Nipitiri Abikokk 2008-06-12 11:22:02 |
Leivateema jätkuks: hiljutisel Riia-reisil tabas mind ketserlik kahtlus, et läti leib on eesti omast parem. Ostsin sealsest Rimist kaasa kolme sorti põrandaleiba (kõik sama tootja, kahjuks on ümbrised juba kuskil pakendikonteineris ootamas tagasi Lätimaale viimist): "tavaline" peenleib, peenleib pähklite, aprikooside ja rosinatega, "tavaline" rukkileib. Ja igaüht neist ostaks iga päev, kui siin müüdaks. | |
Katja Abikokk 2008-06-22 16:57:43 |
varem meeldis mulle Vilma Lohu leib - oma kandi oma ju.. nüüd aga seda enam Viljandis ei tehta - poest magusat sooja leiba saada ei õnnestu, uueks lemmikuks on saanud Pere sarja leivad. Vändra ökoleiba ei ole julgenud peale rukileiva ostmist proovida. ehmatas see täitsa ära. nüüd lugesin, et teised on paremad, lähen uuesti otsingule :) ämm teeb head leiba.. maa-ahjus küpsetab. on mullegi juuretist jaganud aga minu leivad kuivavad pealt ära ja jäävad seest toored ja mis kõike veel.. muidugi katsetades saaks lõpuks asja ka aga seni olen ämma leival :D | |
Berit Abikokk 2008-06-29 13:42:08 |
Meil süüakse juba pikemat aega Baieri leiba, kas siis Vändra Leiva tehtud või Leiburi toodangut. Esimene meeldib mulle palju rohkem, sest on suhkruvaba, säilitusaineteta ja käsitöö :) Aga kuna see tundub selline mahedamat sorti leib olema, tahaks teada kas taolist annaks ka ise küpsetada? Ei tundu nagu väga keeruline ka aga samas taolist retsepti, mis sellisele leivale viitaks ei ole ka kohanud..:rolleyes: | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-29 14:07:49 |
Berit:
Ei ole ise katsetanud, seega ei tea öelda, kas selle retsepti järgi tehtud leivast saab midagi 'meie' Baieri leiba meenutavat. Aga proovida ehk võib?
Aga kuna see tundub selline mahedamat sorti leib olema, tahaks teada kas taolist annaks ka ise küpsetada? Ei tundu nagu väga keeruline ka aga samas taolist retsepti, mis sellisele leivale viitaks ei ole ka kohanud..:rolleyes: |
|
Berit Abikokk 2008-06-30 14:11:41 |
Ikka võib, küll ma mõnipäev selle leivateo ka ette võtan aitäh ;) | |
Fre Abikokk 2008-07-01 16:59:36 |
Keegi võiks Vändra Nukitsate kopeerimiseks ka mingi retsepti välja pakkuda, nende sindrite hind on ikka päris kole. Ma enam nii tihti ei ostagi, kui vanasti. Eriti vanasti oli muuseas nii et Tallinnas neid ei müüdudki ja siis Pärnumaal elavad tuttavad tõid alati külakostiks. Või ostsin ise kaasa. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-01 17:33:01 |
Fre:
No kui Sul on Nukitsad käepärast, siis tekita uus teema "Nukitsate küpsetamine" või "Seemnekuklite küpsetamine" ja hakkame aga üheskoos katsetama :)
Keegi võiks Vändra Nukitsate kopeerimiseks ka mingi retsepti välja pakkuda, nende sindrite hind on ikka päris kole. Ma enam nii tihti ei ostagi, kui vanasti. Eriti vanasti oli muuseas nii et Tallinnas neid ei müüdudki ja siis Pärnumaal elavad tuttavad tõid alati külakostiks. Või ostsin ise kaasa. |
|
Berit Abikokk 2008-07-03 20:47:01 |
Pille:
Ja saingi tehtud! :D
Taaskord tegin retseptis väikeseid muudatusi, lisasin päevalilleseemneid aga unustasin köömned nagu retseptis. Selle õige siirupi asemel lisasin ka tavalise suhkrusiirupi, sellest ka veidi magusam maitse (kuid mitte päris magus!).
Üldiselt erineb poe-Baieri leivast, kuid maitse on suuuuurepärane! Järgmine kord lisand linaseemneid ja-jahu ja proovin ka köömneid mitte ära unustada ;)
Igatahes soovitan järele proovida! Berit:
Ei ole ise katsetanud, seega ei tea öelda, kas selle retsepti järgi tehtud leivast saab midagi 'meie' Baieri leiba meenutavat. Aga proovida ehk võib?Aga kuna see tundub selline mahedamat sorti leib olema, tahaks teada kas taolist annaks ka ise küpsetada? Ei tundu nagu väga keeruline ka aga samas taolist retsepti, mis sellisele leivale viitaks ei ole ka kohanud..:rolleyes: |
|
Katja Abikokk 2008-07-03 23:13:12 |
nii, nukitsate koostis: nisujahu (T-550) joogivesi päevalilleseemned (18%) jahusegu (lupiinsrot, nisusrot, nisukliid, kaerahelbed, nisukleepaine, rukkijahu, odrajahu, keedusool 0,7%, taimeõli, röstitud linnasejahu) seesamiseemned (6%) pärm punane linnas see jahusegu on praegu minu jaoks kõige kummastavam. | |
Metsvaarikas Abikokk 2008-07-04 07:29:58 |
Minu hetke lemmikud on sauti Vändra leivatooted ja tallinna peenleib. Neid seemneleibasid ma kahjuks üldse ei armasta. Sõber käib juba pikemat aega peale, et võiks kodus rukkileiba teha. Eks siis tuleb ikka juuretist hankida või ise teha. Poes on parimate leibade hinnad varsti üle mõistuse kalliks läinud. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >> |