ei osanud tehtud viga tuvastada.
<< 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 >>