Postitusi: 4
Tiitel: Kokaõpilane
2009-06-10 14:15:55 |
Aitähh. Suhkruasendajad pole vist küll ka lubatud, proovin ära, kui asja ei saa, tõstan oma Pavlova lihtsalt mõne teise koogi peale katteks. |
2009-06-10 11:10:44 |
Mina võitlen oma Pavlovaga siiamaani, veel pole võita õnnestunud. Kolm või neli korda olen vist katsetanud juba. Mul nimelt ei õnnestugi tekitada ümber seda krõbedat kihti. Vahukommi osa on küll õige aga lõigata ja serveerida seda kooki küll eriti ei saa. Temperatuuri olen järjest madalamaks pannud, sest juba 15 min läheb pruuniks. Kirjutan siia ühe rodu küsimusi, kui mõnelegi neist vastuse saaksin, oleks juba väga hea. Kas kiires pruuninemises on süüdi fruktoos? (suhkruga teha ei saa) Kas ahi peab küpsetama ülevalt, alt või mõlemalt poolt? Või pole see oluline? Kas fruktoosiga üldse lähebki besee krõbedaks? Peaksin äkki äädika ja tärklise ära jätma? Kasutan kartulitärklist, kas see muudab midagi? Erinevates retseptides vahustatakse munavalge lõpuni, või jäetakse pehmemaks. Mis sellest oleneb? Oeh! |
2009-06-09 21:32:49 |
Minu lapsel enam vähem sama dieet, mis teemaalgatajal. Panin just eritoitumise pannkoogi teemasse omaleiutatud pannkookide retsepti. Olengi sunnitud peaagu kõik retseptid ise välja mõtlema, sest ka tatrajahu, maisijahu ja paljud muidu ohutumaks peetud asjad ei sobi lapsele. Nõu küsida pole ka kelleltki olnud, sest ei tea kedagi teist sarnase murega. Parajasti mässangi siin järjekordse Pavlova koogiga, mis peaks muidu igati sobima, ainult täidise jätan ära ja panen lihtsalt marjad. Millegipärast ei õnnestu see mul üldse, lähengi ja postitan õigesesse teemasse oma suure hunniku küsimusi ja kaebusi Pavlova aadressil. |
2009-06-09 19:25:48 |
Tere, olen siin uus, kuid eritoitumine on paraku teema, kus osakan sõna sekka öelda küll. Leiutasin hädaga päris hea pannkoogi retsepti, enamasti tulevad veel palju paremad, kui n.ö. päris pannkoogid. Taina teen Veski Mati riisijahust, fruktoosist, kookospiimast (thai choice on hea, pole mõrkjas), munadest ja keedetud pudruriisist. Ilma keedetud riisita kipuvad riisijahu tainad tulema vintsked ja jahtudes lähevad päris kõvaks, riisiga tulevad kohevad ja pehmed ja maitseb ka hästi. Kogused ja vahekord on maitseasi. Ise panen tavaliselt nelja lahtiklopitud muna sisse nii palju riisi, et jääks vedel segu ja siis 400 ml purgi kookospiima ja nii palju riisijahu, et saaks paras tainas. Vahel lisan lõpuks vett ka. Praen palmirasvaga. |